Axevalla Nyhetsbrev 2016-08-26
Verksamheten är i full gång här på Axevalla efter några veckors semester efter trippeltravet. I morgon kör vi igång hästsäsongen med V65-tävlingar och första start kl. 18.55. Loppen håller klart duglig klass och vi vet ju att V65-omsättningen på lördagskvällar brukar bli bra så det kan helt klart vara värt att lämna in ett system. Vi bjuder alla på fri entré!

På programmet står också en kuskmatch mellan Axevalla och Malta som körs som lopp 2. Malteserna är här med en hel delegation på 48 personer totalt som har rest runt i travsverige och kört lopp under veckan. Solvalla i söndags, Vaggeryd i måndags, Åby igår och så avslutar man med Axevalla i morgon. 

Även lördag om två veckor kör vi kvällstrav med V65. Den helgen är det också dags för Skara Hästivalen. Mer info om Hästivalen kan du läsa här.

I morgon kör Bergsåker sin stordag med V75 och Sundsvall Open Trot där vi har Axevallaintresse genom Sofia Aronssons stjärna Anna Mix som ju förra veckan imponerade oerhört i Sto-EM på Solvalla. Motstånd saknas inte, vad sägs om bl.a. Nuncio, Volstead och On Track Piraten. Sofia har också med montéspecialisten Tsar de Houelle upp montéloppet Hot Tubs Lopp som ju även han imponerade vid seger på Solvalla i onsdags. Vi önskar lycka till!

Otto är tillbaka efter sin semester med en vass analys till V75-omgången och som vanligt så hittar du den sist i nyhetsbrevet.

Axevalla Hästcentrum har dragit igång sin verksamhet på Axevalla.  24 elever håller nu till hos oss i de nybyggda klassrummen och det ombyggda 30 hästarstallet på stallområdet. Eleverna går sitt första läsår på Naturbruksgymnasiets hästutbildning.

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier för den senaste informationen om vad som händer: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans ordspråk: ”Att oroa sig är som att gunga i en gungstol. Det ger dig någonting att göra men det leder ingenvart.”, okänd källa.

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos analys till V75-omgången på Bergsåker:
V75 på Bergsåker med två stora ”stjärnhästar” som favoriter. Båda blir väldigt svårslagna. Kan det bli pengar ändå? Inte omöjligt!
 
V75-1
1 Digital Yankee (21%) har fått ett optimalt utgångsläge och hästen verkar stabil och startsnabb. Han leder nog ganska länge. Kanske ända hem. Står dock lite tufft inne i loppet och jag vågar inte spika. 2 Part Nan Angelen (7%) har ryckt upp sig och är ett tidigt motbud. 6 Alfa Light (23%) har blivit mycket spelad på Björn Goop och springspår. Han var ok senast som 6:a men ändå inget extra. Bara gardering. 7 Coolwater In (10%) var det mycket snack om senast på Rättvik. Han fungerade inte barfota då men har i loppen innan varit riktigt fin hos Per Linderoth. Bakom finns det gott om skrällar och jag känner mig inte helt tillfreds med de nämnda. Gardera rejält!
 
V75-2
10 Le Miracle (46%) är bra men jag måste helt enkelt få bort honom från bakspår då jag spelar för att få upp utdelningen. 1 Digital Control (11%) är kapabel men ojämn. Från det här läget är han given som gardering. Robert Berghs andra häst 4 Picasso Sama (12%) är inte alls oäven. Han kan öppna riktigt bra och är en allvarlig utmanare till favoriten. 9 Cab Hornline (14%) vann finalerna senast i Brons och får en chans till och står väldigt bra inne i loppet. Given. MISSA INTE! 2 Victor A.U. (3%) han har haft oflyt ett tag men är otroligt mycket vassare nu med barfota balans. 6 Serious Try (4%) är kapabel för att skrälla.
 
V75-3
5 Månprinsen A.M. (78%) ÄR HELT ÖVERLÄGSEN! Den långa distansen talat för att Månprinsen A.M. tar sitt fjärde raka SM-guld.
 
V75-4
1 Backorder (33%) har ett fint utgångsläge och en rutinerad lärling. Jag var inte helt nöjd med insatsen senast och det är givet att gardera. 13 Windy Ways (18%) är mycket betrodd. Hon gör fina insatser hela tiden och är ju ett otroligt gediget sto. Ändå tufft att bara runda fältet. Jag tippar 3 Gaia Sund (6%) som mött tuffa konkurrenter en längre tid. Hon står perfekt inne i loppet och det snackas om första gången med NORSKT HUVUDLAG. 8 Part Two (8%) är en finsk gäst som också haft tuffa utgångslägen på slutet. Hon är JÄTTESPÄNNANDE. Ta med superskrällen 2 Faith Hill (2%). Hon har bra läge att smyga med där framme.
 
V75-5
2 Island Life (21%) gjorde flera kanoninsatser förra året och var fin vid årscomebacken för tre starter sedan. I det två senaste starterna har jag varit lite besviken men det har också blivit lite tuffa upplägg. Det känns som han är på gång igen och nu snackas det om BARFOTA RUNTOM. Jag tar chansen nu när Erik sitter i sulkyn och det blir min andra spik i omgången.
 
V75-6
1 Nuncio (74%) är givetvis min tredje stora favoritspik. Han kan öppna bra bakom bilen och sedan är det ingen som utmanar på allvar. Trolig vinnare!
 
V75-7
4 Michelangelo Ås (39%) hade inte startat sedan i april när han nyligen vann Legends med Stig H Johansson. Det gick lite trögt över upploppet men han höll undan säkert. Säkert mycket bättre med loppet i kroppen men jag vill se det innan jag spikar. 1 Seedorf O.M.F (14%) gjorde en fantastisk insats här på Axevalla under Trippeltravet. Gör han om den insatsen så utmanar han garanterat favoriten. 2 Special Promise (9%) är en lägesgynnad herre som kan utmana nu när allt är optimalt - Jorma Kontio, spår 2, barfota runtom och jänkarvagn. 8 Tobin Kronos (19%) har alltid haft ett gott rykte. Han har nu i flera starter visat att det inte var någon rök utan eld. Dock ett väldigt trist startspår. 7 Pepe di Jesolo (5%) utmanade favoriten senast från dödens. Björn Goop nu och ett måste på kupongen.
 
Det kan bli lite problem med utdelningen. Vi får hoppas att det går ut i kanterna i våra garderade lopp, då kan vi få en fin slant. Lycka till!

Lycka till!

Otto
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar