Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.11.20

Axevalla Nyhetsbrev!


Det var ju tävlingar här hos oss igår kväll vilket är ytterst ovanligt, det har nog aldrig hänt tidigare att Axevalla har kört travtävlingar en torsdagskväll. Det var bara 602 besökare och restaurangen var ganska öde och vi kan nog konstatera att torsdagar inte är Axevallas dag, Nästa år har vi dock hela 20 tisdagstävlingar gentemot 13 i år! Dessutom är vi väldigt stolta för våra fyra V75-dagar som vi har blivit tilldelade. Det är många olika parametrar som styr hur många tävlingsdagar banorna får och det är ett bevis på att Axevalla är i framkant i alla lägen!

På tisdag är det trav hos oss igen och då arrangerar vi V64-tävlingar och Svenska Foders dag. Svenska foder gästar oss med sina samarbetspartners och är på plats med cirka 200 personer så alla VIP-rum kommer att vara välfyllda. Även på restaurangen är det fullt tryck och det finns inte många platser kvar så skynda att boka på 0511-263 07.

På tisdag är det också den årliga traditionella insamlingen till svårt sjuka barns konto genom Skaraborgs Sjukhus. Barn och ungdomsmedicin (BMU) ansvarar för akut och planerad vård för cirka 61.000 barn och ungdomar i gamla Skaraborgs län. En liten gåva kan bli ett stort bidrag!

Sportsligt så startar flera profilhästar som säkerligen kommer att synas på V75 i vinter och apropå V75 så körs veckans omgång på Bjerke i morgon. Fyra Axevallahästar provar lyckan: Star Advisor Joli, Lunatic Face, Carame och Send in the Clowns. Vi önskar alla inblandade lycka till och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Sedan några tävlingsdagar så har vi utökat vår tips och spelservice med att Emil Persson levererar vassa spelanalyser efter defileringen till varje lopp. Emil har ju varit Travrondens och SLA:s korrespondent i västsverige i många år och är sedan någon vecka värvad till ATG-Live som expert. Ett mycket starkt nyförvärv för oss då det inte finns många som ser mer hästar och travlopp än honom i våra trakter. Med Sören Englund, Per Ottosson och Emil Persson har vi en mycket stark trio som levererar varje tävlingsdag och igår lanserade både Sören och Emil 29-oddsaren Pepe di Jesolo som ett vasst drag i V5-avslutningen. Det ska löna sig att vara på Axevalla eller om man inte kan vara på plats följa Axevalla på den egna kanalen i ATG-Live.

I fredags förra veckan fick vi två nya proffstränare på Axevalla, Eric Martinsson och Henrik Hollsten. Eric inledde sin proffstränarkarriär på bästa sätt då stallets flaggskepp Bar Plombier övertygade vid sin seger på Örebro i tisdags. Inom ett par veckor kommer även Rickard Svanstedt att plocka ut sin A-licens och ni kan läsa mer om Eric och Henrik här.

Sofia Aronsson fortsätter att plocka segrar i Frankrike och i måndags vann hennes Mr Looba Looba med Stéphane Cingland ett montélopp i Marseille. Förstapriset var 93.155 kronor.

Missa inte att föja Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Deras målvakt är bra efter marken, så har du läge – skjut över ribban”, Rolf Zetterlund, fotbollstränare och floskelkung.

Trevlig helg

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Bjerke JACKPOT:

Bjerke kanske inte är någon favoritbana för V75. Dock är det många svenska ekipage på plats och jag tycker det känns riktigt kul, speciellt då det är Jackpot.
 
V75-1
5 Punk (32%) är en svenskbekanting som imponerat stort i ny regi i Norge. Han kan öppna bra bakom bilen och lär laddas från start. Han kan få mothugg och jag garderar. 4 Order By Keeper (18%) har hittat stilen igen och har perfekt spår innanför favoriten. Daniel kommer göra allt vad han kan för att komma till spets. Väl där blir han svår att slå. 9 Star Advisor Joli (16%) är ju grym när han har framspår och får springa på i sitt tempo. Nu blev det bakspår vilket är ett stort minus. Han blir ändå ett garderingsstreck på sin kapacitet. 3 Call Me Hanover (3%) har Tommy B Andersson skickat till Norge. Det har slagit väldigt väl ut. Han är en utpräglad sprinter som älskar att vara med i främre träffen. Inte helt borta. 12 Tripolini V.P. (6%) är ju bortlottad men kör de andra som tokar kommer han in i matchen.
 
V75-2
1 Bula Bula Am (61%) har haft ett gott rykte hela karriären. Hon har dock ofta strulat till det och varit svår. I de två senaste starterna har hon dock hittat stilen och imponerat. Hon har inte mycket pengar på sig och därför står hon väldigt bra inne i detta loppet. En av två då jag inte riktigt litar på henne. 10 Wizard Simoni (10%) har Tomas Lönn laddat för det här loppet. Han verkar ha kolossal styrka och Björn Goop upp känns jättebra då han också är väldigt van vid det norska voltstartsystemet.
 
V75-3
3 Underpaid Hanover (24%) har tagit steget upp i eliten. Perfekta förutsättningar här och han blir min första häst efter att ha sett kanonfin ut senast på Eskilstuna som fastlåst. 4 Tyccon Conway Hall (25%) verkar bli favorit. Han är bara ett garderingsstreck. Jag vill absolut ha med 1 Royal Blessed (7%). Han är mycket bättre än raden och har haft dåliga utgångslägen. Nu blir det BARFOTA RUNTOM och får han luckan så är skrällen ett faktum. 9 Magiccarpetride (20%) är en riktigt vass dansk som alltid spurtar bra. Givetvis spännande med ÖRJAN. 5 Art on Line ()%) är svårbedömd då han inte har startat så mycket i trav och är en kantboll.
 
V75-4
Här kan jag få ta till en nödspik då jag tror att 5 Trophy Spring (20%) tar ledningen och då är mycket vunnet. Han har gjort två fina prestationer från den positionen och som sagt var jag tror han sitter i spets igen. Bakom är det vidöppet och för er med stora system så kan man gardera rejält. Vill också varna för Axevallahästen Carame (7%). Hon är i toppslag och ska gå barfota runtom igen. Vid överpace ökar chansen betydligt.
 
V75-5
HÄR KOMMER BÄSTA IDÉ! 1 Cinnamon Prince (9%) har jag följt noggrant en längre tid. Han håller toppform och har också gått jättebra i skymundan. Nu är det LÄGE FÖR SPETS och han älskar kort distans. Micke J brukar ta vara på chanserna och det kan vara miljonspiken. Jag gillar 12 Jairo (7%) vid överpace är han jättetidig, men som sagt var läget är tufft. Men vi som garderar ska absolut ha med Jairo.
 
V75-6
Egentligen tror jag att andrahandsfavoriten 5 Buzz Mearas (30%) tar ledningen och sedan blir han väldigt svårfångad. Tänkbar jackpotspik! Favoriten 4 Daley Lovin (52%) tror jag får svårt att hinna med på den korta distansen och jag står över. Lyckas Jim Oscarsson nå rygg på ledaren med 3 Explosive De Vie (6%) kan han vara värd att ta med som skräll.
 
V75-7
Här tippar jag 8 Ochongo Face (16%) trots ett jobbigt utgångsläge. Han är rejält från början och ska nu gå barfota runtom igen. EN RIKTIGT TUFFING. Bakom vill jag varna för två lågprocentare. 4 Tango Vang (7%) har gått jättebra på slutet mot tuffa hästar och har ett lämpligt utgångsläge. Norske 7 Bruno di Quattro (8%) är norrmännen väldigt nöjda med och kan vara ett Jackpotdrag.
 
Det känns som en spännande omgång och jag har inget emot att kamma hem lite extra norska oljepengar. Hoppas ni får del av potten!
 
Lycka till!

Otto
 
Nyhetsbrev 45-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.