Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.02.12

Axevalla Nyhetsbrev!


Ikväll är det dags för den årliga Travgalan som numera är i Stockholm. Bland de fyra nominerade till årets häst finns StoChampionatsvinnaren Some Summit tillsammans med Delicious U.S., Mosaique Face och Nuncio. Du kan också vara med och rösta på din kandidat, gå in på ATG.se och klicka. Axevallas egen gala går ju av stapeln nästa lördag den 20 februari.

I samband med galan arrangeras och ett pressmöte på lördagen där bl.a. Hasse Skarplöth och Johan Lindberg medverkar. I år finns möjlighet att följa mötet via en gratisapp som heter Periscope och som är kopplat till Svensk Travsports Twitterkonto.

Per Ottosson är sig aldrig lik de dagar som han har starthäst vilket var fallet i tisdags då Bouncing Ball O.O. startade på Axevalla. En bana han aldrig fullföljt ett lopp felfri. Den här gången stämde det dock hela vägen och efter att Carl Johan Jepson avancerat till ledningen var segern aldrig i fara och det var en lättad Otto som äntrade banan.

Apropå ”Otto” så har han som vanligt analyserat V75-omgången i morgon som kommer sist i nyhetsbrevet. Nu är det dags för V75-finaler på Solvalla och vi har 7 stycken Axevallahästar som kämpar om de stora pengarna. Ett stort lycka till önskar vi: Diggers Elias (David Persson), Carame (Sofia Aronsson), Fairytale Road (Ander Svanstedt), Bear Dancer (Ulf Stenströmer), Bethel Hanover, Helga Palema och Jonathan Palema (Pär Hedberg).

Bert Karlssons tips på Ace Wilder förra veckan var ju klockrent och nu är det dags för andra deltävlingen i Melodifestivalen. Den här veckan avgörs det i Malmö och det lutar i alla fall att Iza tar sig vidare direkt till final. Förra veckan slogs alla tiders röstrekord då hela 4.389.687 röster lämnades! Ganska imponerande för den här tävlingen som är bland det mest utskällda varje år.

Många har reagerat på att många banor har sänkt förstapriset i V4-loppen på lunchen från 25.000 till 22.000 kronor. Det är inte så att de totala prispengarna är sänkta utan helt enkelt en omfördelning av prismedel där banorna numera har lite mer svängrum att fördela mer pengar till andra tävlingsdagar. Många banor väljer således att lägga lite mer pengar på till exempel V64-kvällar istället. Klicka HÄR för en mycket bra förklaring hur det fungerar med prismedel och hur det bestäms hur de ska fördelas.

Ni vet väl att ni kan läsa om alla Axevallahästar som har vunnit på bortaplan under veckan och se en hel del bilder under Axplock på hemsidan.

Veckans sportcitat: ”Dom ville ge oss en tredjedel av intäkterna men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel”, Tungviktsvärldsmästaren Ingemar Johansson var kanske inte lika ekonomiskt klarsynt som han var bra i boxningsringen.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Benny & Lars
 
Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon:
Det är alltid lite extra kul med V75-finaler på Solvalla. Det brukar också bli rejäl körning i loppen och därför väldigt spännande upploppsstrider på nationalarenan. Imorgon är det dags för premiären av V75 Boost och jag hoppas mycket på en fin uppslutning och omsättning. Vilket vore härligt för hela travsverige. Problemet är att man helst ska ha sju rätt också vilket jag hoppas jag ska kunna hjälpa till med här nedan. Nu kör vi!
 
V75-1
Favoritskapet delas mellan 4 Snabba Cash (29%) och 5 Panoramic (23%). Båda har fin form och är tidiga i loppet men ingen av dem är någon utgångshäst för mig. 9 Shogun D.K. (20%) är en flygmaskin som är effektivast på kort distans men med sin höga kapacitet kan han vinna även från det här läget. 6 Diggers Elias (5%) var spelmässigt ”lite tråkig” senast som jättefavorit på Axevalla. Han vann ganska enkelt utan att imponera. Som femprocentare imorgon är han mycket roligare då jag tror han är bäst bakifrån. Jeppson är ju också i toppform! 10 O.P.Q.C. (4%) avslutar alltid sylvasst. Skulle de köra rejält från början och Markus hittar en bra rygg så är skrällen ett faktum. 11 Dixie Exclusive (1%) är HELT BORTGLÖMD! Han såg helläcker ut som fastlåst bakom Diggers Elias senast. Han hade vunnit hur lätt som helst med lucka 100 meter kvar. 0,77%!!! Given på min kupong.
 
V75-2
Jag tippar 7 Celebreighter (23%). Hon är ganska orutinerad men har ändå uppträtt talangfullt och varit riktigt bra. Startspåret passar perfekt. 11 Jetset (18%) har utvecklats enormt på slutet och flög fram från köposition senast. Med lite flyt blir hon inte lätt att stå emot. Favoriten 5 Natalie de Vie (25%) är bra men ingen spik för mig. Två AXEVALLAHÄSTAR är streckvärda. 1 Carame (6%) har toppform och ett perfekt startspår. 9 Bethel Hanover (10%) har grym kapacitet men lite svår bedömd efter vila. Båda är roliga skrällar.
 
V75-3
JAG TVEKAR INTE DET MINSTA! Jag spikar 4 On Hold (18%). Han har verkligen växt in i Guld och nu har han optimala förutsättningar att leda från start till mål. Spår 4 bakom bilen är ett optimalt spår där On Hold kan öppna väldigt snabbt. Han håller ut 5 Ed You från början och då är det klart. Tipset bygger på att inte 7 Food Money laddas från början då de vill ge honom ett rygglopp denna gång. Härligt Magnus!
 
V75-4
15 On Track Piraten (47%) verkar ha en väldigt lämplig uppgift här. Motståndet är skralt och given första häst. MEN vad är 6 Nu I Nu (11%) för något? Han verkar vara bra för klassen och gått fina tider. Springspår med ÖRJAN känns ju som ledning och kanske kan han bli svår att fånga in. Två hästarslås?
 
V75-5
Flera TALANGFULLA hästar möts i Klass II finalen. 5 Say That Again (28%) vann ganska enkelt på Axevalla från spets. Björn lär ladda rejält från början för att nå samma position även nu. Det kan dock kosta en del och han räknas men är inte mitt första val. 3 Alleyeson (5%) är mitt spetsbud och också det roligaste draget i loppet. Han spurtade otroligt starkt bakom nyss nämnda favoriten. 1 Master Crowe (24%) känns som en riktig tuffing men kan få problem från innerspår då startsnabbheten är svårbedömd. Given ändå. 4 Valeur (25%) har även han imponerat och Örjan brukar hitta de rätta vägarna och då är han givetvis en av dem. Jag streckar också 11 Barkevious Mingo (2%) som jätteskräll. Han har gått jättebra på slutet och med överpace kan han överraska mot de mest namnkunniga.
 
V75-6
11 Michelangelo Ås (46%) har imponerat. Bakspår är dock ett stort ”aber” och därför är det omöjligt att spika. Stallkamraten 4 Officer C.D. (13%) har hittat toppformen och är väldigt kvick bakom startbilen. Väl i spets blir han väldigt svårfångad. 2 Scampi (20%) har ett fint utgångsläge. Han kan absolut vinna men är bara ett streck av fyra. 1 Limoncelli (3%) är skrällen som kan skrälla från tredje invändigt om luckan kommer in på upploppet.
 
V75-7
SILVERDIVISIONEN ÄR TOTALT VIDÖPPEN OCH DET VORE HÄRLIGT MED HELGARDERING. 10 Windy Ways (37%) är en härlig märr som har hög kapacitet. Bakspår gör att det är givet att gardera och inget för mig. Jag nämner 2 Berghults Leffe (8%) som verkligen älskar årstiden och han har helt enkelt hittat ”NYA VÄXLAR” och från ett perfekt utgångsläge känns han riktigt spännande både på V75 och Dagens Dubbel. 3 West Wing (15%) är gedigen och i en ganska enkel silverfinal räknas han tidigt.
 
Veckans härligaste nöje startar kl. 16.20 på lördag. Nu är det dags att få plocka fram skumpan och fira en sjua till bra Boost. Jag unnar er verkligen en sjua!
 
Lycka till!

Otto
 
Nyhetsbrev 6-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.