Axevalla Nyhetsbrev 22016-08-19
Vi har haft några veckors välbehövlig semester efter trippeltravet men är nu tillbaka med nya friska tag på kontoret inför den stundande höstsäsongen där vi drar igång nästa lördag, 27 augusti, med den första tävlingsdagen efter det lilla uppehållet. Då arrangerar vi V65 på kvällen och anmälningarna till tävlingarna är nu på måndag.

Vi har inte riktigt summerat och analyserat årets trippeltrav djupare ännu men kan så här långt konstatera både positiva och negativa saker. Till de positiva sakerna hör att hela arrangemanget flöt på hur bra som helst och att våra besökare var nöjda. Det brukar alltid märkas och höras om det är något som inte har fungerat och det har varit väldigt lugnt på den fronten. Däremot har det kommit in en hel del positiv respons både mail och telefonledes.

Sportsligt var det som vanligt en höjdarhelg där Anna Mix världsrekord i Axevallalöpning och Galacticas seger i StoChampionatet givetvis var det som stack ut mest.

Vår stora satsning på sociala medier inför och under helgen med massor av webb-TV inslag från både stallbacken, publikplatserna och campingen gjorda av Philip Pettersson har också tagits emot mycket positivt.

Ni följer allt som händer på och omkring Axevalla på: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Negativt är såklart publiktappet under helgen från totalt 30.621 personer året innan till 25.770 personer i år. Det största tappet var på lördagen som gick från 14.859 besökare till 11.551 stycken. Under fredagen hade vi faktiskt en liten ökning medan även söndagen hade ett tapp på cirka 1600 personer. Det ligger nära till hands att tro att publiktappet beror på den senarelagda starttiden på V75 kanske i kombination med att det var den första riktigt varma och ”somriga” helgen. Även de flesta andra stora travarrangemang i Sverige har tappat mycket publik och givetvis ska vi analysera detta framöver.

Apropå ovan nämnda Anna Mix så gjorde hon ytterligare en prestation i världsklass i onsdags när hon vann European Championship for Mares på Solvalla Jubileumsloppskvällen i onsdags. Läs en purfärsk intervju med tränaren Sofia Aronsson här!

Även Ulf Stenströmer har firat fina framgångar under sensommaren. Hans Pampalo vann först V75 på hemmaplan under trippeltravet och följde upp med finalseger i Klass I på Åby i lördags. Hans Donato E. vann V75 på Rättvik för två veckor sedan och det har även ramlat in en hel del ”vanliga” segrar till stallet.

Anders Svanstedts Fika vann V75-lopp på Bollnäs i slutet på juli och totalt har det blivit över 40 Axevallasegrar på bortaplan under de senaste veckorna. Läs en fullständig uppdatering på Axplock på hemsidan här!

Örebro kör topptrav i helgen med V64-tävlingar ikväll och V75 i morgon med E3-finaler för de treåriga hästarna. Vi har 21 stycken Axevallahästar som startar under helgen som vi önskar lycka till! Otto är fortfarande på semester därav ingen V75-analys till i morgon men från och med nästa lördag är vi tillbaka med ett fullständigt nyhetsbrev inklusive Ottos V75-analys så håll ut till dess.

Veckans sportcitat: ”Hur länge sitter en dålig pil kvar i huvudet?”, Radiosporten intervjuar bågskytten Magnus Pettersson vid ett tidigare OS.

Trevlig helg!

Lars & Benny
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar