Axevalla Nyhetsbrev 2016-10-21
Det var fullt ös under våra lunchtävlingar i tisdags då vi hade den traditionella PRO-dagen. Restaurangen var full av pensionärer och även andra gäster som åt, spelade och följde loppen.

Robert Bergh gjorde ”comeback” på Axevalla efter sin lilla frånvaro och bokförde sig för en dubbelseger.

I morgon kväll arrangerar vi åter V65-tävlingar efter V75 med första start kl. 18.55. Tävlingskvällen går i Oktoberfest-tema och på restaurangen som serverar Wienerschnitzel på tyskt vis, bratwurst m.m. för 199 kr. Mellan loppen blir det underhållning av elever från Showskolan i Skara. Första start kl. 18.55. Välkomna ut till oss!

Det är också jackpot på V65 den här lördagskvällen vilket innebär en riktigt fin pott att spela om. Som vanligt satsar vi fullt ut med alla våra experter på plats för att leverera heta vinnare: Sören Englund, Emil persson och Per Ottosson.

Nästa lördag, den 29 oktober, är det premiär för ATG:s senaste satsning TOP7 som är ett högvinstspel där spelaren skall tippa de 7 första hästarna i rätt ordning. Spelet avgörs i V75-5 som mestadels ska vara ett lopp med 12-15 hästar. Det är utdelning på 7 ner till 2 rätt och man spelar efter färdiga mallar i olika kostnader för hur många hästar man får ha på de olika placeringarna.

Det blev i veckan klart att vi den 25 maj (Kristi Himmelfärds Dag) 2017 kör speedwaytävlingar här poå Axevalla. 1982 arrangerades det SM-tävlingar här på 1000-metersbana som vanns av speedwaylegenden Anders Michanek men sedan dess har 1000-meterstävlingar mer eller mindre legat nere i Sverige. Nu finns det krafter igång för att få fart på den hr disciplinen igen och i augusti kördes det tävlingar på Örebrotravet vilket gav mersmak på flera håll. Det visade sig också att banan inte tog minsta stryk och då tycker vi det är värt att göra ett försök att blåsa liv i detta igen. Arrangemanget genomförs i samarbete med Örnarna från Mariestad.

V75 drar vidare till Romme i morgon och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Två Axevallahästar provar lyckan inom V75: Roger J Janssons Gossip’s Cash och Ulla Bergs Mithril, båda i V75-5. Lycka till!

På söndag körs Breeders’ Crown-semifinalerna på Solvalla och det är sex stycken Axevallahästar som ska försöka kvala in till finalerna på Eskilstuna: Sangria Knight, Firewire och Dreamgirl Hornline (4-åriga ston), New New Muscle Ås (4-åriga h/v), Tour Knight (3-åriga ston) och Baron Gift (3-åriga h/v). Vi önskar alla inblandade lycka till!

Vi kan räkna in hela 12 Axevallasegrar på bortaplan under den gångna veckan som man som vanligt kan läsa om under Axplock på vår hemsida. Bland annat så tog Jenny Nordensson en snygg dubbelseger med Tennis och Tire Bouchon på Örebro i tisdags.

Utmaningen tusenlappen vecka 41:

Det är bara att gratulera Benny som satte en snygg vinnare i Ivar Sånna i lördags och därmed ryckte lite i tävlingen. Här kommer de båda kombattanternas spel i helgen:

Benny (1629 kr)

Lördag 22 oktober, Romme lopp 5 (V75-1), 200 kr vinnare på nr 3 Fossens Bonus.
- Ivar Sånna förra veckan blev helt rätt och det sträckte till rejält i plånboken. Däremot blir Lars allt tunnare. Den här gången kör vi på säkerhet och spelar 200 vinnare på 3 Fossens Bonus i V75 avd nr 1. Skulle bli mycket förvånad om han inte leder det här loppet från start till mål.

Lars (1127 kr)
Lördag 22 oktober, Romme lopp 10 (V75-6), 100 kr vinnare/plats nr 5 Get A Winner.
- Get A Winner har jag följt länge och han sitter där när som helst. Senast såg han toppfin ut som fastlåst så formen är fortsatt bra. Missa inte att ta med honom på kupongerna och jag tycker han är värd en hundring.

Veckans ordspråk: ” Om en söver e stönn etter meddan, så ä dä som en feck en ny da”, värmländskt ordspråk.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet och instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Romme i morgon:

V75 avgörs på Romme. Jag hoppas att mina drag gör dig till en vinnare. Här nedan kan du se vad jag har vaskat fram.
 
V75-1
3 Fossens Bonus (65%) blir stor favorit. Förutsättningarna är helt perfekta och Fossens Bonus trivs allra bäst i ledningen. Jag pratade med Magnus i tisdags på Axevalla och han var nöjd med sin springare och framförallt med utgångsläget. Jag vill ändå plocka med 11 Carabinieri (7%). Han har två lopp i kroppen efter en länge paus. Detta är i grunden en riktig tuffing och det är inte omöjligt att han kan ge favoriten en match.
 
V75-2
HÄR UTMÄRKER SIG TVÅ HÄSTAR. 6 Tellmeastory (28%) var ute på Axevalla senast. Det var svårt att ta något från kön och vi glömmer den starten. Han lever på sin styrka och uppgiften ser helt perfekt ut här. Jag vill dubbla systemet med 12 Usain Henna (19%). Usain Henna gjorde ett topplopp senast på Solvalla och han verkar vara tillbaka i sitt rätta jag. Givetvis är det ett kuskplus med Erik Adielsson denna gången.
 
V75-3
7 Volstead (41%) är klar favorit. Jag väljer att GÅ EMOT då spåret är för långt ute på vingen. 2 Coldtown (17%) har utvecklats rejält under sommaren och här har han ett perfekt utgångsläge. Han är min första häst. Veijo Heiskanen har fått fin snurr på 1 Fridericus (11%). Veijo laddar för ledning och han kan absolut vinna från den positionen. 4 Thai Broadway (14%) är van att möta tuffare motstånd och Björn lär ge sin häst ett bra lopp från ett fint utgångsläge.
 
V75-4
Jag låser loppet på fem. 10 Björs Frej (39%) är favorit efter fyra raka segrar. Han kan absolut vinna men det är flera spännande hästar framför. 9 Fender (15%) har gått väldigt bra för Ulf Ohlsson och han är väldigt fartfylld. JAG VILL DOCK  HA MED TRE ROLIGA! 2 Guli Glöd (4%) har jag tjatat om. Han blir oftast tvåa men från ett helt perfekt läge kan det vara dags som skräll. 7 Blås Undan (2%) har farten i kroppen för att skrälla. Ove A har springspår på tillägg och det är inte helt omöjligt att han blåser till spets här. 8 Hongslo Gutten (8%) vann på ett imponerande sätt senast på en topptid i Östersund. Fint läge för Dagfinn Aarum.
 
V75-5
4 Rorri Bris (22%) gillar jag! Han har gjort två topprestationer för Mattias Djuse. Nu blir det barfota runtom igen och han är väldigt kvick bakom bilen. Det är flera fina motståndare här men jag chansspikar i brist på någon annan spik.
 
V75-6
3 Tjacko Zaz (31%) vann från ledningen senast och läget är nu helt perfekt. Det kanske är så enkelt att Torbjörn bara leder från start till mål? Jag har dock flera intressanta motbud som jag måste ha med på mitt system. 6 Ilikeitlikethat (5%) är en Karlstadhäst som utvecklats rejält i höst. Han gick riktigt bra i skymundan näst senast på Solvalla som lite fastlåst. Det var final och barfota runtom. Nu kör man med BARFOTA IGEN vilket känns lite extra. 5 Get a Winner (12%) har det också varit mycket snack om när han har startat på V75. Han sitter där snart! Jag vill också nämna andrahandsfavoriten 1 Digital History (18%) som har läget och jätteskrällen 2 Prins Norrgård (2%) som är mycket bättre än raden. 
 
V75-7
1 Mellby Collector (56%) är stor favorit. Han har gjort flera fina insatser på slutet och med det här läget och Örjan Kihlström så blir han KANSKE ÄNDÅ FÖR MYCKET BETRODD. Han kan öppna bra men frågan är om han lyckas hålla spets? Jag litar inte helt på favoriten. 2 Cab Hornline (17%) lär laddas stenhårt från start då han absolut trivs bäst i spets. Lyckas Per med taktiken är det väldigt bra chans. Jag garderar med två kapabla hästar som har svåra lägen. 9 Valeur (7%) och 12 Zenit Brick (8%) är båda farliga om det blir överpace i sista avdelningen.
 
Jag hoppas Romme blir våran lyckobana och nu laddar vi för fulla segel.

Lycka till!
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar