Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.01.15

Axevalla Nyhetsbrev!


Rysskylan har tagit sitt grepp över Sverige och i morse när vi kom till kontoret var det minus 20 grader. Det är dock ingenting jämfört med den lilla byn Ojmajakon i Sibirien som räknas som världens kallaste bebodda plats. Där hör det till vanligheten att man uppmäter  minus 60 grader på vinterhalvåret och köldrekordet där är minus 71,2 grader. Brrrrr…

Under vår årspremiär med V64 i tisdags blev Peter Untersteiner kvällens man med tre segrar på tre försök. Robert Bergh gästade oss med ett gäng hästar och avslutade kvällen starkt med två segrar.

Nästa tävlingsdag är lördag 23 januari då vi står som värd för V75. Det ska bli mycket spännande på söndag kväll när startlistorna är färdiga. Det har varit ett enormt tryck på restaurangen som är fullbokad sedan några dagar. För er som ännu inte har bokat men som gärna vill sitta bra och äta gott under V75-tävlingarna så tipsar vi om Café Virana som ju ligger på samma plan som restaurangen och således har lika bra utsikt över banan. Där är det ingen förbeställning utan först på plats för att köpa biljetter är det som gäller. Strax innan första start släpps också de platser som bokas av sent på restaurangen.

Ett av två vinnande system från V75-omgången på Åby i lördags var inlämnat av ett kompisgäng på nio personer från Skövde. De fick dela på nästan 11 miljoner kronor och hade satsat 350 kronor var. Det var en sen ändring som gjorde deras lycka. Då de hörde värmningsinformationen på ATG Live så ändrade de spik från Wham Bam Boo till Master Crowe i V75-3. Det var just dessa båda hästar som gjorde upp om segern där den sistnämnda till slut drog det längsta strået till Skövdegängets lycka!

Lördag 20 februari går Axevalls travgala av stapeln. Vi ska som vanligt hylla de bästa tvåbenta och fyrbenta Axevallaaktörerna under 2015 och dessa är nominerade i de olika kategorierna:

2 år: Vikens Gozo (Mikael Fellbrandt), Vikens Prince (Mikael Fellbrandt), Barbroked (Raoul Engblom)

3 år: Sir Corneliani (Ulf Stenströmer), Aron Palema (Pär Hedberg), Creme De La Creme (Anders Svanstedt)

4 år: Royal Prince (Ulf Stenströmer), Jetta Palema (Pär Hedberg), Evelina Palema (Pär Hedberg)

Äldre: Bear Dancer (Ulf Stenströmer), Oliver Kronos (Ulf Stenströmer), Star Advisor Joli (Sofia Aronsson), Greenleaf Slim (Ulf Stenströmer)

Montéhäst: Bring Me Staro (Moa Nilsson), J.C.Memory (Sofia Aronsson), StopSigns Shanti (Joakim Sjöberg)

Ryttare: Jenny Larsson, Sofia Aronsson, Kajsa Ljunghager

Kusk: Thomas Dalborg, Anders Svanstedt, Rickard Svanstedt

Amatörkusk: Åke Glaas, Hasse Nilsson, Emil Engvall

B-tränare: David Persson, Tomas S Andersson, Anders K Brekke

Lärling: Fredrik Berg, Jens Laursen, Johan L Sundgren

Tränare: Ulf Stenströmer, Anders Svanstedt, Pär Hedberg

Skötare: Jennie Hermansson, Maria Wedell, Malin Martinsson, Malin Brink

Ponnykusk: Mathilda Alexandersson, Sofie Nordmark, Victor S Sundgren

Nästa vecka startar Travskolan med årets kurser och det är bra tryck med många deltagare i de olika kurserna.

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: Axevallatravet, instagram: Axevallatravet.

Veckans citat: ” Det är ju en osäker herre det här, men han är ju väldigt stabil”, Uno Hedin, trav och bordtennisexpert på Sportradion.

Trevlig helg!

Lars & Benny

Ottos V75-analys till Gävle:

V75 avgörs på Gävletravet. On Track Piraten är stor favorit i Guld och vinner. Det är dock flera öppna lopp och det kan blir skrällar. Nu kör vi!
 
V75-1
Ett ganska svårt Silverlopp då favoriterna har fått svåra startspår. Absolut mest intressant är 7 Usain Swing (7%). Han har härdats rejält i Silverdivisionen och nu är motståndet betydligt enklare än vad han är van vid. 7% är ett fynd. 6 Coco De Vie (31%) är stark och gynnad av den långa distansen. Väl mycket streckad men given på kupongen. Två hästar är mitt lås!
 
V75-2
Även här lite småjobbigt. 8 Sjö Odin (20%) är Ulf Ohlssons val i loppet. Fin senast och han kan vinna. Mina hästar är 6 Alfie (13%) som är fartfylld och som är laddad för det här loppet. Springspår och Örjan Kihlström luktar ledningen från start till mål. 13 Tomtegubben (4%) är under kraftig utveckling. Ove A. låter påställd och lär ladda från sitt springspår på tillägg. Kul drag!
 
V75-3
11 On Track Piraten (73%) har en väldigt bra uppgift här. En sund spik som är bra att luta sig mot.
 
V75-4
4 Celebreightr (46%) tippade jag senast. Hon var överlägsen. Nu står hon betydligt tuffare till och lite hårt inne på pengarna. Kan givetvis vinna men jag har ett drag emot. 7 Tequila Palema (12%) har varit fin en längre tid och fungerar bra med skor. Senast spurtade hon jättevasst bakom kanonen Google Håleryd. Hon är startsnabb och jag tror att Claes Sjöström hittar ut direkt och sedan blir hon tung att stå emot.
 
V75-5
Här garderar jag rejält. Jag är tveksam till favoriterna 2 Linslusen A.U. (som är en sprinter i grunden) (22%) och 12 Panoramic (som har sämsta startspåret) (23%). 4 Premier Kronos (19%) är rejäl när han fungerar och tidig. Jag vill också ha med 9 Be Spontaneous (8%) och 10 Top Of The World (7%) som båda har kapacitet att vinna och som också rensar bort en hel del kuponger.
 
V75-6
4 Ready Ribb (70%) har alltid varit en talang. Nu har han också fungerat hos Björn Goop och då har framgångarna kommit. Spår 4 känns jobbigt för att vara så stor favorit och han känns inte helt pålitlig. Jag vågar inte spika. 6 Scampi (14%) är absolut första utmanare. Johnny Takter brukar vara resolut och här kör han till spets. Chansspik?! Bakom vimlar det av superskrällar och det skulle egentligen vara kul att helgardera.
 
V75-7
Favoriterna 3 Quakerman (21%) och 5 Gloria Sund (21%) är båda hästar med bra form och fina lägen. De är självklara på min kupong. Roligast är 1 Zelma (8%) som visat talang och som har ett fint utgångsläge. Jätterysaren är 2 Kulani (3%) som är kraftigt kuskförstärkt med Sören Eriksson och som också har ett prefekt utgångsläge.
 
Det känns faktiskt som det är bra chans att sätta sjuan imorgon. Det gäller bara att göra de rätta besluten strax innan start och det kan bli en härlig lördagkväll. Jag önskar er God Fortsättning och ett lyckosamt spelår!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 2-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.