Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.01.22

Axevalla Nyhetsbrev!


Det är fullt ös här på Axevalla inför V75 i morgon. Restaurangen är helt fullbokad sedan två veckor tillbaka och kölistan är väldigt lång. Om man inte får plats på restaurangen så har vi ju också Café Virana med 220 platser. Där är det ingen förbokning utan alla har samma chans att köpa platser på plats. Det finns ju också många andra ställen att hålla till på, Källarbaren, Ambra Bar, Glasläktaren, totohallen. Hoppas att ni har möjlighet att komma till Axevalla i morgon och följa de spännande V75-tävlingarna.

V75-omgången ser riktigt intressant ut och Axevalla innehar flera av de översta platserna gällande rekordutdelning på 7 rätt. Det var ju också här den största vinsten någonsin på 67 miljoner kronor delades ut 2010. Vi är mycket stolta över vår bana och att vi har Sveriges längsta upplopp spelar garanterat in att det blir spännande och inte alltid så lättlösta lopp

Det är hela 21 Axevallahästar som startar inom V75 vilket såklart är starka siffror och vi håller några extra tummar för dessa: Diggers Elias, Careful Victory, Orson, Wirano Chip, Javier Palema, Lunatic Face, B.O.Ris, Lotus Raccon, Whitesocksspirit, Roly Poly, Chou Chou Boshoeve, Taipan Diablo, Robins Kompis, Massitj, Staro Happy Hour, Belimo, Helga Palema, Love Palema, Quel Bourbon, Fairytale Road och Jonathan Palema.

Som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos V75-analys. Missa inte den!

Även i övrigt händer det en hel del på Axevalla för dagen. Vi håller på att färdigställa djusandsbanan på ca 500 meter vilken vi tror blir ett perfekt komplement till vår träningsanläggning. På innerplan kommer det under våren att byggas en bana för Islandshästar och dessutom en bana för bl.a. hoppning och dressyr. Västra Götalandsregionen har beslutat att tre naturbruksskolor med hästinriktning ska flyttas till Axevalla de närmaste de närmaste åren. Tanken är att första årskursen ska starta redan i höst och sedan kommer man succesivt att utöka antalet elever och en hel del ombyggnationer och nybyggnader kommer att ske. 2016 är också året då Axevalla fyller 60 år! Söndag den 5 juni kommer vi att fira vårt jubileum i samband med Guldstoet och Kronprinsessan Victorias lopp.

Vår största och mest framgångsrika tränare Ulf Stenströmer har haft problem med stallformen den sista tiden och många av hästarna har underpresterat. I veckan kom svaret att havren som Uffe har stödfodrat med har varit undermålig. På grund av den regniga sommaren så har det bildats någon form av giftigt ämne i havren och det här är ett problem som många havreproducenter tydligen har haft just i år. Problemet är nu tillrättat och inom några veckor hoppas vi åter få se Uffes hästar i vinnarcirklarna.

Sofia Aronssons framgångar fortsätter och under den gångna veckan vann hon dels V86-lopp med Carame på Solvalla med 80.000 kronor i förstapris och ett lopp i Frankrike där Mr Looba Looba slog till med Stéphane Cingland och fick 117.033 kronor för besväret.

Axevallas i särklass framgångsrikaste amatör sedan Eric Martinsson plockade ut proffslicens, David Persson, fortsätter att skörda framgångar. I söndags vann hans Tinta Barocca ett Dagens Dubbellopp på Örebro och i morgon selar han ut favoriten Diggers Elias i V75-1 på hemmabanan. Hans framgångar har såklart uppmärksammats även utanför Axevalla och han ska vara med som gäst i TV4-studion under tävlingarna.

Även Eric Martinsson och Anders Svanstedt plockade en varsin fin seger i onsdags. Den förstnämndas Quantum Satis tog sin tredje raka seger på Åby i onsdags och den sistnämndas Send in the Clowns vann samma kväll ett V86-lopp på banan med 70.000 kronor i förstapris.

OBS! Det har blivit ett tryckfel i programmet där det står att vi inte har Drive In i morgon under V75-tävlingarna vilket är fel. Det är Drive In precis som vanligt!

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet, instagram: axevallatravet. Där får in alla nyheter!

Veckans Sportcitat: ”Nu går vi ut och visar vart båten ska stå”, Rolf Zetterlund, tränarikon.

Trevlig helg och hoppas vi ses på Axevalla i morgon!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Axevalla:
V75 på Axevalla!!!! Det är alltid lite extra när vi har V75 på hemmabanan. Det är också här som de största utdelningarna brukar smälla in och det finns även denna gång till stor utdelning. Här kommer förhoppningsvis idéerna som kan hjälpa er till sju rätt.
 
V75-1
1 Diggers Elias (41%) blir nu stor favorit på hemmaplan. Jag har tippat honom som outsider på V75 tre gånger i rad och Diggers har gjort fina insatser hela tiden. Som stor favorit är det inte lika roligt men å andra sidan ser uppgiften SKRÄDDARSYDD ut. Björn Goop är väldigt startsnabb precis som Diggers och det luktar ledning från start till mål. Jag dubblar dock systemet med 9 O.P.Q.C (8%) som har sett strålande ut på slutet och skulle Markus få en rygg att gå på till upploppet lär hans speed bita bra och han kan absolut hinna fram på 227 meter. Ett lås!
 
V75-2
15 Rapide du Pommeau (41%) är en tuffing som älskar distansen. Flemming tycker att han behöver ett lopp i kroppen men jag tror ändå att han kommer att göra ett bra lopp. Motiverad favorit men ändå hopps jag att någon därframme kan rinna undan och jag garderar. 9 El Cantante (18%) hamnade totalt i kön senast och gick bra men hade en omöjlig uppgift. Given! 3 Swing Kronos (5%) gjorde ett kanonlopp på Halmstad i december då han vann på imponerande 13,6. Efteråt har det blivit två raka galopper. Spännande med formkusken Christoffer Eriksson. 1 Matchmaker As (8%) är en riktigt rejäl häst som vunnit sex lopp på 24 starter. Han har det optimala läget och Göran är inne på att köra i spets där hästen trivs allra bäst. Jag vågar heller inte lämna 7 Green Bax (14%) som kommer från Redéns formstall.
 
V75-3
Jag förstår att många spikar favoriten 3 Food Money (51%). Här är det spets som gäller och han gör fantastiska lopp hela tiden. En riktig SAGOHÄST! Full distans och långt upplopp kan innebära lite mjölksyra till slut och kanske kan någon slå av favoriten på kort speed. 1 Spring Erom (2%) är riktigt bra igång trots sina 11 år. Han sitter i rygg på ledaren eller i tredje invändigt. Detta är en SUPERRYSARE. Flemming har också ett fint läge med 2 Obi Wan (11%). Han är i toppform och detta är en tänkbar utmanare. 9 Nahar (16%) är upp och ner och svårbedömd men tänkbar om ni tar ett gäng.
 
V75-4
I ett totalt vidöppet lopp är min första häst 11 Makin it Easy (19%). Jag pratade med Robban inför förra starten på Axevalla och varnade då kraftigt för honom. Makin it Easy blev fast bakom Robbans favorit och han såg kanonfin ut över upploppet som fastlås. Springspår på tillägg kan vara både ett guldläge men ibland ett svårt spår om man blir hängande. Ändå första häst. Jag vill varna för tre spännande outsiders. 8 Montana Crown (14%) är kraftigt på gång och med lite flyt kan André få en V75-seger. 9 Kemas Barolo (6%) är en spännande norsk gäst som jag tror kommer att göra ett riktigt bra lopp med Björn Goop. Jättesusaren 7 Motörhead (4%) var en positiv överraskning senast och i grunden är detta en riktigt bra häst. Fint läge och riktigt kul för er som garderar.
 
V75-5
1 Say that Again (69%) är veckans största favorit. Visst, han kan absolut vinna då fröutsättningarna är helt perfekta och Björn har sina hästar i fin form. MEN 69% på en häst i lägsta klassen över lång distans och med våra långa upplopp… nja… 5 Barkevious Mingo (13%) var ett stallskrik senast på Åby. Han gjorde ett topplopp men drog fram favoriterna och fick ge sig sista biten.  Jag måste strecka Barkevious. På bakspår finns tre outsiders som inte är streckade över huvudtaget. 9 Belimo (1%), 10 Alleyeson (3%) och 11 Västerbo Realhigh (2%).
 
V75-6
Detta loppet hoppas jag har råd att helgardera. Jag tror dock mest på 6 Let It Happen (20%) som alltid visat hög kapacitet och som nu hittat rätt form. Även 9 Mellby Ciceron (15%) har hittat stilen och skulle gynnas om det blir tempo i loppet vilket det finns skäl att tro. Outsiders är: 2 Max Not Sand (3%) som verkar trivas toppenfint på vinterförhållanden. Även 3 Juvels Boy (23%) har ett fint läge och är inte alls så tokig.
 
V75-7
JAG LITAR PÅ PETER UNTERSTEINER. Han är en mästare i sin jänkarvagn och han brukar verkligen tajma startbilen här på Axevalla. Och nu när han har fått innerspåret med 1 October Kronos (26%) så hoppas jag och tror att han leder från start till mål. Peter ska slänga på ett helstängt huvudlag och sedan ser jag framför mig hur han bara brisar fram upploppet ner och förbereder sig för sin segergest. Bästa spiken i en som vanligt svår omgång på Axevalla.
 
Hoppas vi träffas imorgon på plats men oavsett så var ni följer tävlingarna så vill jag önska er lycka till och en trevlig helg!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 3-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.