Axevalla Nyhetsbrev 2016-07-15
Det är som alla förstår fullt ös på sekretariatet på fredagsmorgonen. Just nu pågår anmälningar till fredagstävlingarna under trippeltravet och ikväll är det de oerhört spännande uttagningarna till StoChampionatet där alla avdelningar går inom V64-spelet.

Många tycker att årets StoChampionat ser mer öppet ut än på mycket länge då det på förhand inte finns någon som höjer sig sådär väldigt mycket över de andra.

Anmälningslistorna till fredagstävlingarna under trippeltravet är precis klarmarkerade och det finns många godbitar i startlistorna. Vad sägs om Svante Båths nya stjärna Le Miracle mot bland annat Bula Bula Am och Moni to Spare i Heatloppet. Hemmastjärnan Oliver Kronos går ut i Axevalla Maraton över 2140 meter som är Sveriges längsta travlopp. I fyraåringsloppet vimlar det av bra hästar och även i treåringsstoet. I Vänernkötts femåringspris får vi bland annat se Al Dente mot Je T’aime Express. Även Husaby Hästlkliniks numera klassiska montélopp innehåller flera bra hsätar som Figaro Sånna. Naglo’ del Nord, Nantucket och hemmahoppet Tsar de Hoelle.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier nu inför trippeltravet för att få det allra senaste och hetaste: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Välkomna ut till Axevalla ikväll till att börja med och nästa helg när festen drar igång på allvar.

Trevlig helg och väl mött på Axevalla!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Årjängstravet i morgon:
Det är dags för en av mina favoritbanor Årjäng. Det blev extra intressant med Jackpot och det skulle verkligen sitta fint med en rejäl vinst inför nästa veckas Trippeltrav på Axevalla. Jag går på tre spikar i Årjäng.
 
V75-1
HELT KLART är att 6 Takethem (54%) är loppets bästa häst. Han har verkligen siktet inne på stjärnorna. Nu är det Thomas Uhrberg och springaspår och Thomas är en väldigt duktig startkusk. Han står också verkligen bra inne i silverdivisionen och jag MÅSTE SPIKA.
 
V75-2
Klass II loppet blev inte så märkvärdigt och det gör att vi troligen har en bra spik även här. 3 Smokey Herman (39%) har verkligen tänt till på barfotabalans. Han är pilsnabb från start och här luktar det ledning lång väg. Motståndet skrämmer inte och för mig är det en självklar spik.
 
V75-3
Här har vi ett nordsvenskt lopp som känns krånglig att bena ut. Det är i ganska låg klass och det LUKTAR SKRÄLL LÅNG VÄG. 15 Steinfaks (41%) är en femåring som är van att möta ganska tuffa hästar. Han har säkert bra möjlighet att runda alla men kommer det några hästar i vägen kan det vara helt kört. 14 Järvsö Blomster (25%) gör bra lopp hela tiden och Örjan brukar ju lösa alla problem. Rygg på favoriten kanske är vinstmelodin. Personligen kommer jag att spela för skräll här då jag tycker att det känns som det lurar outsiders i vassen. 6 Höstbo Stig (6%) är min största luring i loppet. Han har ett bar startspår och kommer att sikta långt fram direkt och då kan han bli svår att nå för favoriterna. 11 Lex Peidei (3%) känns spännande med Ulf Ohlsson i sulkyn och då talar vi rejäla skrällar.
 
V75-4
Här kommer jag att GARDERA REJÄLT. Förutom de mest spelade hästarna så vill jag nämna sex hästar som är spelade under 10% men som ändå är ett måste på kupongen. 7 Undimede (8%) gör debut hos Veijo Heiskanen. Hon är kapabel och Jörgen Sjunnesson har ju fantastik segerprocent med Veijos hästar. Ledningen?! 8 Gloria Sund (5%) är riktigt bar i sina ljusa stunder. Denna gång BARFOTA RUNTOM. 9 Hanna Banker (6%) är en toppmärr som alltid kan vinna i sin klass. 11 Catch The Cash (5%) är en V75-bekanting som är härdad i sådana här gäng. Ta också med TVÅ BARFOTAHÄSTAR, 4 Promise (2%) och 13 Hankypanky Pagan (3%).
 
V75-5
2 Othello Face (49%) är motiverad favorit efter sina senaste segrar. Dock är han för stor favorit och jag går emot. 6 Juvels Boy (13%) är en tuffing som kan ”allt” när han fungerar för fullt. 11 Kan Ha (6%) är också en lite ojämn sort som också är grym när det klaffar. Senast var han toppfin! 8 BullYoung (4%) är ju ALLDELES FÖR BRA för att bara vara streckad på 4%.
 
V75-6
Här kommer spikförslag tre. 3 Västerbo Exact (16%) tippade jag senast. Eric Adielsson kom då helt snett på det från början. Sedan kördes han på chans och han såg kanonfin ut över upploppet bland hästar och jag tror han hade vunnit redan senast med lite flyt. Spår och distans är helt perfekt och detta är den ”bästa” idén i nom omgången.
 
V75-7
Superstjärnan 8 Nuncio (5)%) blir jättefavorit. Han är grym och givetvis blir han svårslagen. Han fick sämsta startspåret och det gör att jag ändå garderar. 3 On Track Piraten (22%) blev vinnare i spårlottningen och han blir inte lätt komma till tals med. Han får säkert överta spets och då får favoriten jobba. Jag vill också gardera med två jätteskrällar. Danske 5 Tykon Conway Hall (4%) är på väg in i eliten och om favoriterna kör mot varandra kan en tredje vinna. Detta gäller 10 Västerbo Highflyer (3%) som kan smyga med och ta dem till slut.
 
Snart är alla tankar inställda på Trippeltravet på Axevalla nästa vecka. Givetvis kommer det ett tips då också och så hoppas jag att vi träffas under tre dagar här på plats. Nu önskar jag er en trevlig helg!
 
Otto
 
 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar