Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.12.22

Ottos V75-tips under jullhelgen!

 

Det var en tung hemresa från Mantorp i lördags. Min Bouncing Ball O.O. galopperade i rygg på ledaren när han till slut blev för spänd när alla hästar kom i spåren. Han har tyvärr inte alla ”tomtar” hemma. Här kommer några spikförslag till onsdagens V75-uppesittarkväll och en analys till V75-finalerna på Annandagen.

 

 

V75 Bergsåker 23/12

Jag spikar tre hästar och garderar så mycket jag orkar i  de återstående fyra avdelningarna.

 

V75-3

2 Oh Goodness har imponerat stort på Solvalla. Hon har ett bra utgångsläge och även om hon står lite hårt inne på pengarna så tycker jag att hon verkar tuff nog att leda det här loppet från start till mål.

 

V75-6

5 Bodbäckssiv är grym. Givetvis är Jessica Lindgren ingen jätterutinerad kusk men hon verkar ha god hand med sitt stjärnsto. Hon är nog överlägsen!

 

V75-7

1 Re Doc har haft svåra utgångslägen en längre tid i tuff omgivning. Nu har han en perfekt uppgift med spår 1 och kort distans. Motståndet är betydligt enklare än vanligt och det gör att Re Doc har toppchans att leda detta loppet från start till mål.

 

 

 

V75-finaler Solvalla 26/12

 

V75-1

Omgången inledes med ett svårt Stoelitlopp. De flesta av hästarna har tidigare gått barfota runtom och flera har dåliga utgångslägen. Svårt. Jag garderar och tar 2, 3, 4, 7, 10.

 

V75-2

HÄR KOMMER MIN BÄSTA IDÉ I OMGÅNGEN! 1 Qualis Talis är väldigt intressant spelmässigt. Stefan Söderkvist var väldigt optimistisk inför förra starten när jag pratade med honom på stallbacken. Hästen gjorde sedan ett kanonlopp med en hel del grovjobb. Nu har han ett perfekt utgångsläge och han lär sitta perfekt till i loppet. Kommer luckan kan det vara en riktigt härlig spik till bra rens.

 

V75-3

8 On Track Piraten blir nog stor favorit. Jag kan inte spika från ett så dåligt utgångsläge och jag garderar. 2 Food Money är en flygmaskin som Jorma lär ladda till spets. Chans. 5 Thai Broadway gör fina lopp hela tiden, 6 Dreams Take Time vann från dödens senast och trivs med skor. 7 Kadett C.D. var ett stort ”stallskrik” senast. 9 Royal Fighter bör alltid bevakas.

 

V75-4

14 Candor Hall är jämn och säker och trivs på den långa distansen. Det är dock svårt att analysera om han lyckas runda hela fältet med så mycket hästar. Han behöver nog lite hjälp. 7 Condor Motion gillar det långa distansen och kan vara en jätterysare. På start tar jag med 1Toujours Vif med Erik Adielsson denna gång. 2 Balzac Du Chatelet är en fransman som lever på sin styrka och skulle kunna dra i ett jämnt tempo så att favoriten får svårt att hinna i kapp.

 

V75-5

3 Pajas Face är omgångens sundaste spik. Han har utvecklats till en kulltopp som leder det här loppet från start till mål.

 

V75-6

Al´s Winnermede är jättebra! Han vinner detta loppet normalt sett. För er som garderar så är givetvis 4 Scellino Luis en utmanare. 8 Rapide du Pommeau har verkligen hittat stilen men måste nu gå med skor vilket jag tror är ett minus. Ändå ett garderingsstreck. Ett långskott kan 1 Odin Töll vara. Han var ok senast på Åby och nu har han lopp i kroppen. Perfekt spår och KANSKE. Tidiga vid gardering är också Melanders båda 9 Coco de Vie och 10 Ski to the Max.

 

V75-7

Stor favorit blir 2 Venkatesh. SE UPP! Han kan bli uppstressad när han har ett spår långt inne bakom bilen bland hästar. Given att gardera på lördag. 1 Next to None Sib var inte alls sig lik i lördags på lång distans. Ändå spännande i spets där han har gjort toppinstatser på slutet. 11 Usain Henna var blek senast men brukar vara helt annorlunda med lopp i kroppen. När han har vaknat på rätt sida brukar han bara äta upp sina motståndare. SJÄLVKLAR!

 

Nu är det dags för lite julledigt och det blir också en nyårsresa till Karibien och det ska bli riktigt härligt. Jag önskar er givetvis God Jul och ett riktigt Gott Nytt År så hörs vi i januari igen.

 

Per Ottosson

 
Nyhetsbrev 50-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.