Axevalla Nyhetsbrev 2016-11-19
I och med tävlingarna i morgon, då vi arrangerar V65 på kvällen efter V75, har vi kört 8 stycken tävlingsdagar på de 39 senaste dagarna! Det har minst sagt varit en intensiv tävlingsperiod men med facit i hand så kan vi konstatera att vi har lyckats hålla både bra sportslig kvalité och ganska fulla lopp årstiden till trots.

Morgondagens tävlingar innehåller 10 lopp och V65 börjar som vanligt i lopp 3. Om gången ser minst sagt ”klurig” ut på förhand och läge finns för fin utdelning igen, som det ofta är på Axevalla. Kvällens clou är V65-avslutningen, Hästägarepokalen med 50.000 kronor till vinnaren. Första start kl. 18.55 och det är fri entré. Välkomna!

I morgon är den nästa sista tävlingsdagen hos oss innan barfotaförbudet träder i kraft den 1 december. Förbudet håller i sig i tre månader fram till den sista februari.

Våra populära julbord drar igång nästa fredag den 25 november. I år har vi två stora julbord, just nämnda 25 november och tisdag 6 december då vi arrangerar V64 och bland annat kör Lassagårdspokalen. Priset för dessa sittningar är 425 kronor. Lunchtraven tisdag 13 december och onsdag 21 december har vi ”lunchjulbord” för 245 kronor. Varmt välkomna att boka bord på: 0511-263 07.

V75 drar vidare till Bjerke i morgon och för ovanlighetens skull är det inte en enda Axevallahäst som prova lyckan. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången, den här gången från ett soligt Spanien där han är på semester.
 
Utmaningen tusenlappen vecka 46:

Både Lars och Benny satte sina vinnare förra veckan på Bergsåker och som vi skrev då så kunde det vara läge för en rak DD på dessa hästar. Hoppas att ni var med på tåget. Det är jämnt i matchen och båda två har förvaltat tusenlappen väl hittills.

Benny (1705 kr)
Lördag 19 november, Bjerke lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 3 Say That Again.
- Den här veckan litar jag på Björn Goop. Jag tror att han hittar till ledningen här och då blir han svårslagen. Björn har väldigt hög träffsäkerhet på Bjerke och kan vi få 3,80 så är jag nöjd!

Lars (2180 kr)
Lördag 19 november, Bjerke lopp 7 (V75-3), 300 kr vinnare på nr 2 Treasure Kronos.
- Treasure Kronos höll strålande från dödens i Breeders’ Crown finalen senast och ser helt klar ut här. Oddset kommer inte att bli så högt men då det gäller att bygga stabilt och säkert. Jag väljer att höja insatsen något den här veckan för att få lite bättre värde på spelet.


Missa inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Eftersom V75 avgörs i vårt västra grannland i morgon får det bli en norgehistoria istället för ett citat: "Varför kryper norrmännen på golvet i snabbköpet?"
"De letar efter lågpriser."

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Bjerke i morgon:

Sitter just nu på puben Coach & Horses i Nerja, Spanien och ska försöka ge er lite idéer. Analysen är lite semestrig och inte så djup. Dock har jag fyra avdelningar helt klart för mig och hoppas det ska hjälpa er till sju rätt.

V75-1
9 Ivar Sånna (38%) har hittat tillbaka till sitt rätta jag. Grym på slutet och är motiverad favorit. Enda motbudet är 4 Thai Broadway (28%). Han har sett kanonfin ut på slutet som fastlåst och tar spets. Kanske omöjlig att få tag i!? Ett bra lås.

V75-2
1 Calizza Boko (38%) radar upp segrar och blir given favorit. Hon värmde som en "KRATTA"  senast och innerspåret kan möjligen ställa till det. Jag rekommenderar stor gardering och hoppas på jätteskräll.

V75-3
JÄTTEFAVORITEN BLIR SVÅRSTOPPAD! 2 Treasure Kronos (70%) har perfekta förutsättningar och gillar den korta distansen. Motståndet skrämmer inte och vi bankar in spiken.

V75-4
På semester i Spanien är det svårt att hitta vinnaren i detta loppet. Jag täcker loppet och hoppas på turen för en jätteskräll.

V75-5
Här tar 2 Trippolini V.P. (41%) hand om ledningen och då är loppet kört. Sund spik!

V75-6
HÄR HAR JAG HITTAT ETT ROLIGT LÅS! Jag går på två skrällar. 3 Wingait C.H. (4%) har inte fått full utdelning som fyraåring trots att han är en av de bättre. ÄNTLIGEN har han fått perfekta förutsättningar och detta kan vara en spansk semestervinnare med bra rens. Jag plockar med ytterligare en som rensar fint och som absolut kan ge favoriterna en match. 10 Twister Bi (11%) är en grym sprinter som kan flyga förbi det här gänget om det blir lite tempo. Kul lås!

V75-7
Givetvis hoppas jag att sitta med alla i sista och bara rulla tummarna. I ett vidöppet lopp VARNAR JAG KRAFTIGT för 2 Mr Hot Shot (6%) som är värd en seger då han gått bra från svåra lägen på slutet.

TREVLIG HELG!

Otto


 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar