Axevalla Nyhetsbrev 2016-11-11

Den intensiva tävlingsperioden fortsätter och nu är det trav på söndag nästa gång. Även då arrangerar vi lunchtrav med första start kl. 12.45 där vi inleder med en V4-omgång och sedan en efterföljande V5-omgång. Det är fars dag på söndag och det kan ju vara en perfekt present att ta med ”farsan” på trav och god mat på Axevalla. Idas Trav serverar grillad biff med bernaisesås, bakad persiljerot och tomat samt örtbakad småpotatis för 129 kronor. Välkomna!

Vi hälsar Mimmi Elfstrand välkommen som Axevallatränare. I fredags gick flyttlasset till Bjertorps Travcamp där hon nu huserar med sina 17 hästar på träningslistan. De som sticker ut är V75-bekantingen Imperator och montéstjärnan Rock Me som så sent som i lördags segrade på Eskilstuna, som vanligt med Josefine Ivehag i sadeln. Att Mimmi flyttar till Axevalla innebär också att Josefine, en av Sveriges absolut bästa montéryttarinnor, blir Axevallalicensierad. 

Axevalla ståtar nu med sju kvinnliga A-tränare: Sofia Aronsson, Katarina Aurell Laursen, Anna Forssell, Jenny Nordensson, Elisabeth Sandin, Camilla Strandäng och Mimmi Elfstrand.

Som vi berättade för några veckor sedan har Axevallaprofilen Per ”Otto” Ottosson sagt upp sig från tjänst. Otto kommer dock att fortsätta leverera dagens vinnare och DD-förslag varje dag på hemsidan och i Radio Treby. Dessutom kommer han även fortsatt att göra sin populära V75-analys som bland annat publiceras här i nyhetsbrevet.

Även Marie Rådberg på marknadsavdelningen ska sluta och Stina Hallerstedt som har kombinerat Travskolan med en deltid på sportavdelningen. Maries tjänst är utannonserad medan Martina Johansson tar över Stinas jobb. Martina jobbade i många år hos Åke Svanstedt som skötare till bland annat Torvald Palema och har det senaste året arbetat hos oss i skolverksamheten så det blir en bra internrekrytering.

Västergötlands Travsällskap hade det traditionsenliga höstmötet i tisdags där Travbanechef Benny Ternemar som vanligt redogjorde för sporten så här långt i år för Axevallas del. Ordförande Karl Alexanderson berättade om hur landet ligger gällande satsningen med Västra Götalandsregionen (skolverksamheten) och Rebecka Persson från ST var på och föreläste om Pegasus 2020 där ledorden är framtid, bas, bredd och elit.

Utmaningen tusenlappen vecka 45:

Varken Lars eller Benny fick in sina spel i lördags men båda är taggade för helgens omgång och båda ligger plus i kampen om att öka sin tusenlapp.

Benny (1371 kr)
Lördag 12 november, Bergsåker lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 4 Zenit Brick.
Zenit Brick vann från spår 12 senast och från ett bättre läge nu och inte tuffare motstånd frå det bli en tvåhundring. Att Erik Adielsson sitter i sulkyn försämrar inte förutsättningarna och jag tror det är en toppchans.


Lars (1855 kr)
Lördag 23 november, Bergsåker lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 6 Raz Mackenzie.
Är en bra vinterhäst som såg mycket rejäl ut senast. Han tävlar nästan alltid med skor och har inga som helst problem med vintriga förhållanden. Det här ser ut som en toppchans i mina ögon och med Bennys vinnare i sista V75-avdelningen kan vi ha en fin rak DD!


Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet. Där får ni allt som händer på och omkring Axevallatravet.

Veckans citat: ”Skönhet. Godhet. I undrets här och nu blev den plötsligt verklighet”, Dag Hammarskjöld, svensk diplomat och Generalsekreterare i FN.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Bergsåker i morgon:

Det är ganska svårt att bestämma spik och jag har några tvåhästarslås som känns roliga.
 
V75-1
1 Pikachu Face (40%) blir favorit efter en fin spetsseger senast. Läget blev perfekt här och spetschansen är verkligen god. Han har en vettig chans och kanske går det börja med en spik. 4 Mellby Don Juan (16%) var inte som bäst för tre starter sedan på V75. Sedan har han gjort två fina insatser och för mig är han första utmanare till favoriten. Jobbigt lopp!
 
V75-2
1 Donna Mearas (45%) är under kraftig utveckling. Hon står lite tufft inne på pengar men det har nog ingen betydelse som sagt var har hög kapacitet för klassen. Jag dubblar systemet med 2 Västerbo Realworld (8%). Hon har gjort flera fina insatser och från detta läget kan hon ge favoriten en match.
 
V75-3
7 Angle of Attack (34%) är ganska stor favorit. Det är dock tveksamt från ett så tråkigt spår bakom bilen och det känns självklart att gardera. 3 Hot Pride (14%) är en snabb häst som absolut kan utmana favoriten. 4 Island Life (21%) blir också mycket betrodd efter segern senast på V75. Jag plockar även med 1 Forecast (12%) och 2 U.Bergs Oppzi (6%) som har perfekta lägen på kort distans. 9 Highspirit (4%) är också en utvecklad sprinter att gardera med.
 
V75-4
Favoriten 15 Tangen Haap (56%) GÅR JAG EMOT HELT. Han lär hamna sist och då blir det inte lätt att ta mina två idéer i loppet. Jag funderar på att spika 12 Sjö Odin (9%). Han såg helt strålande ut senast då han blåste runt sina motståndare sista halvvarvet. MYCKET INTRESSANT! Jag har dock respekt för 3 Pave Faks (18%). Hon trivs kanonbra i ledningen och hon kan omöjlig att få fatt i.
 
V75-5
Här finns det egentligen ingen riktig VINNARHÄST. Jag tippar faktiskt 5 Montdore (15%) som jag hoppas ska ta dem på styrka i detta gäng som inte är någon speciellt tuff Gulddivision. 7 Knows Nothing (35%) är stor favorit men var inte märkvärdig senast och med ett tråkigt startspår är han verkligen i fara. SVÅRT ATT VETA VEM SOM VILL VARA FÖRST I DET HÄR GÄNGET.
 
V75-6
Favoriten 2 Beppe Am (33%) är för mycket spelad i min smak och inget för mig. 6 Raz Mackenzie (14%) var tillbaka i gammalt gott slag senast. Och då ska han ha toppchans i ett sådant här gäng. Jag garderar också med 1 Premier Kronos (13%) och 10 Picasso (19%) som båda är i toppslag.
 
V75-7
4 Zenit Brick (48%) var ett stort stallskrik senast vid seger på Romme. Trots spår 12 så lyckades Zenit Brick runda hela gänget på bra sätt. Motiverad favorit. 5 Valeur (14%) var tvåa bakom favoriten senast och han har bra kapacitet för att ta revansch. 8 Ottens Casher (16%) har ju visat tidigare att han duger bra på V75. GYNNAD AV DISTANSEN och Örjan brukar lösa sådana här svåra utgångslägen. Skrällar är 2 Serious Try (5%) och 9 Voulez Vous (6%) som båda kan dyka upp på linjen med maxflyt.
 
När V75 drar igång så är jag i Spanien! Jag hoppas på anledning att fira lite extra där nere. Jag hoppas även ni får fira!
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar