Axevalla Nyhetsbrev 2016-07-22
I skrivandes stund är det bara timmar kvar tills trippeltravet drar igång och det är mer än fullt ös på alla fronter! Det börjar fyllas på rejält på campingen och allt fejas och pyntas in i det sista.

Igår hade vi vår sedvanliga KickOff i VIP-tältet Första Parkett och det var som vanligt en trevlig tillställning med mycket folk och en god grillbuffé.

Nyhetsbrevet blir inte så långt idag på grund av ”ruschen” inför trippeltravet men följ oss på sociala medier så får ni det senaste inför vår superhelg: www.axevalla.se, www.stochampionatet.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet och instagram: @axevallatravet.

I år kommer vi löpande att lägga ut olika filmklipp på vår Facebook-sida under hela helgen från stallbacken, campingen och publikplatserna!

Hoppas vi ses på Axevalla!

Lars & Benny
 
Ottos speltankar till helgen:
Personligen är det årets viktigaste travhelg. Det är många som följer mina idéer då Axevalla är värd för V75 och givetvis vill man själv lyckas när det är på hemmaplan. Jag är JÄTTEGLAD för att det blev JACKPOT och det finns gott om ”deg” så det räcker till alla. Hoppas mina idéer är till hjälp för att du ska bli en vinnare i helgen!
 
V75-1
JAG SPIKAR 14 Some Summit (77%). Hon var fantastiskt fin i årsdebuten och Veijo verkar otroligt nöjd med hästen efteråt. Jag tror att Veijo styr på tidigt och kör fram och övertar spets tidigt. SEDAN ÄR DET KLART!
 
V75-2
ETT SPÄNNANDE LÅS! 11 Pardon (41%) är en dansk vinstmaskin som blir stor favorit. JAG STÅR ÖVER. Det finns nämligen två svenska hästar som jag tycker är jättebra. 5 Minnestads Dubai (15%) var helläcker senast vid barfota körning. Han verkar trivas på den långa distansen och han är en av två i mitt lås. 6 Island Life (9%) gjorde ett topplopp i årsdebuten senast. Han behöver knappast vara bättre för att bland sig i segerstriden här. Torbjörn Jansson och lopp i kroppen gör honom ändå till en toppchans.
 
V75-3
9 Call Me Keeper (63%) är motiverad favorit. Han var helläcker när han vann senast i Östersund. Jag vill ändå gardera då jag har bra info på en annan i loppet. 2 Solvato (9%) är i grunden en riktig kanon. Jag pratade med Stefan Söderkvist i fredags och han tyckte att Solvato var riktigt på gång. Han fick också ett perfekt läge och den långa distansen tror jag gynnar min vinnare i loppet. Kanske tar jag med 8 Spring Erom (7%). ”Gamlingen” gör bra lopp varje gång och spåret är inte så dåligt då det bara är 9 hästar.
 
V75-4
1 Pampalo (23%) blir mycket spelad. Björn Goop och förutsättningarna gör att han blir mycket betrodd. Han kan givetvis vinna men är bara en i mängden. 5 Please Mr Plaese (24%) är säkert bästa hästen. Spår 5 i volt är inget önskeläge och därför går jag emot även honom. JAG HAR EGENTLIGEN INGEN RIKTIGT VINNARE HÄR. Jag tar alla och kan inte riktigt hjälpa er här.
 
V75-5
Vi pratade just med Bo Westergård här på sekretariatet. Han låg högt på sin 4 Tool Time (14%). Han gillade utgångsläget och hästen var i toppform. Pär Nilsson brukar ta vara på chanserna och det blir min tipsetta. 3 Salsomaggiore (19%) är fartfylld och når Adrian spets här blir han nog svårfångad. Jag varnar för tre superskrällar. 11 Seducedbyaface (3%), hon har utvecklats på ett mycket fint sätt och fick också toppkusken Sandra Eriksson i sulkyn. 12 Global Respons (3%) är en riktigt fin häst som dock har sämsta startspåret. Kevin är talangfull och kan lyckas sätta dit den här skrällen. 13 Wega Vang (1%) pratade Sören Boel om när jag träffade honom på Axevalla i fredags. Spännande spår och han dammar slut på alla kuponger.
 
V75-6
Spännande batalj! 6 Star Advisor Joli (13%) fick krafter kvar senast. Nu är det Björn Goop och Star Advisor Joli brukar göra sina bästa lopp i spets. MEN jag tror det blir svårt att stå emot min vinnare, favoriten 11 Nadal Broline (59%). Han är ”SNUSKIGT BRA” och han blir väldigt svår att stå emot över Axevallas långa upplopp. Detta är ett lopp jag ser fram emot.
 
V75-7
4 Furious Francis (21%) är favorit. Han blandar och ger och känns inte stabil. Han var favorit på V75 samma helg förra året då blev det strul. Jag litar inte helt på favoriten. Loppet är väldigt jämnspelat och det går garderingar. Björns andra häst 1 Heartbreaker V.S. (13%) är enligt mitt tycke väl så kapabel som favoriten. Pappa Olle siktar säkert på ett invändigt lopp och med lucka på Axevallas långa upplopp så kan Olle återigen sätta dit en V75-vinnare. 8 King Sir Kir (8%) har ett jobbigt utgångsläge. Han är ändå värd att bevakas när han inte är så mycket streckad. King Sir Kir är kanske bästa hästen?! 9 Folli (2%) har bytt regi. När han är fräsch kan han absolut vinna V75 i bronsdivisionen. Svårbedömd men jättekul på strecken.
 
Festen är inte slut! Vi kör ju givetvis V75 även söndag. Det är toppentävlingar med StoChampionatsfinal som det stora extra dragplåstret.
 
V75-1
3 Goldtown blir stor favorit efter sin fina insats på Årjäng då satt han i rygg på ledaren och fick mycket krafter kvar. Jag har förståelse för att han är favorit men jag tippar i stället 7 Hillustrious. Anders kanon gjorde ett topplopp senast på Halmstad då han fick stenhårt tryck i ledningen och ändå höll toppenbra och finns endast stryk av Solvato. Hillustrious är riktigt startsnabb och en toppsprinter som jag tror har riktigt bra chans att vinna V75-1.
 
V75-2
Här verkar det som om vi har en stenklar vinnare. 2 Goneinaflash ska vara helt klar enligt mina kontakter och Örjan är en mästare på att ta vara på chanserna. SPIK!
 
V75-3
6 Windy Ways är favorit och är bra. Hon gillar kort distans och när hon möter bara ston så ser det väldigt bra ut på förhand. Jag garderar dock med 5 Alvena Take It som alltid möter de tuffaste stona och 9 Georgie Mae som normalt sett har mött betydligt tuffare motstånd än här. Tre hästar borde räcka långt.
 
V75-4
2 Spoil Me föll som jättefavorit senast i sitt kval. Fick då stenhårt tryck i ledningen. Fick gå i botten och inget för mig. Jag tippar 11 Otrobanda som Peter verkar jättenöjd med. Det strulade i uttagningsloppet och hon känns het. 9 Come and See har haft oflyt en längre tid. Senast fick hon en trött rygg och blev dragen bakåt. Som lite betrodd är hon väldigt spännande och given på min kupong.
 
V75-5
Ett väldigt öppet V75-lopp. På min kupong ska jag ha ALLA. Så här på fredag förmiddag har jag ingen riktig vinnare i loppet. Det känns olösligt.
 
V75-6
2 Pasithea Face blir nog ganska stor favorit. Hon imponerade i kvalet och fick ett perfekt spår. Kommer Adrian till ledningen smärtfritt så är chansen stor till favoritseger. Jag tror inte att konkurrentera lägger sig på rygg helt utan det kan bli helt annat kört. 4 In Toto Sund kan öppna bra och förhoppningsvis vill Örjan bjuda upp till fight. In Toto Sund kan absolut vinna med lopp i kroppen. JAG GILLAR 3 Galactica som alltid varit intressant i kullen. Nu är det lite utrustnings justeringar på gång och hon räknas väldigt tidigt. Peter Untersteiner verkar ”dundernöjd” med 12 Swish Lane. Lång distans och Sveriges längsta upplopp gör att Swish Lane kommer in i matchen trots spåret.
 
V75-7
1 Sevilla har ”drömförutsättningar”. Han gjorde ett enormt lopp senast efter galopp och det blir väldigt svårt för konkurrenterna att ta in 20 meter på favoriten. Det borde inte vara någon galopprisk när det bara är tre hästar på volten och detta är en sund spik då allt är helt upplagt. Skulle favoriten ha en dålig dag så vimlar det av luringar bakom. 7 Slide so Easy visade senast att han räcker på V75. Flemings hästar fungerar bra på lång distans.
 
Imorgon (måndag) börjar en välbehövlig semester. Det skulle sitta fint med en sjua på Axevalla extra V75:a. Nu hoppas jag ni får en fantastisk helg.
 
Det skulle vara jättekul om ni kom till Axevalla och följer de här fantastiskt trevliga V75-loppen på plats. Jag kan lova att ingen blir besviken på Axevallas folkfest. Den är något utöver det vanliga!

Vi ses i helgen och lycka till!

Per Ottosson
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar