Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.12.04

Axevalla Nyhetsbrev!


På tisdag arrangerar vi vår årliga julmarknad i totohallen kombinerat med tävlingarna. Som vanligt är det många utställare på plats och man kan köpa allt från julskinka, ost, kaffe smycken, kläder, inredningsartiklar, handskar och mycket annat.

Sportsligt så kör vi den 36:e upplagan av Silverstoet och det är i år tio ekipage som gör upp om förstapriset på 100.000 kronor. Hemmafärgerna försvaras av Raoul Engbloms Barbroked och Eelco van der Wals Borga Inkasso. Vi kör också Lassagårdspokalen med 60.000 kronor till vinnaren under kvällen, treåringsloppet som är öppet enbart för Axevallatränade hästar. Förutom det fina förstapriset får vinnaren även en inteckning i en fin och dyrbar silvervas som är skänt av Ingemar Andersson från Lassagården.

Redan efter första tävlingsdagen ändrades reglerna för barfotakörning. Definitionen av beslag kommer att vara: En sko som täcker hela bärranden, alternativt höjer hela bärranden från marken som exempelvis päronsko, flappsko eller tåöppen sko. Plastad hov eller tåsko i kombination med plastad hov är inte godkänd.

Nyligen plockade Eric Martinsson och Henrik Hollsten ut sina A-tränarlicenser och i torsdags var det dags för Rickard Svanstedt att göra det samma. Per-Erik Eriksson väljer att inte förnya sin A-licens inför 2016 vilket innebär att Axevalla med de tre nyförvärven ståtar med 25 proffstränare. Rickard börjar med 13 hästar på träningslistan varav tre ettåringar, tre tvååringar och tre treåringar. Av de äldre starthästarna är V75-bekantingen Lass North Star den mest namnkunniga. Läs mer om Rickard och hans tankar inför den egna tränarkarriären här.

Under kvällen kommer det att vara ”Öppet hus” i körhallen där det kommer att bli information om den framtida skolsatsningen på Axevalla. Dessutom blir det Islandshästclinic VM-finalisten Eyjofur Thorsteinsson kl 17.00. Sofia Aronsson berättar om sin verksamhet och vikten av utbildning kl 17.30. Hoppclinic med Douglas Lindelöw kl 18.30. Alla är hjärtligt välkomna.

När V75-cirkusen drar vidare till Rommetravet på lördag så finns två Axevallahästar med i startlistorna. Redan i den första avdelningen startar Per Berg Thomsen sin B.O.Ris och Sofia Aronssons Legoholm Zon. Lycka till!

Det har blivit hela tolv Axevallasegrar på bortaplan under den gångna veckan där Eric Martinssons Bar Plombier vann det högst doterade loppet när han segrade i V75-avslutningen på Jägersro i lördags med Erik Adielsson. Som vanligt så kan man läsa om alla Axevallahästar som vunnit på bortaplan under Axplock på www.axevalla.se.

Glöm inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Come on boys, play the ball from kant to kant”, Roy Hodgson har lite hemspråksundervisning.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Jägersro i morgon:

Romme är värd för veckans V75. Imorgon måste alla hästarna gå med skor och det kan påverka analyserna rejält. Jag spikar i Guld där jag hoppas att min vinnare leder från start till mål. Här nedan ser ni mina idéer.
 
V75-1
Klar första häst är rejäle 2 Daydream Rapida (24%). Han är stabil i voltstart och ganska startsnabb. Han fungerar också bra med skor vilket gör att hans chanser ökar. Detta kan vara en chanspik i den inledande avdelningen. Favoriten 3 Beppe Am (36%) har ofta strulat till det för sig men i de två senaste starterna har han fungerat fint och vunnit lätt. Vid felfri avgång har han givetvis chans. 6 Legoholm Zon (4%) är inte alls så tokig men att hon går med skor känns lite som ett minus och det är nu hingstar och valacker emot.
 
V75-2
Klass II-försöket känns verkligen vidöppet och jag rekommenderar helgardering. Jag har en idé och det är 6 Coal Trader (7%). Han var fin vid seger senast och nu får Örjan Kihlström chansen vilket alltid är lite extra.
 
V75-3
Favoriten 10 On Track Piraten (50%) ÄR INGET FÖR MIG. Har haft en paus, kort distans, bakspår och skor. det är saker som gör att jag absolut går emot denna gång trots att han är en riktigt kanon. Jag spikar 3 Art On Line (16%) som har bra chans att komma till sin favoritposition, ledningen. Han funkar med skor och Jorma är en ”baddare” på att hålla igång hästarna i ledningen. Jag är lite rädd för 9 Standout (11%) som har hittat toppformen.
 
V75-4
13 Amour Du Coglais (37%) är klart bästa hästen. Han var inte riktigt lika vass senast på Halmstad och det är alltid tufft att runda hela fält från spår 13. Bra chans men ingen spik för mig. 2 Alfas Dimitri (14%) gör starka insatser hela tiden. Från detta perfekta utgångsläge är han första utmanare. 9 Amor Winner (14%) och 10 Nokoda Goj (5%) är två rejäla hästar med två bra lärlingar som absolut är med i segerstriden.
 
V75-5
Björn Goop hoppar upp bakom norske 2 Tjötta Mari (12%). Hon är kapabel och visat fina takter när hon varit i Sverige tidigare. Det blir min första häst. 5 W.A.Mozart (38%) är Jan-Olov Perssons val i loppet. Han har fyra segrar på de fem senaste starterna och är alltid hårt betrodd. Han har verkligen hittat stilen som femåring. Given vid gardering. 12 Järvsö Blomster (14%) är Persson andra häst och hon var toppfin senast vid enkel seger från ledningen. Örjan Kihlström upp i sulkyn och springspår känns som en perfekt kombination. 15 Gandolf (13%) är en riktigt bra norsk nordsvensk. Han har gått barfota runtom vid Sverigebesöken och därför ligger jag lågt denna gång.
 
V75-6
Normalt sett så ska favoriten 9 Al´s Winnermede (36%) vinna ett sådant här lopp. Han har mött helt andra motståndare och Jorma trivs bra med hästen. Nu blir det skor och det är ett minus men jag tycker ändå att han ska vinna det här. Tänkbar spik. Första utmanare är 12 On Track Piraya (14%) som trivs med skor och som är stark och rejäl. Nu är nr 11 struken vilket också ökar chanser till Björn Goop.
 
V75-7
Jättefavorit är 10 Venkatesh (67%). Han är oerhört fartfylld men ibland kan det strula till sig. Nu är det också skor runtom vilket jag tror kan påverka hästen och öka risken för strul och jag garderar. Väl medveten om att han kan vara överlägsen. 12 Usain Swing (3%) är väl något av höstens häst då han verkligen utvecklats och radat upp fina insatser på V75. 3% är väldigt intressant. 1 Lord Rocket (3%) har hittat toppformen på slutet och han har bästa tänkbara utgångsläget och trots skor kan han vara ett kul drag om favoriten gör bort sig.
 
Det är inte omöjligt att det blir skrällar nu när förhållandena växlar och alla måste gå med skor. Var inte rädd för att spela lite fräckt så kan du få rikligt betalt på världens bästa spel, V75.
 
Lycka till!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 47-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.