Axevalla Nyhetsbrev 2016-11-04
Ännu en vecka är till ända och det är dags för ett nyhetsbrev igen. Vi kan bara konstatera att vintern är i antågande och i morse låg det lite snö på backen. Snart, den 1 december, är det också vintertid gällande travet då barfotaförbudet träder i kraft under tre månader.

Våra tävlingar i tisdags var en sportslig höjdare med Ullbergs Minne som kvällens clou. I en rafflande upploppsduell plockade Daniel Redéns Västerbo Highflyer körd av Ulf Ohlsson, ner favoriten B.B.S.Sugarlight den sista biten och skrev in sig i Axevallas historieböcker. Samma ägare ska vinna loppet tre gånger för att få den fina och värdefulla silverskålen som är hederspris för alltid.

När V75 avgjordes på Jägersro förra helgen blev det en snygg dubbelseger för Pär Hedberg och Stall Palema när Aron Palema vann den första avdelningen med Johnny Takter i sulkyn och stallets lärling Linus Svensson den andra avdelningen med Diva Deo. Det var stallets sjätte och sjunde Rikstotoseger hittills i år.

Vi är inne i en intensiv tävlingsperiod med sex tävlingsdagar/kvällar på mindre än en månad. Nu på tisdag arrangerar vi lunchtrav med V4 och efterkommande V5-omgång (9 lopp). Sedan kör vi söndag 13 november nästa gång och även då handlar det om lunchtävlingar med första start klockan 12.45.

Tävlingsschemat för 2017 är nu komplett. För Axevallas del innebär det att vi kör hela 24 tisdagtrav nästa år vilket varit ett stort önskemål från många håll. Vi kör fyra V75-omgångar, 18 feb. 22 juli, 23 juli och 23 dec. Det kompletta tävlingsprogrammet i landet finns på www.travsport.se.

Mimmi Elfstrand flyttar i dagarna in på Bjertorps Travanläggning och blir därmed Axevallatränare i framtiden. Vi hälsar Mimmi välkommen till vårt gäng och önskar lycka till!
Eskilstuna arrangerar Breeders’ Crown-finaler i helgen med V75 både lördag och söndag.

På lördag provar tre stycken Axevallahästar lyckan inom V75: Dollydoo Laday (Mats Larsson), Triton Sisa (Anton Johansson) och Sonny Bull (Jeanet Årman). På söndag har Rickard Svanstedt kvalat in Baron Gift till Breeders’ Crown-finalen för de treåriga hingstar och valackerna. Vi önskar stort lycka till! Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.
 
Utmaningen tusenlappen vecka 44:

Lars ryckte lite efter Aron Palemas seger i lördags men båda ligger bra till totalt sett. 

Benny (1571 kr)
Lördag 5 november, Eskilstuna lopp 11 (V75-7), 200 kr vinnare på nr 5 Bravo Navarone.
- Förra veckans spel var riktigt dåligt från min sida och bara att glömma. Grattis till lars som satte en ny vinnare. Den här gången provar jag en tvåhundring på Bravo Navarone i den sista V75-avdelningen på lördag. Han galopperade bort sig som storfavorit senast men jag tror han tar revansch nu.


Lars (2055 kr)
Lördag 5 november, Eskilstuna lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 10 Snabba Cash
- Aron Palema var bara bäst i lördags och intrycket att han går en mycket ljus framtid tillmötes består. Den här veckan tror jag väldigt mycket på Snabba Cash i V75-1 på lördag. Det här är lite av en favorithäst för mig och intrycket senast är det bästa jag har sett honom. Han tävlar alltid med skor och kommer vinna många lopp i vinter och på lördag tror jag han är en bra spik att inleda V75-omgången med.
Veckans citat: ”När man knäpper en knapp i fel knapphål är det omöjligt att knäppa de andra riktigt”, Dom Helder Camara.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.
 
Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Eskilstuna i morgon:

Det blev en dubbeljackpot till Eskilstunas tävlingar på lördag. Nu tror jag att det är läge för en rejäl utdelning då omgången ser mer svårlöst ut än senast. Detta tips görs onsdag eftermiddag och det innebär att streckfördelningen kommer att ändras en hel del. Nu är det våran tur!
 
V75-1
Andrahandsfavoriten 10 Snabba Cash (22%) gjorde ett enormt lopp senast på Åby då Peter satte sig i dödens och bara reglerade loppet och vann plätt-lätt. Det var hästens bästa prestation i karriären och trots bakspår så ska han ses med riktigt bra chans. Bakom finns det givetvis motbud. Spetsstriden känns svår då favoriten 1 Cab Hornline (24%) har fått ett perfekt innerspår i voltstart. Lyckas Per försvara ledningen så ökar hans chanser betydligt. Springspårshästarna 6 Chosen One (10%) och 7 Victor A.U. (18%) är båda ute i angeläget ärende och vill till spets. Garderar man snabba Cash så tycker jag att man ska ta med båda. Sista streck blir 3 Royal Prince (5%) som är på väg tillbaka efter mycket strul.
 
V75-2
I ett VIDÖPPET LOPP tippar jag två hästar för att om möjligt koppla greppet på resten av Sverige. 9 Mellby Drake (14%) är en rejäl herre som också har en duktig kusk i sulkyn. Spår 9 kan bli ett perfekt utgångsläge här och Mellby Drake är min första häst. Jag garderar i första hand med 2 Tuffetto Jet (12%) som är mycket snabb och har ett perfekt utgångsläge. Han fungerade inte alls senast med barfota balans och nu återgår man till en balans som han fungerat bra på tidigare.
 
V75-3
Här spikar många 4 R.K.King (68%). Han har gjort två fina insatser i ny regi Veijo Heiskanen. Han öppnade snabbt bakom bilen senast och det ser väldigt bra ut på förhand. För er som gör mindre system så får man nog spika Veijos nyförvärv. Veijo ”braskar” dock lite grann för att hästen kan bli nervös när han ska resa långt. Det gick ju ändå bra ner till Jägersro senast. Kan vara bra att kolla senaste nytt hur hästen har rest. Bakom är det tre hästar som höjer sig om man ska gardera. 1 New Moon Pellini (8%) som har läget, 5 Bear by the Day (2%) som gått bra en längre tid och 6 Charming Soldier (3%) som bland annat imponerade för tre starter sedan då han vann på Solvalla på en topp tid (13,4a/2140).
 
V75-4
Återigen ett vidöppet lopp på två volter och lång distans. Här kan det dyka upp en superskräll och jag skulle gärna vilja ha alla här. Favoriten 14 Wellino Avenue (21%) var favorit senast på Åby. Han hamnade på vingel och han är ursäktad. Han har lottats till ett svårt utgångsläge med bakspår på tillägg och han är INGET FÖR MIG. 6 Mister Cane (6%) är en kul outsider. Åmålshästen har gjort tre kanonlopp på Åby innan han senast var ute på V75 från ett svårt utgångsläge. Söderkvist är duktig på att smyga med och kan absolut vara vinnaren i loppet. 8 Blytung Am (13%) gjorde en bra avslutning från sjätte utvändigt. Ulf Ohlsson är säker och han lär ge hästen chansen i loppet. 5 Sambuco (16%) gjorde ett bar lopp senast och han var gynnad av barfotakörning. Han ser lite trög ut men gynnas av den långa distansen. 1 Alorac Mathbell (16%) känns som ledaren i loppet och Jorma brukar vara duktig på att hålla igång hästarna i den positionen.
 
V75-5
4 Propulsion (66%) blir jättefavorit. Han kom åter efter en liten paus senast och vann i ett för honom mycket enkelt gäng. Lopp i kroppen nu och det är stor chans eller risk att han får ledningen gratis här. Då är han givetvis hästen att slå. Jag kommer troligen alltid att ta med min favorithäst 2 Nadal Broline (16%). Det är en riktig hårding som tyvärr inte var helt hundra senast. Nu är Reijo nöjd med träningen och jag tror faktiskt att han kan ge favoriten en riktig match.
 
V75-6
Jag spikar 2 Shelby Glide (17%)! Han har gjort toppeninsatser hela hösten men senast var han chanslös att gå felfritt från ett svårt spår 2 i voltstart. Nu är förutsättningarna SKRÄDDARSYDDA  och ni kan lugnt spika Johan Untersteiner!
 
V75-7
4 Djali Boko (17%) är något alldeles extra. Brasklappen är att han ibland stressar upp sig och det kan bli galopp bakom bilen. Felfri är han mycket svårslagen. 5 Bravo Navarone (44%) är en tuffing som har perfekta förutsättningar här med rätt distans och bra startspår. Tredje hästen är 11 Carabinieri (10%) som har hittat tillbaka till sitt rätta jag. Senast gjorde han ett topplopp då han gick i spåren men hann inte fram till Fossens Bonus. Det borde räcka med de här tre kanonerna.
 
Det är ett kanonläge att ta betalt när det är så mycket pengar i potten. Jag har ingen så klar vinnare som Aron Palema senast men ändå är jag optimistisk inför lördagen.
Nu önskar jag er en trevlig spelhelg.
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar