Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2016.01.08

Axevalla Nyhetsbrev!


Då är vi åter igång på Axevalla efter lite julledigt och vi rivstartar med V64-tävlingar på tisdag och sedan V75 lördag 23 januari.
Apropå årspremiären på tisdag så märks det att många hästar vintertränar just nu då flera av loppen inte är fulla. Kvalitén på sporten är dock ändå fullt godkänd för årstiden och det blir säkerligen en spännande tävlingskväll.

Alla våra tränare har gjort bokslut och börjar från noll igen i och med det nya årets inträde. Bäst bland våra tränare 2015 var Ulf Stenströmer som körde in över 10 miljoner kronor för första gången i karriären, stallet vann över 100 lopp och tog 16 V75-segrar. Ytterligare fem Axevallaträanre passerade två miljoner i inkört: Anders Svanstedt 3,7 miljoner, Pär Hedberg 3,6 miljoner, Sofia Aronsson 3,1 miljoner, Anna Forssell 2,3 miljoner samt Eric Martinsson 2 miljoner kronor. Ulf Stenströmer slutade på tolfte plats i den totala allsvenska tränarligan (plats 14 2014) och Pär Hedberg gjorde en enorm klättring till trettioandra plats från åttionde! Läs gärna Olof Darius blogg om alla Axevallatränares resultat 2015 här.

Arbetet med djupsandsbanan fortsätter och allt går som planerat. Det är såklart vädret som styr exakt när den nya träningsbanan är klar och kan tas i bruk.

V75-cirkusen drar vidare till Åby i morgon och tio Axevallahästar provar lyckan: Love Palema, Quantum Doubleleap, Making Love, Massitj, Quantum Outlook, Takeachancewithme, Sheer Bliss, Tennis, Bear Dancer och Jonathan Palema. Vi önskar samtliga lycka till! Ottos V75-analys har semester ytterligare en vecka men är tillbaka till omgången på Gävle nästa lördag.

Axevallas travgala, där vi hyllar de bästa tvåbenta och fyrbenta aktörerna under 2015, kommer att gå av stapeln den 20 februari. Mer information om galan och alla nomineringar kommer inom kort.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet och instagram: axevallatravet.

Veckans sportgroda: ”Båda lagen spelar nu i numerärt underläge”, Staffan Lindeborg, SVT-sporten.

Med det önskar vi en trevlig helg, nästa vecka blir det åter ett mer utförligt nyhetsbrev då även Ottos V75-analys är tillbaka!

Lars & Benny
 
Nyhetsbrev 1-2016

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.