Axevalla Nyhetsbrev 2016-10-14
Tisdagens V64-tävlingar med Breeders’ Crown och Silverstoet som clou blev lika bra som det såg ut på förhand. Det vimlade av topphästar under hela kvällen och hela 37 stycken kom inte med i Breeders’ Crown-loppen på 1000 startpoäng eller mer vilket säger en del om kvalitén på sporten.

Mest minnesvärt från kvällen var ändå upploppsduellen mellan Gandhi Boko och Dartagnan Sisu i försöket för de treåriga hingstarna och valackerna som slutade med dött lopp. Anrika Silverstoet vanns av Tomas Malmqvists Current Affair och Björn Goop som därmed tog sin fjärde inteckning i loppet.

Läs allt om tävlingsdagen och se bilder här!

Nästa vecka har vi tävlingar både tisdag och lördag. På tisdag kör vi lunchtrav och har bland annat PRO på plats med massor av medlemmar. Hela restaurangen är fullbokad och det lär blir fullt ös precis som det brukar vara den här tävlingsdagen.

Nästa lördag, den 22 oktober, arrangerar vi åter V65-tävlingar på kvällen efter V75. Tävlingskvällen går i oktoberfest-tema och på restaurangen serveras schnitzel, bratwurst, fläsksida med mera på tyskt vis för endast 199 kronor. Under kvällen uppträder också Showskolan i Skara mellan loppen och det kommer att bli ett ruskigt tryck på tillställningen. Passa på och ta med kompisarna för en trevlig lördagskväll hos oss. Boka bord på 0511-263 07.

Vi har också Resedagen den här kvällen där man har chans att vinna ett resepresentkort på 10.000 kronor. Läs mer om Resedagen här!

Falköpingsbon Leif Kalén blev i veckan uttagen till TV4:s ”Hästen är din” på Åby på lördag. Det var sonen Hampus Kalén som anmälde sin far till tävlingen och hästen Leif vann är Mellby Drake som startar i V75-1 körs av Torbjörn Jansson och tränas av Robert Bergh. Hampus är en flitig gäst på Axevalla då han är VGT:s travskribent på plats och också sköter tipsen i Västgötatidningarna till våra tävlingar.

Den här veckan pågår Western-SM här på Axevalla till och med söndag med cirka 150 tävlande. Det är således fullt ös på stallbacken och i körhallen.

Åby arrangerar fina tävlingar i morgon med V75 och SM i flera kategorier. Vi har åtta stycken Axevallahästar som tävlar under dagen: Favorite Boko, Aron Palema och Dollydoo Laday i Ungdoms-SM, Monster Drive och Quadroon i Monté-SM, Legoholm Zon i Lärlings-SM och Evelina Palema i Sto-SM. Dessutom startar Sir Corneliani i ett vanligt V75-lopp. Vi önskar samtliga inblandade lycka till och avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos V75-analys.
 
Utmaningen tusenlappen vecka 41:

Bennys vinnare Serious Try galopperade bort sina chanser direkt förra veckan medans Lars Picasso var tvåa och ”räddade” nästan hem insatsen på platsspelet.

Benny (980 kr)

Lördag 15 oktober, Åby lopp 11 (V75-7), 100 kr vinnare/plats på nr 9 Ivar Sånna.
Testar en vinnare i SM-loppet V75-7. Nr 9 Ivar Sånna har sett otroligt fin ut på slutet och bakspår behöver inte vara fel  inte minst när det är två Kolgjini med i loppet som kan bädda för körning. Vi testar 100 vinnare 100 plats.

Lars (1151 kr)
Lördag 8 oktober, Åby lopp 10 (V75-6), 100 kr vinnare/plats nr 7 Pepe di Jesolo.
- Pepe di Jesolo är en riktig krigare och en stor favorithäst för mig. han har varit oerhört bra på slutet och ser ut att bli lite bortglömd i den här stentuffa Silverdivisionen. Det ryktas om jänkarvagn för första gången (ska provas i värmningen) och glöm inte bort honom på era jackpot-lappar.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.sewww.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Vänliga ord är enkla att säga och de ekar i oändlighet”, Moder Theresa.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 

Ottos analys till V75-omgången på Åby i morgon med SUPERJACKPOT!

SUPERJACKPOT PÅ ÅBY! Det är alltid grymt spelläge när ingen klarar sju rätt en jackpotomgång. 47 miljoner som går vidare till oss tokiga V75-spelare gör att man blir riktigt laddad. Nu j..lar ska vi ta dem!
 
V75-1
11 Wellino Avenue (22%) blir favorit efter fyra raka segrar. Han har imponerat men man ska veta att det varit i enklare sällskap. Från spår 11 på Åby är det tufft att vinna och att han bara rundar fältet är jag inte säker på. Ett streck men inte mera. 6 Bacan Degato (17%) har gjort det bra i regi Heiskanen och från springspår finns chans att Veijo får ett fint lopp. Jag har dock inte riktigt bestämt mig om Bacans kapacitet. 7 Mellby Drake (9%) var fin vid segern senast. Torbjörn Jansson lyckas bra med Berghs hästar och han kan också få iväg en häst från springspår. 8 Shelbyby Glide (8%) kan få loppet invändigt och har absolut farten att speeda ner det här gänget. 1 Västerbo Hard Cash (19%) har läget och Björn lär ge honom en fin resa. Blir min femte häst och jag nöjer mig här.
 
V75-2
4 Count Response (9%) spikade jag senast på Färjestad när det var dags för start. Peter laddade nog lite för hårt från start och det blev galopp. Han ser riktigt stark ut och att sandra Eriksson kör ska bli riktigt intressant då hon är oerhört talangfull. Jag chansspikar i ett vidöppet lopp.
 
V75-3
9 Heartbreaker V.S. (57%) är motiverad favorit. Han var ett stort stallskrik för tre starter sedan på Jägersro då han blev tvåa. Senast var det en väldigt lämplig uppgift och han vann jättenkelt. Ändå för stor favorit. Veijo Heiskanen skryter om 6 Eder Bob (7%) som ska vara rejält förbättrad och som har ett framspår. Kan säkert ge favoriten en match. 1 Global Respons (12%) gör bra lopp hela tiden på V75. Får han sitt smyglopp så är han väldigt vass på speed. Läge för att utnyttja open strech. 4 Tonicetobetrue (8%) är nog en av Danmarks bästa hästar. Senast var han en besvikelse då han kördes ganska snällt efter en kortare paus. LOPP I KROPPEN!
 
V75-4
Jag blev väldigt imponerad av 6 Totally Secret (19%). Han flög till ledningen och sedan var han aldrig i förlust fara. Han så lysande ut och idag är det barfota runtom. Jag spikar.
 
V75-5
10 Some Summit (58%) är en supermärr som alltid är med och gör upp om segern när hon startar. Motståndet känns enklare än på länge. Normalt vinner hon Sto-SM på hemmaplan. Bakspår är aldrig kul på Åby och jag garderar på någon kupong. 5 Jetset (17%) har mött Seedorf O.M.F i de två senaste starterna och varit tvåa bakom honom. Hon är helt enkelt ”grym” och känns värd att gardera med. Både 1 Alvena Take It (5%) och 2 Evelina Palema (3%) har bästa startspåren och är väldigt lägesgynnade just på Åby med open strech.  7 Playing Tua (10%) är ju också  ett toppsto att ta med på kupongen.
 
V75-6
3 Top of The World (30%) har växt in fint I klassen och gjort det väldigt bra. Han är startsnabb och leder nog loppet länge. Jag har fått ändra min uppfattning då jag inte tyckte Top Of The World var någon Silverhäst men han har visat att han verkligen duger. För mig är det dock givet att gardera. 7 Pepe di Jesolo (7%) är en TOPPSPRINTER som tål tuffa upplägg. Se upp! 1 Patricia Hastrup (19%) är en sprintermär som troligen sitter i rygg på ledaren. På Åby vinner det alltid ett par hästar från den positionen. 5 Roses Glory (22%) är alltid med och hugger i de här sammanhangen och lyckas Veijo bara med ett fint smyglopp så är hon tidig. Sedan 9 Michelangelo Ås blev struken så plockar jag med ett chansstreck på 11 Clara R.C. Hon är mycket bättre än raden och blir det överpace så kan hon vara miljondraget.
 
V75-7
3 Mosaique Face (54%) är riktigt, riktigt bra. Han höll strålande senast efter att ha gått utvändigt ledaren i Norge. Han är mycket spelad vilket man kan förstå men LÅNG DISTANS på Åby med hästar som får gå på rulle i rygg och som kan speeda till på open strech så blir det gardering på min kupong. 1 Reckless (8%) har tävlat på lång distans en längre tid och trivs jättebra med det. Fint smygläge. 4 Alfas Da Vinci (12%) är ju titelförsvarare. Han är väldigt gynnad av distansen och verkar ha hittat formen då han gick bra senast i Frankrike som tvåa. 5 Venkatesh (2%) är en svår häst som man aldrig riktigt vet vad han hittar på. Han är OTROLIGT GYNNAD av barfota runtom nu och är ett outsiderstreck. 9 Ivar Sånna (12%) har kommit tillbaka i sitt rätta jag på slutet. Då är han en riktig elithäst som också tål den långa distansen. Vi tar med ”gamlingen” 10 Spring Erom (3%) som har varit bra hela säsongen och kan bli en häst som rensar rent i systemhögen till slut.
 
Ska man ta V75 så är det verkligen den här gången som gäller. Mycket talar för att man blir rikligt belönad om man lyckas. Det skulle vara otroligt roligt om mina idéer skulle hjälpa dig att få sju rätt.

KÖR HÅRT!
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar