Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.01.29

Axevalla Nyhetsbrev!


I mångt och mycket blev våra V75-tävlingar och arrangemanget runt omkring en succé i lördags. Det var helt fullt i restaurangen och i alla VIP- och sponsorrum. V75-omsättningen snuddade vid 85 miljoner vilket såklart är oerhört starka siffror med tanke på att vi inte hade någon hjälp av jackpot och att vi körde två dagar innan löneutbetalning. Dessutom månaden efter julhelgen vilken allmänt är känt för att vara den tuffaste månaden rent ekonomiskt för många.

Sportsligt så blev det också väldigt bra för Axevalla med två hemmasegrar inom V75. David Perssons Diggers Elias vann avdelning 1 med Björn Goop. David som plockade ut amatörlicensen för ganska exakt ett år sedan tog sin första V75-seger och har under det här året vunnit 13 segrar och kört in drygt 800.000 kronor. Mycket starka siffror! Han och sambon Kajsa Ljunghager har sex hästar på träningslistan som de kämpar med utanför ordinarie arbetstid där David jobbar som förman på en mekanisk verkstad och Kajsa som lärling hos Eric Martinsson.

Pär Hedbergs framgångar fortsätter och han slog till med en dubbelseger under dagen. Första vann lärlingen Linus Svensson med Diva Deo inom V4-spelet och sedan vann hans Helga Palema V75-6 med Johnny Takter. I det avslutande loppet under lördagen fick vi se en imponerande seger av Mats Kjelléns Top Yllit som är en lillebror till Diggers Elias då de har samma mamma i Diggers Catrine. Diggers Catrine är uppfödd, liksom Diggers Elias, av bortgångna Axevallaprofilen Stig Å Larsson som säkerligen log i sin himmel när avkommorna tog storslam under hemmabanans V75-dag. Top Yllit har inlett karriären med fem segrar på de 11 första starterna och här har Mats Kjellén verkligen något att hysa stora förhoppningar på inför framtiden. Jens Laursen är den som kör den nyblivna femåringen i loppen.

På tisdag är det trav igen på Axevalla då vi arrangerar V64 och trots att flera av loppen inte är fulla så är det helt okej sportslig kvalitét på tävlingarna. Boka bord på Idas trav: 0511-263 07.

Apropå Idas trav så gör vår mästerkock och restaurangchef Martin Karlsson idag sin sista arbetsdag hos oss för att gå vidare till nya utmaningar efter tre år. Man kan minst sagt säga att Martin har satt sin positiva prägel på hela restaurangverksamheten i Idas Bryggas anda. Vi tackar Martin, önskar lycka till och hälsar vår nya chefskock Emanuel välkommen. Emanuel har jobbat sida vid sida med Martin under en period och kommer att driva verksamheten vidare i samma anda med kvalitét som första prioritet.

Lördagen den 20 februari är det dags för Axevallas travgala där vi hyllar de bästa tvåbenta och fyrbenta aktörerna under 2015 med festlig stämning och god mat från Idas trav. Efter ceremonierna blir det dans till Värmlandspojkarna. De nominerade i de 13 kategorierna finns på www.axevalla.se.

Anders Svanstedts Listas Rafiki är den enda Axevallahästen som provar lyckan på Vincennes under den stundande Prix d’Amerique-helgen. Han startar i lopp 8 på lördagen i ett lopp med 16.000 euro i prissumma.

Sedan ett par veckor är vårt stallområde bevakad av ett antal kameror. Tyvärr inträffar det med jämna mellanrum att obehöriga vistas på stallområdet och saker försvinner. Nu kommer vi att ha bättre kontroll på vistas på stallområdet, speciellt nattetid och vi har redan gjort intressanta iakttagelser.

Veckans sportcitat: ”Om man passar snabbare går puckarna fortare fram till varandra”, Rolle Stoltz, TV- och hockeylegend.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se , www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: @axevallatravet.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Bergsåker i morgon:

Äntligen helg igen och imorgon avgörs V75 på Bergsåker. Jag har stora förhoppningar om fin utdelning och går emot de flesta favoriterna (som vanligt). Jag hoppas kunna bjuda på några spännande drag och det är dags för ”skumpa” på lördag kväll.
 
V75-1
8 Windy Ways (55%) gjorde årsdebut senast efter en längre paus. Hon var jättefin och fungerade perfekt med skor. Bakspår och strulläge gör att det är självklart att gardera. 3 Västerbo Paymyday (16%) har klarat sig fint i silver hela vintern. Bra spår och är en tidig utmanare. Många har glömt hur bar 4 Raz Mackenzie är i grunden. Han gjorde comeback senast på Boden på en vinterbana. Han fick en tung inledning och fick sedan överta ledningen. Han blev utmanad till slut och galopperade i segerstriden. HAN ÄR GIVEN! 11 Usain Swing (7%) var allas drag senast på Gävle. Då släppte Jens ledningen och sedan hängde han med bra som trea. Med minsta överpace så är han med och gör upp om segern.
 
V75-2
Ett nordsvenskt lopp över kort distans med tre tillägg. Oj…  1 Sjö Odin (35%) har optimala förutsättningar och Ulf Ohlsson lär leda länge. Stallkamraten 2 Valle Jerven (17%) är tidig som gardering då han kan få rygg på favoriten. Öystein Tjomsland kör själv 15 Tekno Odin (21%) som absolut är en av de bästa hästarna i kallblodseliten. Det är otroligt svårt att bedöma om han kan ta 40 meter på stallkamraterna. Det minsta strul på vägen och en dålig rygg så kan dagen vara förstörd direkt. Jag garderar loppet och tar också med skrällarna 3 Gärdsjö Viking (3%) och 10 Kringelandtellus (6%).
 
V75-3
9 Ed You (55%) var strålande i sin årsdebut då han besegrade jättefavoriten On Track Piraten. Han vann då från ledningen och visst ska han vara favorit denna gång. Bakspår gör dock att jag garderar. 7 On Hold (16%) har gjort toppinstatser på slutet i gulddivisionen och han är min första häst. 1 Traveling Man (18%) var inte alls sig lik senast med skor på Färjestad. Lär köras i spets och kanske är han betydligt med lopp i kroppen. 2 Narold Vox (8%) är stark och fjärde häst för er som garderar.
 
V75-4
11 Catch The Cash (15%) var ett jätteskrik näst senast på V75. Hon höll då bra som tvåa. Senast var hon sig inte riktigt lik men det kan ha varit en tillfällighet. Hon har en duktig lärling i sulkyn och nu blir det JÄNKARVAGN FÖR FÖRSTA GÅNGEN. Min vinnare i loppet. 5 Storm Cloud (17%) är gedigen och gör starka lopp varje gång. Tänkbar. 6 Amino Håleryd (3%)  är superskrällen som gör att utdelningen kan skjuta i höjden.
 
V75-5
6 Benji Dana (12%) visade kanonform senast då Nicklas vann enkelt från tredje invändigt. Hon kan öppna bra och tål tuffa upplägg. Detta är en kul chansspik för mig väldigt svår omgång.
 
V75-6
7 Digital Archive (49%) har startat tre gånger i rad på Axevalla. Jag är inte så imponerad så att han ska bli så stor favorit. Inget för mig! 9 Limoncelli (8%) är en spännande häst imorgon. Han gör bra lopp hela tiden och skulle Peter hitta rätt ryggar så är han riktigt vass till slut. 11 Victor A.U. (19%) gjorde ett topplopp senast på Solvalla då han vann trots dödens. Hittar Torbjörn en fin rygg så kan han absolut lägga detta gänget på rygg.
 
V75-7
2 Linslusen A.U. (41%) är en utpräglad sprinter och det gör att förutsättningarna är perfekta. Han får nog laddas rejält från start för att ta sig förbi hästen invändigt. Det lär kosta och då kan det bli BESNINSTOPP. Jag är inte så förtjust i Linslusen då han ibland stannar till sista biten. NEJ. Jag tror mest på 6 Ski To The Max (13%). Hon älskar sprinterdistans och jag tror Jorma komma att passa perfekt på den här snabba märren. CHANSSPIK! 1 Vison Fromentro (14%) är en tuffing som faktiskt kan öppna riktigt bra. Skulle Oskar J lyckas försvara innerspåret så ökar vinstchansen betydligt. Han är tidig bakom min vinnare. 10 Jeepster (4%)är ett sto som trivs väldigt bra i spets och har två raka segrar just i den positionen. Nu är det bakspår vilket missgynnar henne. Form för att vinna om konkurrenterna kör för fort i början.
 
 
V75 Solvalla, söndag 31 januari

Spiken är given i V75-5, 9 Quantum Satis (53%). Han har verkligen imponerat för Eric Martinsson och han känns som en given spik. Mitt bästa drag är i V75-2, 1 Last Of April (5%). Hon gjorde ett topplopp senast och löser det sig bara under vägen så är detta en rolig chansspik.
 
 
Härligt spelhelg med två V75-omgångar och Prix d´Amerique. Det ser ut som lilla julafton för oss travtokar.
Trevlig helg och lycka till!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 4-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.