Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.02.05

Axevalla Nyhetsbrev!

 

2015 var första året som banorna fick tjäna sina pengar genom div. direktincitament. Antal starttillfällen, ägda debuterande hästar, nya och återupptagna licenser, debuterande ponnykuskar, travskoleverksamhet, nya ATG-medlemmar samt banpublikens upplevelse. För Axevallas del innebar det 1.9 miljoner vilket var 200.000 kronor mer än vi budgeterat.

ATG redovisar nu sina siffror för 2015. Totalisatoromsättningen uppgick till 12.535.000 vilket var en ökning med drygt 304 miljoner.

Den 12 oktober lanserades spel på Virtuella hästar och detta har omsatt runt 28 miljoner vilket måste anses som mycket bra.

Jackpot på V75 imorgon när V75 avgörs på Jägersro där en ensam vinnare kan ta hem c:a 35 miljoner! Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

På söndag startar nästa stora satsning ”Grand Slam”. V64 kommer att sändas direkt mellan kl 16-18 i TV 12 och en ensam vinnare garanteras tio miljoner kronor. Premiärbana är Mantorp.

Axevalla har lunchtrav på tisdag med fem lopp som följs av ytterligare ett lunchtrav torsdag den 18 februari.

Den stora nyheten är att Anna Books medverkan i Melodifestivalen inte blir av då hennes låt deltagit tidigare i Moldavien. Tungt för vissa spelbolag som hade bidraget som favorit (att komma sist)! Imorgon drar det hela igång med deltävling i Göteborg och efter ett snack med Bert Karlsson blir det klartecken på Ace Wilder.

Eric Martinsson har fått en kanonstart på sin verksamhet och har så här långt tagit 12 segrar och har en segerprocent på runt 22 och 700.000 kronor inkört. Fortsättning följer! I söndags tog hans Quantum Satis sin fjärde raka seger i ett V75-lopp med 100.000 kronor i förstarpris.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Vi har nu skapat en sociala medier-box på vår hemsida där man samlat kan se allt!Veckans sportcitat: ”Gentle Star kämpar som ett…djur”, Hans G Lindskog i TV avd. hästar är ju också människor!?

Trevlig helg!

Benny & Lars
 
Ottos analys till V75-omgången på Jägersro JACKPOT:

En kul omgång på Jägersro där jag tror på några favoriter men också hittat några läckra drag. Nu är det dags!
 
V75-1
Jag tror favoriten vinner. 1 Panoramic (56%) har gått fantastiskt bra en längre tid. Han står perfekt inne i brons och älskar distansen. Han leder från start till mål.
 
V75-2
2 Digital Control (37%) såg helläcker ut senast i ett lärlingslöp. Han öppnade snabbt bakom bilden och med tanke på det tror jag Robert Bergh har toppchans att leda detta loppet från start till mål. Spik nr 2.
 
V75-3
6 Edward Ale (38%) är tillbaka efter skadeuppehåll. Han har gått toppenfint och ska givetvis räknas. Det kan bli ett tungt lopp då det troligtvis inte går att komma till ledningen. Inget för mig. 11 Nahar (26%) körde Bergar´n ett optimalt lopp med senast då han började i fjärde invändigt och kom ut i andra utvändigt i sista sväng. Nu blir det tuffare att runda fältet. Jag tror mest på 1 Allaballakaitoz (10%) gjorde ett riktigt bra lopp senast i gulddivisionen och nu har han spetsläge där han trivs allra bäst. Jag hoppas och tror att han kan rinna undan i spets. Peter Untersteiner har ytterligare två intressanta hästar. 12 Dreams Take Time (9%)  har ju varit toppfin men har ett tråkigt utgångsläge. 9 Je Táime Express (5%) har det varit skrik om på slutet och senast fick han inte fritt. RYGG LEDAREN? Spännande.
 
V75-4
Den här typen av stolopp brukar vara olösliga. Det är samma denna veckan och här lutar det åt skräll. Jag tippar 7 Wild Cat (6%) som jag följt en längre tid. Hon gjorde ett topplopp senast då hon spurtade från sista plats 300 meter från mål fram till andra platsen. Hittar Stefan Söderkvist rätt läge från start är det klart min första häst. Men bakom är det totalt vidöppet.
 
V75-5
Lägsta klassen där jag också räknar med skräll. Jag tippar tre skrällar som jag tycker absolut är värda ett streck och som gått bra på slutet. 9 Ahsoka T.Dream (2%) är ju en superskräll! Hon gick jättebra senast från fjärde utvändigt. Jörgen styrde på 750 m från mål och ssedan fick hon gå ensam i tredje spår och avslutade ändå kanonbra bakom en sådan bra häst som Alleyeson. Helt bortglömd! 3 Rico Leejs (8%) vann enkelt från dödens senast och imponerade. 4 Enjoy Chocolate (8%) avslutade fint från sjätte utvändigt senast och har ett spännande utgångsläge.
 
V75-6
1 Countrygirl Ås (48%) är motiverad favorit. Hon har gått kanonbra tre starter i bra och trivs jättebra med skor. Hon är också startsnabb och i chansen till spets är stor. Motståndet är enklare än tidigare och hon ska ha bra chans. Även här är det visöppet bakom favoriten och kanske kan man göra någon kupong där man också helgarderar loppet ifall Claes Svenssons märr är på humör.
 
V75-7
Jag är tveksam på favoriterna 4 Dream With Me N.L. (34%) och 3 Georgie Mae (26%). Dream With Me N.L. har inte startat sedan förra påsken och Georgie Mae tror jag inte kommer till spets. 1 Mr Pellegrino (4%) är ruskigt startsnabb och det är inte omöjligt att Kim väljer att köra i den positionen där hästen trivs bäst. Faktiskt lite vinstchans. 2 Re Doc (12%) HAR TOPPFORM. Hade han fått överta spets så vore loppet kört eftersom nr 1 kan köra i spets så minskar chanserna för Re Doc. DET LUTAR ÅT STENHÅRT TEMPO SÅ DET GYNNAR MINA SKRÄLLAR 6 Megamuscle (1%) är en megaskräll då han har hittat stilen igen. 7 Rapide du Pommeau (10%) kan då utnyttja sin styrka och mosa hela fältet till slut.
 
Med hjälp av några skrällar kan det bli en härlig lördagkväll. Jag är som vanligt optimist och hoppas vi ska sätta sjuan imorgon. Strecka lugnt.
Lycka till!
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 5-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.