Axevalla Nyhetsbrev 2016-09-02
Ännu en vecka är till ända och vi på Axevalla har kommit igång med ”höstsäsongen” i och med tävlingarna i lördags kväll. Det blev en småtrevlig kväll med fina lopp och ganska bra spelomsättning.

På tisdag är det trav hos oss igen och då arrangerar vi V64 och bland annat tre lopp ingåendes i Nordiskt Mästerskap. Två montélopp och ett sulkylopp ska avgöras hos oss med kuskar och ryttare från Sverige, Danmark, Norge och Finland. Det är Sveriges Travamatörers Riksförbund (STaR) som ligger bakom arrangemanget.

Även nästa lördag (10 september) har vi tävlingar och då handlar det om kvällstrav och V65 igen.

Vi vill också passa på att göra reklam för Hästivalen som i år går av stapeln just den tävlingsdagen, 10 september. Det blir massor med hästaktiviteter, mässa och clinics bland annat. Läs allt om Hästivalen här!

Tisdagen den 13 september inbjudes alla ungdomar till en träff på Axevalla för att skapa gemenskap, knyta nya kontakter, prata trav och komma med Idéer. Sofia Aronsson kommer att finnas på plats och föreläsa och diskutera. Gå in på www.facebook.com/axevalla för mer info angående detta.

I helgen dukas det upp till Derbyfest på Jägersro med V75 både lördag och söndag. Nio Axevallahästar provar lyckan i olika lopp varav sex stycken på lördagen och tre på söndag. Lycka till önskar vi dessa och som vanligt tar ni del av Ottos V75-analyser sist i nyhetsbrevet.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet. Där får ni det allra senaste som händer på och runt Axevalla!

Veckans citat: ”Den bästa kuren för kroppen är ett stilla sinne”, Napoleon Bonaparte.

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos analys till V75 på Jägersro:
Nu är det dags för en helg som jag verkligen ser fram emot. Tyvärr är det ett lite slut på sommaren när det är dags men en helg i Malmö är alltid trevligt. Jag har en spik i guld och en chansspik i fjärde.
Nu kör vi!
 
V75-1
1 Conrads Definitif (20%) har ett perfekt läge och är absolut med i striden. Eventuellt bakskor vilket jag inte tycker om. 2 Mellby Dashing (21%) blir också mycket betrodd på Björn och läget bakom bilen. Given men inte jättehet.  Loppet är öppet och jag vill VARNA FÖR 4 Flo Rida Sea (2%) och 10 Gloria Sund (14%). Flo Rida Sea är en sprintertyp i grunden och är i voltstart pilsnabb från början. Jag tror att han även är jättesnabb bakom bilen och det kan vara spets. Barfota runtom, helstängt huvudlag och jänkarvagn! 10 Gloria Sund känns väldigt snabb och speedig. Hon tar många på Jägersros upplopp.
 
V75-2
2 Flirt Fortuna (45%) har en fin programrad och har gjort det bra. Han står bra till i detta loppet. Ändå inget jag känner för att spika. 4 Ulisse Kronos (17%) vann från ledningen senast och imponerade så smått. Verkar lite stökig i volten men gick felfritt senast. Chans men inget att lita på. 7 Mellby Duke (7%) känns JÄTTESPÄNNANDE. Han var med i samma försök som jättefavoriten till Derbysegern Readly Express. Han satt invändigt och fick aldrig chansen. Det är starka meriter och min FÖRSTA HÄST. 12 Tiger Woodland (8%) har utvecklats på slutet och lyckas Kim Eriksson komma ner från springspår så är han absolut en rysare.
 
V75-3
4 Nadal Broline (34%) ÄR VECKANS BÄSTA SPIK! Han är helt enkelt tuffast här och är given spik för mig.
 
V75-4
11 Tudor Kronos (52%) radar upp ettor och visst är han toppenfin. Han blir svår att stå emot. Jag CHANSSPIKAR 1 To Be Or Not To Be (22%) som Christoffer Eriksson var jätteoptimistiskt om inför Åbystarten. Då råkade han på en fungerande Quahar Q.C. som var omöjlig att slå. Jag hoppas på ledning här och då tror jag till och med att favoriten får det tufft. Hela vägen Christoffer!
 
V75-5
Ett totalt vidöppet lopp. Mitt drag i loppet är 7 Countdown Fougett (13%). Han fick alla krafter kvar senast och såg obrukad ut i mål. Nu ryktas det om barfota runtom den här gången vilket ökar chansen. På hemmaplan blir det nog mer offensivt och Tommy Strandkvist har nog ställt i ordning rejält. 6 Saul (17%) gjorde det väldigt bra senast på Örebro. Skulle han komma till i loppet är han väldigt stark.
 
V75-6
2 Napoleon C.D. (35%) är ganska stor favorit. Det har strulat mycket med honom och jag litar inte alls på den här favoriten. Jag vill nämna två andra lägesgynnade hästar. 1 Xlnt Conway Class (12%) som gjorde två toppenlopp här på Axevalla under Trippeltravet. Även 3 Global Respons (4%) spurtade sylvasst till seger på Axevalla. Nu blir det stängt huvudlag och jänkarvagn samt ett perfekt startspår. Det går åt många hästar i det här loppen och gardera så mycket ni har råd med.
 
V75-7
4 Scellino Luis (55%) såg lysande ut senast som fastlåst i Jubilemspokalen. Han verkar har toppform och här är motståndet betydligt enklare. Klar första häst. 9 Bravo Navarone (16%) är klart första utmanare. Spår 9 passar bra och Björn Goop brukar verkligen ta vara på chanserna. Två hästar känns som ett väldigt starkt lås.
 
 
V75 söndag 4 september
MIN BÄSTA IDÉ ÄR V75-5, 1 Otrobanda. Jag tror nämligen att Peter håller upp ledningen igen och då har jag svårt att se någon annan ta sig förbi henne då hon åter går en låg tolvtid eller något bättre. Sedan är det toppchans för två andra hästar under omgången. V75-1, 1 Fire To The Rain och V75-3, 14 Reckless som båda har helt perfekta uppgifter på Jägersro, söndag.
 
Nu önskar jag er en riktigt härlig travhelg med två sjuor och härlig sport.
Vi hörs nästa vecka
Lycka till!
 
Otto
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar