Axevalla Nyhetsbrev 2016.02.05
I tisdags på Axevalla slogs omsättningsrekord gällande V64 alla kategorier sedan starten av spelformen. Rekordomsättningen blev 14.100.752 kronor och utdelningen blev 12.967 kronor för sex rätt. Anledningen till superomsättningen var givetvis superjackpot där drygt 4 miljoner kronor extra kryddade sexrättspotten.

Sportsligt var det en del profilhästar som startade i V64-omgången kryddat med flera svårlösta lopp på förhand. Detta gjorde säkert också att många tyckte det var ”värde” att spela ett system. Veijo Heiskanen blev kvällens man då han vann båda Dagens Dubbelloppen med Naglo´del Nord och Bacan Degato.

Vi har en intensiv vecka med tävlingar även i morgon kväll då vi åter arrangerar V65 som drar igång strax efter V75:s slut. Första start är kl. 18.55 och omgången ser absolut småtrevlig ut på förhand. För två veckor sedan blev utdelningen på sex rätt drygt 187.000 kronor så det kan definitivt vara värt att slänga in ett system på lördagskvällen. Vi satsar fullt ut på spelinformation med våra spelexperter Sören Englund och Per Ottosson på plats för att leverera vinnare.

I morgon är det också dags för årets Hästival i körhallen här på Axevalla. Arrangemanget drar igång kl. 09.00 och håller på hela dagen fram till V65-tävlingarna börjar. Det blir bland annat. Mässa, clinic med Roberto Cristofoletti, hästcafé med Heleine Hokkanen, showprogram med Svenska Hästavelsförbundet. Gå in här för all information och fullständigt program.

Axevalla har fått en ny tränare knuten till sig förra veckan. Det är Jeanet Årman som har flyttat hit från Jägersro tillsammans med sin sambo Jan Henriksson. De har 11 hästar på träningslistan just nu, fler är på gång in, och de har redan visat framfötterna. På Axevalla i tisdags imponerade deras Proud of my Face stort när hon ledde runt om i ett V64-lopp och i onsdagens V86-tävlingar på Åby var Sparkled Face mycket bra som tvåa på en topptid. Intressant fortsättning följer…

V75-cirkusen drar vidare till Hagmyren i morgon och vi har en Axevallahäst som gör den långa resan nämligen Ulf Stenströmers Casmira. Vi önskar lycka till och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

I nästa veckas nyhetsbrev kommer vi att börja med ett nytt inslag. Benny har nämligen utmanat mig (Lars) vem av oss som bäst kan förvalta en tusenlapp. Spelet måste ske under lördagen eller söndagen efter nyhetsbrevets publicering. Den som blir ”black” först förlorar och måste göra en utmaning som vinnaren bestämmer. Missa inte att följa detta, jag kan lova att det ligger oerhört mycket prestige i den här utmaningen som vi kommer att kalla ”Benny & Lars tusenlapp”.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans ordspråk: ”Livet är en dans på rosor men taggarna gör ont att trampa på”, Helena Cossato.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Hagmyren:
Tiden rusar och det är dags för V75 igen. Imorgon är det Hagmyren som är värd för veckans omgång. Jag spikar en 8%-are i sista avdelningen och hoppas vara med till dess. Spännande!
 
V75-1
Hade jag varit säker på att 4 Ajlexes Cubano (16%) hade tagit spets så hade jag spikat. Han är en riktigt vass sprinter som ändå blir svårstoppad oavsett löpningsförlopp. Innanför står 2 Serious Try (18%) som också kan öppna snabbt. Per Lennartsson sitter upp i sulkyn denna gång och han är rutinerad och startsnabb. Jag vill varna för  5 Victor A.U. (12%) som är riktigt bra igång.
 
V75-2
Ett totalt olösligt Diamantstoförsök med spårtrappa. Visst har 2 Casmira (31%) en bra uppgift då hon har ett perfekt utgångsläge. Hon gick också bra efter ett tufft upplägg i Stoderbyförsök senast. Det finns ändå så många superskrällar bakom så jag chansar på att det skräller och garderar rejält här.
 
V75-3
2 B.B.S.Sugarlight (62%) blir jättefavorit. Han har perfekta förutsättningar och det gör honom till en av dagens största favoriter. Han är dock inte lika vass som han var när han var som bäst. Jag garderar med uppstickaren 4 Coldtown (13%) och 3 Knows Nothing (8%) som båda har visat riktigt bra form.
 
V75-4
DETTA SER INTE EHLT ENKELT UT. Jag nämner ändå två hästar som jag har följt på slutet. 8 Guli Glöd (12%) hade jag som vinnare på Gävle senast. Erik satt still i dödens och bara höll i sig för att bara säker på att inte Guli Glöd skulle galoppera. Han var inte trött men gjorde ändå ett strongt lopp. Erik letar rätt balans och nu ska han lättas. Fungerar det kan han vara klar. 5 Manfred Viking (9%) trivs med Kaj Widell. Han har ett bra startspår där han inte har någon häst utanför sig. Är man fräck så låser man detta loppet på två hästar. Väl medveten om att det också finns superskrällar här som kan vinna.
 
V75-5
SNACKADE VI ÖPPNA LOPP? 3 Etosha Boko (18%) är en av de betrodda hästarna i loppet. Han avslutade bra senast och har ni ett perfekt utgångsläge. Mattias Djuse kommer nog testa mot spets här och lyckas han med taktiken kan han absolut vinna det här loppet. Skrällen 4 Al´s Orlando Boy (5%) har vunnit i enklare gäng på slutet. Detta V75-loppet känns inte så tufft så han kan räcka även här. Då både häst och Kaj har toppform. MEN här finns ingen given vinnare.
 
V75-6
6 Seedorf O.M.F (62%) är nog den SUNDASTE spiken. Han är riktigt bra för klassen. Brasklapparna är dock voltstart som känns lite vanskligt och jag tror inte att distansen är någon fördel. Erik är dock säker och mycket talar ändå för att Seedorf tidigt sitter i ledningen. 5 Origo Tilly (3%) är mycket bättre än raden och 1 Jetset (19%) på speed är livsfarliga.
 
V75-7
HÄR HAR JAG MITT DRAG! 11 Casanova Sisu (8%) var kolosalt bra i sitt derbyförsök senast. Han hängde i tredje spår första 600 meterna från sitt svåra åttonde spår. Sedan gick han utvändigt om ledaren till varvet kvar då han blev avlöst av vinnaren Heavy Sound. Luckan kom väldigt sent och han var målfotoslagen om en finalplats utan att vara helt bottnad. Här står han helt perfekt inne pengamässigt i klass I och det känns helt enkelt som ett KANONDRAG!
 
Jag hoppas att Hagmyren blir en lyckobana. Det är ju också extra miljoner i Jackpot och jag hoppas att vi är de som kommer dela på dessa slantar.
 
Lycka till!
 
Per Ottosson
 
   
 
 
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar