Axevalla Nyhetsbrev 2016-07-08
Sprintermästaren avgjordes igår på Halmstadstravet och som vanligt blev det en folkfest och fartfest av stora mått. Stefan ”Tarzan” Melanders Uncle Lasse var väl bara sådär i försöket som tvåa men det pratades om att ”vissa” ändringar skulle göras till finalen. Ändringarna var barfota fram och helstängt huvudlag och med den utrustningen formligen exploderade Uncle Lasse när startbilen släppte fältet. Körande Örjan Kihlström hade fullt sjå att hålla i sig och ekipaget ledde med 30-40 meter hela vägen för att komma i mål på topptiden 1.09,3/1609a. En enorm prestation!

Från Sprintermästartorsdagen tar vi också med oss förra årets StoChampioantsvinnare Some Summits oerhört fina comeback efter nästan 11 månaders frånvaro. Hon såg oerhört fin ut när hon formligen krossade riktigt bra motståndare och Veijos dröm om att vinna Prix d’Amerique med henne lever vidare.

Apropå Sprintermästarmeetingen så bjuder Halmstad som vanligt på toppfina V75-tävlingar på lördag. Fyra Axevallahästar provar lyckan inom V75: Star Advisor Joli (Sofia Aronsson), Above All (Jan Björkqvist), Önas Ida (Lars Grönberg) och Eternity of Joy (Anders Svanstedt). Lycka till!

Idag är det två veckor kvar till vårt Trippeltrav som i år körs för 32:a gången. 40 lopp skall köras och 8.3 miljoner skall fördelas. Det mesta känns som vanligt när det gäller campingbokningar m.m. och nu börjar man ju som vanligt att hoppas att väderprognoserna ser trevliga ut. Marknadsföringen är i full gång och ingen har väl kunnat undgå Vinnie and
The Dreamers annars kan du hitta det här.

Nästa fredag är det dags för uttagningsloppen till StoChampionatet. 557 hästar återstår efter sista insatsen och anmälan till loppen går ut på måndag. Att intresset är rekordstort kan vi redan nu se då det är 64 hästar anmälda i skrivande stund. Med stor sannolikhet kommer vi att få sex uttagningslopp med tolv hästar i varje. En anledning är säkert att årets upplaga ser mycket öppen och oviss ut.

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier nu inför trippeltravet: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Veckans citat: ”Den bästa kuren för kroppen är ett stilla sinne”, Napoleon Bonaparte.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Halmstadstravet i morgon:

V75 på Halmstad är alltid en höjdare. Omgången känns lite klurig och jag har svårt att hitta den givna spiken. Så här ser mina funderingar ut torsdag eftermiddag.
 
V75-1
2 Fridericus (42%) är motiverad favorit. Han såg jättefin ut senast i finalerna som fastlås. Känslan är att han är bäst på sprinterdistans och han är väldigt startsnabb. Dock är spetsstriden ett problem då han har Peter Untersteiner innanför sig med ett 1 Trust Launcher och då kan det strula från början. Han är dock i andraspår direkt och startar med bra chans. 6 Tosca Victory (7%) gjorde en toppinstats senast på Jägersro och jag vill faktiskt ha med honom på kupongen. Han ska också gå BARFOTA RUNTOM denna gång så jag chansar och låser på två hästar, 2 och 6.
 
V75-2
9 Isor Håleryd (41%) verkar vara under kraftig utveckling. Han är dock ALLDELES FÖR ORUTINERAD för att vara så stor favorit. Jag måste ge 6 Tadpole (6%) chansen igen. Han gjorde det bra senast som trea mot bra hästar. Jag tror han är ännu vassare imorgon då han fått en rejäl genomkörare. 12 Qahar Q.C. (13%) har ju överkapacitet för klassen men är ju väldigt strulig. Ta med 7 Calypso AM (17%) som senast galopperade i voltstart.
 
V75-3
3 Treasure Kronos (55%) är ju en av de absoluta stona i kullen. Hon var fin i försöket och absolut en av segeraspiranterna. Tänkbar spik men hon är lite för ojämn i mitt tycke. 1 Faye Bros (20%) vann sitt försök från ledningen. Fint läge och given vid gardering. Jag garderar också med 2 Bacio (7%) som verkligen har utvecklats på slutet. 10 Salma Silvio (2%) som höll starkt trots ett tungt lopp i försöket och 9 Christine Sixteen (6%) som var två bakom favoriten i försöket och som nu ska gå barfota runtom.
 
V75-4
Ett stolopp med spårtrappa och femton hästar. Som ni hör är det alltid upplagt för skräll om man inte har någon jätteidé. Jag tycker 8 Lovely Sky (22%) utmärker sig i loppet men efter en paus sedan i april så vet man inte riktigt hur formen är. Jag gillar 7 Glamour Håleryd (4%) som har varit borta ett tag. Ni kan RÄKNA MED att Peter Untersteiner sina hästar extra mycket till den här dagen på hemmaplan. Jag gillar två hästar med jobbiga startspår. 13 Staro Ironmaid (9%) som gjorde en fin upphämtning senast och 14 Magic Number (3%) som är en rejäl märr. MEN LOPPET ÄR SVÅRLÖST.
 
V75-5
1 Kalle Kalas (61%) har optimala förutsättningar med innerspår och startsnabb kusk. Han är ALLDELES FÖR STOR FAVORIT men kan givetvis vinna. 2 Takestwoforatango (11%) är säkert lika bra som favoriten men har ju ett spår utanför. Ändå värd att gardera med. Roligaste draget är kanske 4 Tumbledryer (6%) som senast hamnade invändigt och fick massor av krafter sparat. Han är jätteintressant om ni väljer att gardera favoriten.
 
V75-6
Här tar jag ställning och spikar 2 Spring Erom (32%). ”Gamlingen” har verkligen gjorde det bra en längre tid och det finns en god chans att Örjan sitter i spets här. Nu är det barfota runtom vilket ger en extra växel åt mitt spikförslag.
 
V75-7
1 Bravo Navarone (45%) vann finalen på Solvalla från dödens på ett mycket imponerande sätt. Nu har han inte startat sedan elitloppshelgen och det måste man ha i tankarna. Förutsättningarna är dock perfekta med innerspår i voltstart och lång distans. Jag brukar dock inte spika favoriten i sista och jag har heller ingen riktig känsla för Bravo den här gången.  2 Pajas Face (15%) är en talangfull fyraåring som mött många jämnåriga kulltoppar. Han är ett måste. 6 Valentino Strix (9%) vann på ett fint sätt näst senast. Han blev sedan JÄTTEFAVORIT på V75 men var ”av på mitten”. Är han på topp så går ingen säker i det här loppet. Vi streckar också danske 5 Thunder Peak (5%) som senast var nära att vinna V75 på Kalmar i midsommar.
 
Det skulle vara härligt att sätta V75 på Halmstad. Där brukar faktiskt sjuorna ramla in i bland och jag har upplevt flera roliga spelminnen den här helgen. Jag hoppas det upprepar sig och att vi blir vinnare.
 
Trevlig helg!
 
Otto 
Axevalla Travbana, 532 92 Axvall, Sverige
Avsluta din prenumeration   |   Visa mailet i din webbläsare
Ansvarig utgivare: Benny Ternemar