Axevalla Nyhetsbrev 2016-10-28
Vi är inne i en hektisk tävlingsperiod just nu med fem tävlingsdagar från 11 oktober till nu på tisdag den första november. Igår kväll körde vi breddtrav med nio lopp på programmet vilket var mycket trevligt även om det kändes lite konstigt. Torsdagar är ju egentligen Åbys kväll. FM Reklam var på plats med sina kunder Bilia som hade en mycket trevlig dag och kväll. Bland annat var fotbollsprofilen Ralf Edström och förbundskapten Janne Andersson här och minglade och föreläste för deltagarna.

På tisdag är det dags igen och då har vi riktigt fina tävlingar med Ullbergs Minne och ett försök i Diamantstoet som clou. Det är 100.000 kronor i förstapris i båda de loppen och de har samlat riktigt fina hästar. Bland annat får vi se  B.B.S.Sugarlight mot bland annat Windy Ways och Västerbo Highflyer i Ullbergs.

Vi har satsat extra på den här dagen som innehåller ytterligare fyra lopp med 50.000 kronor i förstapris vilket såklart också har dragit lite extra bra hästar så det är en riktigt trevlig V64-omgång vi bjuder på. Totalt tävlar vi om 938.000 kronor den här kvällen!

Av tradition sponsras den här dagen av Börje Näsströms Åkeri AB och de samarbetar med optimera som också har namngett tävlingsdagen. Första start är kl. 18.15 och har man möjlighet ska man självklart åka ut till oss för att följa den fina sporten. Välkomna!

ATG:s omsättning fortsätter att öka. Rapporten för januari till och med september visar en tillväxt på 3.5 procent för den svenska spelomsättningen. Omsättningen landade på 9.7 miljarder kronor för årets första nio månader, den högsta omsättningen i bolagets historia.
- Nettokostnaderna har under perioden ökat med 123 miljoner (25 %) vilket är enligt plan då företaget fortsätter investera i nya produkter och tjänster, säger ATG:s ekonomichef Lotta Nilsson Viitala.

På lördag är det dags för ATG:s nya satsning Top 7. Det kommer alltid att avgöras i samband med V75 och det är V75 avd. 5 som gäller. Det finns fem olika nivåer att spela på. 25 kr, 50 kr, 100 kr, 496 kr eller 2905 kronor. Mer om Top 7 hittar du på www.atg.se.

V75 drar vidare till Jägersro som bland annat avgör anrika C.L.Müllers Memorial med 400.000 kronor till vinnaren. Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos tankar inför omgången. Vi har sex stycken Axevallahästar som provar lyckan i Rikstoton: Pär Hedberg plockar ut Aron Palema och Diva Deo, Sofia Aronsson Rainbow of Nando och Ulf Stenströmer startar Blilliance, Favorite Boko och Versailles. Lycka till!

Apropå Sofia Aronsson så tränar hon tre av de fyra Axevallahästarna som segrade på bortaplan under den gångna veckan och hon har redan passerat förra årets resultat gällande inkörda pengar, drygt 3,2 miljoner kronor. Sofia har också köpt en gård (av Åke Svanstedt) som ligger precis i anslutning till Bjertorps Travanläggning där hon är i full färd att bygga ett helt nytt stall.


Utmaningen tusenlappen vecka 43:

Både Lars och Benny satte sina vinnare förra veckan och tusenlappen ökar för båda två. Benny håller ledningen även om den minskade markant.

Benny (1771 kr)
Lördag 29 oktober, Jägersro lopp 10 (V75-6), 200 kr vinnare på nr 2 Offshore Man.
- Förra veckan var ju kanske ett fegspel med Fossens Bonus men det gäller ju att hitta vinnare. Tre av fyra nu. Måste ju också gratulera Lars som hitta en fin vinnare i Get A Winner. Det ser trevligt ut totalt för båda just nu. Den här veckan litar jag återigen på Flemming Jensen. Jag väljer att spela 200 vinnare på Offshore Dream, V75 6 nr 2. Hoppas han lyckas hålla ledningen för då borde han bli svårslagen.


Lars (1687 kr)
Lördag 29 oktober, Jägersro lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 8 Aron Palema.
- Aron Palema var helt enkelt grymt bra senast på Åby när han vann Ungdoms SM med Oskar Kylin-Blom. Löser det sig bara från åttondespåret i volten så tror jag han har toppchans att vinna. Jag pratade med Linus Svensson från Stall Palema igår och han berättar att Aron tränar jättebra. Han berättade också att Diva Deo som han själv kör i V75-2 ska gå med rycktussar för första gången i karriären vilket gett en mycket bra effekt i träning när de provat. Där kan ni ha en spik till på V75. En dubbel Palema alltså!

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”De flesta människor skjuter upp till i morgon vad de borde gjort igår”, Edgar Watson Howe.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Jägersro i morgon:

Lördagens omgång på Jägersro känns spännande. Speciellt när jag tycker att det finns en jättebra spik som just nu inte är så mycket streckad. Med hjälp av den tar vi Jackpoten!
 
V75-1
SPIK REDAN I FÖRSTA! 8 Aron Palema (19%) har alltid varit en talangfull Axevallahäst. Han har nu fått två lopp i kroppen och senast var han DUNDERFIN och vann överlägset. Stängt spår i starten är givetvis inte helt optimalt men Johnny Takter brukar inte sitta fast invändigt och får hästen bara chansen så tror jag att det är en riktigt bra Jackpotspik.
 
V75-2
Det kan bli ytterligare en Axevallaseger med Pär Hedberg som tränare även i avdelning två. 5 Diva Deo (52%) har visat sig väldigt speedig och kan också öppna bra. Uppgiften ser lämplig ut och hon är klar första häst. 2 Amphibian Madness (2%) kan vara jätteskrällen. Hon har visat fin fart men det har strulat en hel del. Henriette Larsen är en duktig kusk så se upp. I detta stolopp så haglar det av superskrällar och som ni vet sedan tidigare så kommer det ofta skrällar i denna typ av lopp.
 
V75-3
12 Slide so Easy (55%) är helt enkelt en häst som har utvecklats enormt i Flemming Jensens regi. Han blir inte lätt att stå emot. Jag garderar dock med några motbud som gillar den långa distansen. 15 Bullyoung (19%) har gått från klarhet till klarhet och får han ett bättre lopp än favoriten så är han inte borta. 11 Please Mr Please (3%) är inte alls så tokig. Jörgen Sjunnesson har bra träffprocent med Veijos hästar och han kan vara något för skrällspelarna. Flemming Jensens andra häst 14 Rapide du Pommaeu (9%) är känd för sin styrka och det är spännanden med Tomas Uhrberg i sulkyn. Jag låser på fyra hästar.
 
V75-4
ETT ÖPPET KLASS II FÖRSÖK. 10 To be or Not to Be (37%) är motiverad favorit efter förra insatsen på Halmstad. Christoffer körde då fram utvändigt om ledaren och vann väldigt enkelt på ett imponerande sätt. Bakspår är ett självklart minus. 2 Rawinski (20%) har läget och med hjälp av det kan han sitta bra till här och utmana favoriten. 3 New Moon Pellini (8%) är given på kupongen. Peter Untersteiners hästar är ofta med och hugger om segern och nu är det första gången med jänkarvagn! 9 Evita Greenwood (8%) har gästat Axevalla två gånger på slutet. Det har varit ett väldigt ”surr” om henne vid bägge tillfällena. Hon har spelats till dyngfavorit men ännu inte lyckats vinna. Johnny Takter kanske kan sätta dit henne här.
 
V75-5
Det kanske är så enkelt att favoriten 1 Augustus F. (36%) bara tar ledningen och spårar hela vägen? Han är ruggigt snabb från början och då det väl i spets är mycket vunnet. Det är dock flera roliga motbud och jag garderar. 5 Next to None Sib (13%) är ju ”vindsnabb” från start och kanske kan det ställa till det för favoriten. Svårbedömt. Jag GILLAR VERKLIGEN 6 Pepe di Jesolo (12%). Skulle han slippa göra grovjobbet helt själv så lär han bli tuff att stå emot. Han har utvecklats enormt den senaste tiden. 4 Napoleon C.D. (8%) var fantastiskt bra näst senast på Jägersro då han bara länsade undan i spets. Han är absolut tillräckligt bra för att vinna. 10 Top of The World (13%) ska nu spurta från kön. Kan bli jobbigare.
 
V75-6
5 Thaiger Exclusive (42%) har tre raka segrar hos Peter Untersteiner. Han har fina förutsättningar och han blir givetvis vinstfarlig i detta gänget. Det är dock flera spännande motbud och jag vill ha några till. 10 Jairo (8%) är en TOPPSPRINTER som med lite tempo i loppet lär ta upp kampen med favoriten. 6 Eldrick Boko (6%) kom åter efter en paus senast och vann direkt. Antagligen mycket bättre med loppet i kroppen och han är väldigt segervan då han vunnit 10 av sina 16 starter. 2 Offshore Man (15%) tror jag är gynnad av den korta distansen. Han har gått bra för Flemming Jensen och läget är helt perfekt. Se upp.
 
V75-7
10 On Track Piraten (39%) brukar vinna den här typen av Guldlopp. Nu får Johnny Takter chansen igen. Piraten och Johnny har otroligt många segrar tillsammans och han är en motiverad favorit. 4 Alfas da Vinci (17%) var hårt betrodd senast i SM på Åby. Han blev då påkörd och fick punktering och det blev inget lopp för den starke stayern. Fina förutsättningar här!
 
Aron Palema är min stora idé och jag hoppas ni vågar ta ställning och spika direkt i första. Det är bästa sättet att vinna en rejäl slant. Speciellt nu när det är extra Jackpotpengar. Nu tar vi dem!
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar