Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.11.26

Axevalla Nyhetsbrev!


Då vi ska ha budgetkonferens torsdag och fredag blir det ett tidigt nyhetsbrev den här veckan.

Som de flesta säkert vet så fick vi tyvärr ställa in våra V64-tävlingar i tisdags på grund av otjänlig bana, tjällossning. Det var 10-11 minusgrader under måndagen och när vädret slog om så hastigt till 7-8 plusgrader med regn runt lunch på tisdagen så gjorde det banan obrukbar.

Det är såklart väldigt tråkigt för alla inblandade när det blir så här. Med så kort varsel är det svårt att få tag på alla aktiva som många redan var på väg till Axevalla men vi lyckades nå de flesta i tid. De ganska få som inte kunde nås och fick informationen får ersättning för sin resa.

För Axevallas del är det såklart inte bra att bli tvungen att ställa in en tävlingsdag. Den stryks helt enkelt och man får inte tillbaka den. Totalomsättningen en tävlingsdag som den i tisdags ligger runt 11 miljoner kronor och dessutom hade vi helt fullbokat på restaurangen och i VIP-rum med runt 600 gäster, det var ju första julbordet för året på Idas Trav.

Nu valde vi att köra på för de som ändå ville komma och sände Jägersros tävlingar på TV-apparaterna och hade totoluckor öppna. Det var ändå runt 300 gäster och såg ut att trivas ändå.

På tisdag är det trav igen hos oss då vi arrangerar lunchtävlingar med tio lopp på programmet. Det är riktigt bra sportslig kvalité för att vara ett lunchtrav den här årstiden så har ni möjlighet så ska ni kombinera en god lunch med trav och spel. Första start är klockan 12.20.

Axevalla-amatören Birgitta Forsmoo hade sin största dag i travet hittills när hon tog en dubbelseger på Halmstadtravet i måndags. Först vann Zeta de Castella lopp 6 med André Eklundh i sulkyn och sedan Zelda de Castella lopp 10 med Peter Ingves. Båda vinnarna gav över 10 gånger pengarna. Snyggt jobbat!

Det är dubbla V75:or i helgen då Jägersro arrangerar V75 på lördagen och Örebrotravet en extraV75-omgång på söndagen. Totalt är det nio Axevallahästar som provar lyckan i travets elitserie den här helgen. På Jägersro: Love Ain’t Easy, Making Love, Diggers Elias och bar Plombier. På Örebro: Bear Dancer, Manalapan, Yazoo Flow, Eternity of Joy och Royal Prince. Vi önskar alla inblandade lycka till och avslutar som vanligt med Ottos V75-analys.

Visionen blir verklighet: En multiarena för hästsport på Axevalla Travbana. Så lyder rubriken när Skara Hästland lade ut nyheten på sin hemsida. Det här beslutet som Västra Götalandsregionen (VGR) har tagit är såklart en enorm möjlighet för Axevalla när all hästutbildning i regionen ska flyttas hit. När Skara Hästland länkade till artikeln på sin Facebook-sida så hade de redan första dagen över 29.000 visningar. Läs mer om hela satsningen här.

Följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportgroda: ”Det var en bra match idag. De spelade som älgar på grönbete!, Rolf Zetterlund, fotbollstränare”.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Örebro:

Detta tips skrivs onsdag eftermiddag då jag är på personalkonferens torsdag och fredag. Därför kommer strecken att ändrats betydligt och det kan bli flera strykningar som påverkar analysen. Dock hoppas jag att mina tips är till hjälp trots tidig analys och som vanligt är jag optimist.
 
V75-1
Jag tror jättemycket på 1 Breidabliks Nubbe (55%). Detta är en treårings om verkligen blommat ut sent och jag tror bara att han leder från start till mål. En stor fördel är att springspårshästen nr 6 Token Bi blev struken då det minskar risken för strul från start.
 
V75-2
Ett ganska öppet klass I försök. Även här tippar jag Conrad Lugauer med 2 Breidabliks G.T. (17%) som är en tuffing. Han ska gå med Ghostvagn som han trivs väldigt bra i och han är klar första häst. Bakom vill jag varna för tre outsiders. 12 Dizzy River (5%) är en riktigt talangfull fyraåring som eventuellt ska gå BARFOTA RUNTOM på lördag. Given vid gardering. 5 Apollonia (8%) är på väg till toppform igen och Veijo Heiskanen verkar riktigt nöjd. Superskrällen är 11 Love Ain´t Easy (3%) som gjorde debut i regi Sofia Aronson senast. I ett enkelt gäng satt Jepson och finåkte i ledningen och det såg väldigt LÄCKERT UT!
 
V75-3
4 O´Grady (47%) gick jättebra senast men som favorit är jag tveksam. Jag tycker egentligen att han är bäst på kort distans. 10 Royal Fighter (16%) var tillbaka senast i ett enklare gäng på hemmaplan. Allt såg bra ut och med loppet i kroppen så är han segermogen direkt i det här gänget. 3 Arazi Boko (14%) har krigat i guldivisionen och är alltid med där framme. Bäst på sprint men ändå aktuell. HUR GÖR PETER UNTERSTEINER MED 1 HARRY HAYTHROW (3%)? Min känsla är att han testar i spets den här gången och jag tror att Harry är bättre än vad raden visar och är given på kupongen.
 
V75-4
Klass II-loppet känns vidöppet. 2 Unity Knick (3%) är intressant! Senast trivdes han inte alls på banan och Christoffer valde att låta skorna sitta på. Nu blir det troligen barfota runt om och en lättsprungen bana på Jägersro. 4 Sevilla (26%) är en talangfull Ready Cash-treåring som absolut kan vinna. Det är dock alltid tufft att starta på V75 som treåring och bara en av flera. Jättesusaren är 9 Making Love (1%). Han var mycket förbättrad senast på Axevalla och kan vara värd ett streck för er som tar rätt många.
 
V75-5
Svensk Uppfödningslöpning för tvååringar. 2 Gareth Boko (49%) var jättefin vid försöks segern och är motiverad favorit. Det rör sig om orutinerade tvååringar vilket gör att det är läge att gardera. 4 Chocolate Gold (11%) gjorde ett starkt lopp i sitt försök och är första utmanare. På min kupong tar jag hästarna 1-6.
 
V75-6
HÄR TROR MÅNGA PÅ SEGERCHANS. Jag nämner fyra hästar som jag absolut vill ha med. 4 Diggers Elias (3%) gjorde en topp comeback nyligen och ska normalt vara ännu bättre på lördag. 6 Rocky Egedal (11%) som gillar den långa distansen och som har ett lämpligt springspår. 7 Orakel Face (23%) är ju helkapabel då han går felfritt. 8 Coco de Vie (9%) lever på sin styrka och spännande vid överpace.
 
V75-7
Favoriten 3 Usain Henna (42%) ska gå med skor. Vad innebär det? Enligt Oskar så känns hästen lika bra som tidigare och fungerar nästan lika bra med skor. Han var GRYM SENAST och är svår att gå emot. 5 Bar Plombier (20%) är en tuffing men jag tror det kan bli svårt att slå favoriten. 6 Huge Star (3%) och 10 Alkalizer Am (15%) är hästar för er som ändå vill ha skräll i sista avdelningen.
 
Jag tror på spik i första och sista. Sedan hoppas jag på tre till fyra skrällar i loppen mellan och då finns det chans till en bra slant på Jägersro.
 
Lycka till!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 46-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.