Axevalla Nyhetsbrev 2016-09-16
Ännu en vecka är till ända och det är dags för ett nyhetsbrev igen. Förra veckan var ju ganska intensiv med V64-tävlingar i tisdags och V65-tävlingar lördag kväll. V65-omsättningen blev återigen över 1 miljon kronor men utdelningen den här gången blyga 420 kronor på sex rätt till skillnad från två veckor innan då det gav över 170.000 kronor.

Nästa tävlingsdag är nu på tisdag då vi arrangerar eftermiddagstrav och breddtrav med första start kl. 15.00. Det är årets tredje av fyra breddtravsdagar där det sista går av stapeln torsdagen den 27 oktober. När det gäller breddtrav så är loppen öppna för körsvenner/ryttare som under 2015 körde högst 150 lopp eller är födda 1991 och senare och hästarna får ha högst 500 startpoäng. Vi har fri entré och vi hälsar alla välkomna ut till oss!

Häromdagen informerade ATG om de nyheter som kommer inom kort. En ny spelform presenterades som kallas Top 7. Kortfattat går det ut på att tippa de sju första hästarna i V75-5 varje lördag i rätt ordning. Det blir utdelning på 2-3-4-5-6 och 7 rätt och man kan välja på några olika prisklasser och system när man lämnar in sin ”bong”. Exakt lanseringsdatum är inte spikat men innan årsskiftet ska den nya spelformen vara sjösatt.

En annan nyhet från ATG är V75 Winter Burst som innebär sju raka V75-omgångar mellan 25 till 31 december med stor final den sista V75-omgången (Nyårsafton) med en multijackpot. Upplägget är att mellan den 17 september och 16 december omfördelas tio procent av jackpotpengarna som skapas i V75 till en pott som flyttas för att ge en drömvinst i sjurättspotten finaldagen december, övriga 90 procent hanteras precis som vanligt. Hela jackpot-summan som skapas på V75 mellan 17 till 30 december går oavkortat till V75 Winter Grand Final på nyårsaftonen, den 31 december. Det lär bli en enorm pott att spela om då med andra ord.

I veckan som gick arrangerades en ungdomsträff här på Axevalla där man bland annat fick lite information om Axevallas framtida planer och vad som pågår gällande projektet Pegasus 2020 där alla har möjlighet att påverka framtiden inom travet. Sofia Aronsson var på plats och höll ett mycket intressant och uppskattat anförande om sin verksamhet och sin väg in i travets värld.

Nästa kvällstrav är tisdagen den 27 september då det åter är Axevallas tur att arrangera Lillis Challenge. Kuskmatchen som avgörs mellan Håkan ”Lillis” Olssons gamla banor Axevalla, Bergsåker och Örebro och dessutom har ju Lillis sitt eget uttagna lag. Axevalla är titelförsvarare och även i år utgörs vårt lag av Rickard och Anders Svanstedt tillsammans med Thomas Dalborg.

Från och med den 1 oktober så kommer positioneringssystemet att användas även alla V64-dagar!

V75-cirkusen drar vidare till Solänget i morgon och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången. Anders Svanstedt gör den långa resan med Seducedbyaface och Fika som startar i V75-1 och 2. Vi konstaterar att det är hela 39 stycken Axevallahästar som startar under helgen på Eskilstuna, Solänget, Åby och Årjäng!

Ulf Stenströmer hade en fin helg förra helgen där hans Casmira först vann V75-lopp på Hagmyren och tjänade 100.000 kronor. Under Vaggeryds årsfinal på söndagen tog han en dubbel genom Jula Menuett, Smokey Herman och Oscar Rhode. Anna Forssell bokfördes för en dubbelseger på Färjestad i måndags med Point Zero och Talapoin. Alla Axevallahästar som segrar på bortaplan och en hel del bilder hittar ni som vanligt under Axplock på www.axevalla.se.

I dagens nyhetsbrev börjar vi också den oerhört prestigefyllda utmaningen där jag (Lars) och Benny ska förvalta en tusenlapp. Reglerna är enkla: Man måste leverera sitt spel så det är med i nyhetsbrevet och spelet måste vara under lördagen eller söndagen kommande helg. Den som först spelar bort allt har förlorat.

Utmaningen tusenlappen vecka 37:

Benny (1000 kr)
Söndag 18 september, Bjerke lopp 6 (V75-2), 200 kr vinnare nr 3 Tand Kraft.
-”Mitt första spel blir på Tand Kraft i Norskt Travkriterium där J O Persson jagar revansch för den snöpliga förlusten i det svenska kallblodskriteriet. Det känns som en lugnt och trygg början på utmaningen”.

Lars (1000 kr)
Lördag 17 september, Solänget lopp 9 (V75-4), 200 kr vinnare nr 1 Pave Faks.
”Det blir nog inte ofta jag kommer att lansera en nordsvensk som mitt spel men den här tror jag är klar. Jag blev imponerad av honom när han vann på Rättvik i slutet av juli då han visade både startsnabbhet och styrka. Ulf Eriksson är en mycket vass kusk och jag tror han leder runt om här”.

Veckans citat: ”Jag har ingen speciell talang. Jag är bara passionerat nyfiken av mig”, Albert Einstein.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 

Ottos analys till V75-omgången på Solänget i morgon:

Dubbeljackpot på Solänget gör att omgången direkt blir intressant. Ett par skrällar och det blir bra utdelningen direkt. Här kommer mina idéer.
 
V75-1
10 Il Sånna (22%) blir min första häst. Jag har fått väldigt bra info från kretsen kring hästen och trots att han står lite tufft inne i klassen så har jag tankar på att spika Il Sånna. 3 Danne Edel (28%) agerar väl ojämnt för att vara favorit. Han gillar den långa distansen och Ulf Ohlsson tar ju alltid vara på chanserna. 6 Global Rebel (19%) blir mycket betrodd och han har läge för att komma till spets här. Väl där kan säkert Örjan styra och ställa och då kan det räcka till vinst. Jätteskrällen är 1 Seducedbyaface (3%). Hon har avslutat bra hela tiden på slutet och skulle Ulf Eriksson hitta lucka in mot upploppet så kan skrällen vara ett faktum. 2 Above All Ås (7%) är inte heller så tokig och kan vara värd ett streck.
 
V75-2
Jag tippar Anders Svanstedts 4 Fika (17%). Hon har tänt till rejält på barfotakörning och med lite flyt på vägen kan hon absolut lägga detta motståndet på rygg. 6 Hedwig (20%) känns som ledarhästen och då kan hon givetvis rinna undan med toppkusk i sulkyn. 1 All Time La Marc (19%) har ett perfekt utgångsläge och är garanterad ett fint lopp.
 
V75-3
DET ÄR RÄTT FAVORIT DÅ 7 SAHOW WOODLAND (67%) FÅR SPELARNAS FÖRTROENDE. Han är startsnabb och jag kan inte se någon som vill bråka med Ulf Ohlsson från start. Väl i spets är det toppchans och jag följer favoritspelarna.
 
V75-4
Här spikar jag andrahandsfavoriten 1 Pave Faks (16%). Han är mycket fartfylld och känslan är att han är mycket stabilare än vad som syns i programraden. Ulf Eriksson är säker och har ju siktet inställt på att leda det här loppet från start till mål. Kallblodsloppen brukar vara väldigt svårlösta men jag GÖR DET ENKELT FÖR MIG. Spik på 1 Pave Faks.
 
V75-5
I ETT VIDÖPPET LOPP tror jag mest på 11 Blytung Am (13%). Han är under kraftig utveckling och nu tror jag hans styrka kommer att ge resultat med tanke på den långa distansen. Klar första häst. 1 Linus Boy (28%) är strulig men Jorma körde ett perfekt lopp senast i ett enklare gäng och då blev det seger. 4 Casper W.F. (4%) ska absolut streckas om ni garderar. Han är väldigt entaktad och gynnad av den långa distansen. Ulf Ohlsson upp nu!
 
V75-6
Här hoppas jag också på skräll då favoriterna 11 Snyting (34%) och 7 Alan Wadd (18%) båda har lottats till jobbiga startspår. Jag tippar 12 Hot Pride (9%) som senast fick krafter kvar och som har visat toppform. Kan få rygg på favoriten och då blir det ett intressant upplopp. 8 Taffy (3%) har varit ute i tuff V75-konkurrens en längre tid och han är tidig trots sitt startspår. Personligen kommer jag att ha alla i detta loppet.
 
V75-7
Favoriten 1 Emmett Brown (37%) är ju väldigt fartfylld. Om jag visste att han skulle hålla sig på benen ända fram till mållinjen så skulle jag nog ha spikat. Han är ju också riktigt startsnabb. Jag får nog fundera tills imorgon. Hur som helst så är 10 Special Promise (17%) en riktig snabbing från Finland. Nu blir det barfota runtom igen och han är första utmanare. 1 och 10 är kanske ett stabilt lås att avsluta med?!
 
Jag är nöjd om vi kan ta en sjua med ett sexsiffrigt belopp och då är vi ju ganska många som kan dela. Nu laddar vi för morgondagen och sedan tittar vi framåt mot Solvallas Kriteriehelg. Vi hörs!
 
Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar