Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.12.11

Axevalla Nyhetsbrev!


Vår tävlingsdag i tisdag blev mycket bra på alla sätt och vis med nästan 1500 besökare och riktigt bra sport. Traditionsenligt hade vi vår julmarknad i totohallen där man kunde köpa det mesta som hör julen till och det var väldigt många som julhandlade allt från skinka och ost till julprydnader. Idas Trav serverade det sista fullskaliga julbordet och restaurangen var helt fullsatt vilket dessutom alla sponsor och VIP-rum var. På sociala meder har Idas julbord hyllats på många ställen och som travarrangör känns det mycket bra att kunna erbjuda riktig kvalitét på restaurangen.

Sportsligt så var såklart anrika Silverstoet kvällens clou och där vann Joakim Lövgren med Gladys Boko som trots en inledande startgalopp kunde slugga sig förbi de båda favoriterna Zahara Goj och Gwenda di Quattro den sista biten. Lövgren var ju också tvåa i Uppfödningslöpningen med Racing Mange så han ser ut att ha det väl förspänt bland treåringarna nästa år. I Lassagårdspokalen för hemmatränade treåringar tog Pär Hedbergs Aron Palema hem förstapriset på 60.000 kronor. Pär Hedberg är på väg mot sitt överlägset bästa år som A-tränare och när ser vad som finns i stallet inför nästa år finns ingen anledning att tro att det inte ska fortsätta på den inslagna vägen.

Förövrigt så plockade Robert Bergh hem en trippelseger under kvällen. Robban trivs ypperligt på Axevalla och vi lär få se honom flitigt hos oss framöver vilket vi är mycket glada för.

Efter sju segrar på Mantorp i måndags så passerade Björn Goop Ulf Ohlsson i striden om det allsvenska körsvenschampionatet och leder i skrivandets stund med fyra segrar men Ulf Ohlsson har många fler andraplatser om de skulle hamna på samma antal segrar. Vinner Björn för tolfte gången så blir han historisk, just nu delar han rekordet med Algot Scot som tog elva raka championat mellan 1943-1953.

Apropå Björn Goop så närmar han sig 6000 kusksegrar med stormsteg och det fattas bara ett tiotal till den magiska gränsen. Kanske når han den hos oss på Axevalla på tisdag!?
Våra lunchtävlingar på tisdag innehåller en småtrevlig V4 med efterkommande V5. Passa på att kom ut till oss och avnjut Idas Travs mycket populära jullunch till reducerat pris, 149 kr! Första start kl. 12.20.

V75-cirkusen drar till Åby i morgon och det är dubbeljackpot att spela om! Vi har fem Axevallahästar som provar lyckan: Belimo (Thomas Dalborg), Önas Ida (Lars Grönberg), Send in the Clowns (Anders Svanstedt), Royal Prince (Ulf Stenströmer) och Bar Plombier (Eric Martinsson). Vi önskar alla lycka till och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos V75-analys.

Sekretariatets och anläggningens öppettider över jul- och nyårshelgerna!

Banornas öppettider:
Banorna håller öppet som vanligt under jul- och nyårshelgerna (stängt röda dagar) På julafton är det ingen banskötsel och på nyårsafton körs banorna till kl. 12.00.

Provlopp utgår på julafton och nyårsafton. Travföreningen arrangerar provlopp lördag 19 december. För mer info: www.axtrav.se.

Sekretariatets öppettider:

Öppet 08.00-15.00:
måndag 21 december, tisdag 22 december, söndag 27 december (inför V64-tävlingarna kl. 10.00 till första start), måndag 28 december

Stängt:
onsdag 23 december, torsdag 24 december, fredag 25 december, lördag 26 december, tisdag 29 december, onsdag 30 december, torsdag 31 december, fredag 1 januari, lördag 2 januari, söndag 3 januari.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Årets julskämt: ”Hur går det för Lucia i år? Lysande”.

Ha en trevlig Luciahelg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 med dubbeljackpot på Åby i morgon:

Dubbeljackpot på Åby! Svårt, svårt, svårt!! Här gäller det att analyser rätt för det lär bli stora pengar för den som lyckas. Här kommer mina tips som jag hoppas ska kunna hjälpa er.
 
V75-1
9 Dernier Viking (33%) ÄR I JÄTTESTORA FARA. Bakspår och medeldistans är en nackdel men SKOR RUNTOM känns väldigt chansartat. Hon har tidigare inte alls tävlat lika bra med den balansen och det är givet att gardera. 5 Salina D.K. (22%) är ett jättebra sto som dock står lite tufft inne i loppet. Hon har ändå ett bra spår och hon är en av flera. 6 Pelikan Trio (12%) är Peters val i loppet och var fin vid seger senast. Ni måste ta med 10 Quantanamera (7%) som är en oöm märr som verkligen har imponerat på slutet och även fungerar med skor. 12 Felicia V.E. (6%) har ju ett dåligt utgångsläge men är i sitt livs form och blir det överpace kan det räcka. Med hjälp av startspåren så kan 2 Bailey Sweet Grim (4%) och 4 Indoor Voices (5%) räknas.
 
V75-2
1 Thaitec (52%) kan vara en tänkbar spik i Jackpotomgången. Han har gått bra en längre tid för Peter och senast gjorde hästen en kanoninsats då han galopperade ledningen på bortre långsidan men kom ändå tillbaka och vann med 20 meter. Spets och slut!? Det finns motstånd och jag är speciellt intresserad av hästarna från springspår. 6 Stoneface (8%) imponerade hos oss på Axevalla senast. Det är nog första utmanaren. 7 Queen Will (7%) vann för Björn senast i ett enklare gäng. Ekipaget känns startsnabbt och kan strula till det för favoriten. 3 och 5 är ston som kan skrälla om favoriten göt bort sig.
 
V75-3
1 On Hold (12%) KAN VARA EN OPENSTRECH-VINNARE! Han kan vara chansspiken i Guldloppet där fem hästar är lika mycket spelade och jag chansar med Magnus och Bernes On Hold.
 
V75-4
1 Bula Bula Am (52%) har hittat stilen rejält efter att tidigare ofta ha strulat till det för sig. Björn Goop känns ju som en spännande kusk på henne och visst kan det bli ledning från start till mål. Jag har sett henne strula för mycket och kan inte spika. 6 Steady Brodda (8%) har gått starkt och rejält en längre tid och fick en välförtjänt seger senast. Jag tror att hon är lika kapabel som favoriten. Peter är snabb från springspår men Steady Brodda verkar inte vara någon raket från början. Ändå given. 7 Jetset (5%) är stark och rejält och det kan vara lite extra när Erik testar för första gången. Peter stredje häst 12 Corinne af Solnäs (4%) har springspår och Johnny Takter i sulkyn. Johnny är en mästare i denna typ av lopp och kan dyka upp när man minst anar det.
 
V75-5
1 Usain Colt (43%) blir överraskande stor favorit i klass I försöket. Jag tyckte direkt att han var en som kunde vinna loppet. Som jättefavorit känns det ändå som han är överspelad. Det kan bli stenhård körning här på kort distans och jag kommer att så gott som helgardera. Två outsider som bör streckas är 3 Lumberjack Joe (8%) och 6 Crazy Foot Mambo (2%) men som sagt gardera rejält.
 
V75-6
Jag kanske är galen men jag tippar 4 Odin Töll (3%)! Jag har feeling på att Bo Falsig laddat för det här sedan förra starten på Åby då han var riktigt fin. Han är riktigt startsnabb och passar bra på kort distans. Han lär sitta i ledningen eller i vinnarhålet. Väl där kan jätteskrällen vara ett faktum. Favoriten 1 Scellino Luis (34%) är bra och har ett fint läge och är motiverad favorit. 7 Only One Winner (24%) sätter jag minus på då startspåret är tråkigt och han funkar bäst barfota runtom. 9 Owen Face (12%) slog nyligen Nuncio. Bakspår och kort distans kan ställa till det men givetvis kan han vinna.
 
V75-7
3 Ni Talar Bra Latin (39%) blir ganska stor favorit. Han tar nog spets men kan nog släppa till 6 Bar Plombier (19% - var grym senast på Jägersro). Då är det mycket som talar för att de två gör upp om segern. För er som vill ha fler hästar vill jag varna för 2 Poker Kronos (5%) som senast visade gryende form på att Axevalla efter en paus och 7 Tripolini V.P. (6%) som flög fram på Bjerke senast efter att ha hamnat i några dåliga ryggar.
 
Det ska bli riktigt roligt imorgon på Åby! Hoppas vi ses där och att du får ta del av den läckra Jackpotten!
Lycka till!
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 48-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.