Axevalla Nyhetsbrev 2016-11-25
Veckorna flyger förbi och det är redan fredag med ett nytt veckobrev. Ikväll kör vi trav igen, det är det nionde tävlingstillfället på en och en halv månad så det har verkligen varit en intensiv period men desto roligare.

Vi har Loke och Vänernkött med som samarbetspartners ikväll och det har blivit en tradition just den här tävlingsdagen under många år.
Vi har julbordspremiär ikväll på Idas Trav och det är mycket bokat på restaurangen. Nästa tävlingsdag, tisdag den 6 december med V64, är nästa julbord och sedan har vi två lunch-julbord tävlingsdagarna tisdag 13 december och onsdag 21 december. Välkomna att boka på 0511-263 07.

Häromdagen kom beskedet att superstoet Anna Mix åter kommer till Sofia Aronsson på Bjertorp. Anna Mix segrade i Grand Prix de Bretagne Vincennes i söndags före Daniel Redéns Propulsion och är därmed direktkvalificerad för Prix d’Amerique. Meningen är att Sofia ska sköta uppladdningen inför världens största lopp då tränaren Franck Leblanc tycker att det har fungerat så bra för sin stjärna när Sofia har haft hand om henne. Ett mycket intressant upplägg och en stor fjäder i hatten för Sofia.

Det är klart med en ersättare för Marie som ju ska sluta på Marknadsavdelningen. Det blir Patrik Österberg som är 28 år och bosatt i Vedum. Många av er som läser nyhetsbrevet och som känner till travet litegrand vet säkert vem Patrik är då han har gedigen travbakgrund och ett stort travintresse både som ägare, amatörtränare, uppfödare och kusk. Han känns som klippt och skuren för jobbet och vi hälsar Patrik varmt välkommen till oss.

I morgon är det jättefina V75-finaler på Solvalla och på söndag är det en extra V75-omgång på Gävle. Fyra Axevallahästar startar i finalerna: Fika (Anders Svanstedt), Thorn Bird (Eric Martinsson) och Brilliance (Ulf Stenströmer) i Diamantstoets final och Aron Palema (Pär Hedberg) i Klass I finalen där han jagar tredje raka segern. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys där han också lämnar några drag till söndagens V75:a på Gävletravet.

Följ Axevalla på sociala meder för den senaste och hetaste informationen: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.
 
Utmaningen tusenlappen v. 47

Både Lars och Benny satte sina vinnare förra veckan och tusenlappen växer stadigt för båda även om Benny med det snygga spelet på Say That Again till nästan sex gånger pengarna ryckte lite. Den här veckan hittar båda två sina vinnare i finalomgången på Solvalla.

Benny (2603 kr)
Lördag 26 november, Solvalla lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 15 Nancy America.
- Jag spelar lite säkrare den här veckan och litar på min idol Flemming Jensen vars Nancy America borde vara helt klar i V75-1. När man hör Flemming prata om Nancy förstår man att det är en riktig topphäst och det här borde vara säkra pengar.

Lars (2303 kr)
Lördag 26 november, Solvalla lopp 8 (V75-4), 200 kr vinnare på nr 9 Carabieneri.
- Carabieneri har jag följt sedan han började starta och alltid vetat att det är en kanon. Nu har han kommit tillbaka starkt efter ett uppehåll och senast gick han ruskigt bra efter massor med strul under loppet. Jag tror att han kan plocka ner favoriten till slut.

 
Veckans ordspråk: ”Vart du än går, ta med dig hela ditt hjärta”, Konfucius.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon:

V75 finaler med 43 miljoner i potten! Det kan ibland bli stenhård körning när finalerna ska avgöras och det brukar vara väldigt spännande lopp. Här kommer mina idéer som jag hoppas ska göra er till vinnare.
 
V75-1
15 Nancy America (52%) har verkligen övertygat och man har stor förståelse att hon blir favorit. Jag har gått emot de två senaste gångerna men fått  lång näsa men JAG FORTSÄTTER GÅ EMOT. Denna gång är det springspår och springband och med lite oflyt kan det bli en jobbig inledning även om Eric Adielsson är en ”hejjare” i voltstart. TUFFAST EMOT är 3 Pense Kloster (19%). Hon gjorde en toppinsats senast och skulle Peters märr komma till spets här blir hon väldigt svårfunnen. Jag garderar med ytterligare tre. 2 Pandora Face (9%) är bra för klassen och superskrällarna är 1 Fika (3%) som har drömläget och 6 Mellby Darling (5%) som körs av talangen Sandra Eriksson och eventuellt BARFOTA RUNTOM.
 
V75-2
3 To Be Or Not To Be (21%) är favorit men bara en i mängden. Jag skulle gärna helgardera. Min förstahäst är 2 Charming Soldier (9%) som har utvecklats fint under hösten och han är ruskigt startsnabb och väl där blir han svår att komma till tals med. 4 Ola Montana (13%) har gjort toppinstatser då han gått felfritt. Given här. Superskrällen är 7 Casper W.F. (1%) som nu ska gå barfota runtom vilket är ett stort plus. Även kuskplus på Torbjörn Jansson.
 
V75-3
JAG TROR ATT 1 TARGET KRONOS (22%) LEDER FRÅN START TILL MÅL. Insatsen senast var oerhört bra och jag har svårt att se någon gå i närkamp om han gör om den prestationen.
 
V75-4
1 Slide So Easy (44%) har ett ”staket” i raden och han är riktigt bra. Fin chans men motstånd saknas inte! 9 Carabinieri (14%) han är mycket bättre än raden och senast blev det HELT FEL. Detta är en kanon! 3 Bravo Navarone (14%) gör alltid fina insatser och har ett bra läge. När 7 Usian Henna (5%) är på topp gör han heroiska insatser och som skräll är han given på kupongen. Även 5 Top Of The World (11%) har utvecklats till en betydligt tuffare häst och han är väldigt startsnabb och kan lura favoriten på spets.
 
V75-5
Jag gillar favoriten 8 Aron Palema (25%) men jag GILLAR INTE startspåret. Bara en av flera. 1 Erik Sting (19%) har mött kulltoppen som fyraåring och denna uppgiften ser väldigt lämplig ut. 3 Brothers in Am (9%) har som femåring blommat ut och insatsen senast var toppen. VÄLDIGT STARTSNABB! Jag streckar även 5 Balcan Degato (15%) och jätteskrällen 7 Get A Winner (2%).
 
V75-6
NORMALT så vinner 1 On Track Piraten (60%). Han brukar öppna väldigt snabbt från innerspår och sedan brukar han bara vinna. Skor runtom denna gång kan vara ett minus. Jag är otroligt förtjust i 2 Nadal Broline (18%) och har svårt att stå över honom på min kupong.
 
V75-7
3 Thaiger Exclusive (57%) vann som favorit senast. Han kan öppna bra och det är bra spetschans. Väl där blir han svårtuggad. Han är för stor favorit men känslan är att han har bra vinstchans. Om ni garderar så tycker jag att det finns några roliga motbud. 1 Mellby Collector (7%), 4 da Vinci Boko (3%) och 6 Victor A.U. (2%).
 
 
V75 Gävle söndag 27 november
Jag har tre klara spikar.
 
V75-1
1 Ajlexes Cubano
 
V75-2 12 Tekno Odin
 
V75-6
1 Tesio
 
Sedan spelar ni fräckt i de återstående fyra avdelningarna så kanske de hoppar in ett antal tusenlappar på erat spelkonto.

Nu hoppas jag att du blir framgångsrik i helgen med två sjuor och ett fint netto på kontot.
 
Lycka till!

Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar