Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.11.13

Axevalla Nyhetsbrev!


I söndags avgjordes Breeders’Crown-finalerna på Sundbyholmstravet och vinnarna i de fyra olika klasserna blev: Pacific Broline, Trinity Zet, Treasure Kronos och Nuncio. Den enda Axevalladeltagaren, Pär Hedbergs Jetta Palema i finalen för de fyraåriga stona, var tyvärr sjuk för dagen och slutade oplacerad. Pär Hedberg hade ändå en mycket fin söndag då hans Stoms Mia vann lärlingsloppet inom V75 med Linus Svensson i sulkyn och tjänade 100.000 kronor. Några lopp senare var hans Helga Palema tvåa i sitt V75 lopp och inbringade 50.000 kronor.

I onsdags kväll gick Västergötlands Travsällskaps höstmöte av stapeln med ungefär 40 av medlemmarna på plats. Föreläsare var Sofia Aronsson som berättade om sig själv och sin verksamhet på ett strålande sätt. Under kvällen kunde vi gemensamt jobba in hennes Star Advisor Joli som enkelt vann sitt V86-lopp på Solvalla och hon hade även tidigare under dagen haft en vinnare på Örebros lunchtrav i nyförvärvet Love Ain’t Easy. Snyggt jobbat.

I tisdags hade vi leverantörsdagen med tio lopp på programmet. Våra gäster hade väldigt trevligt i Vip-rummen och sportsligt fick vi se tre dubbelsegrare: Stefan Söderkvist, Björn Goop och Carl Johan Jepson. I Axevallas körsvenschampionat är det riktigt tight där Carl Johan Jepson i år utmanar Björn Goop och båda står på 24 segrar med sex tävlingsdagar kvar.

Nästa tävlingsdag är torsdag 19 november då vi faktiskt kör kvällstrav vilket inte hör till vanligheterna på Axevalla. Frågan är om det har hänt förut!?

Idag fredag är sista dagen på tränarkursen (Wången) för Eric Martinsson och Rickard Svanstedt. Båda två kommer att plocka ut sin A-licens inom kort, kanske redan nästa vecka. Även Henrik Hollsten har i veckan anlänt till Axevalla och även han kommer att plocka ut sin A-licens snart. För er som inte känner till Henrik Hollsten så är han uppvuxen bara ett stenkast från Axevalla och började sin ”travbana” hos Roger Grundin på Lundsbergs gård. Han har det senaste decenniet mestadels varit verksam utomlands, både som egen tränare och privattränare, i Italien, Canada och Frankrike. Närmast kommer han från en tjänst hos Jean Pierre Dubois. Tre intressanta och spännande nya proffstränare på Axevalla inom kort alltså!

Det händer en hel del på Axevallas stallbacke just nu och förutom restaureringen av hagar och byte av dörrar på gäststallen på gästräckan så klubbade styrelsen i onsdags igenom att en 500 meter lång djupsandbana ska byggas. Det blir fyra spår med avgränsning emellan så att man kan köra åt båda hållen. Ett mycket bra komplement till vår träningsanläggning som vi tror och hoppas ska gynna våra tränare som håller till på Axevalla och alla våra amatörer som tränar på anläggningen.

I morgon är det V75-finaler på Solvalla dit tre Axevallahästar har kvalat in: Ulf Stenströmers Ipod och Oliver Kronos, Eric Martinssons Quantum Gliding, Sofia Aronssons Legoholm Zon och Anders Brekkes Stepping for Money. Vi önskar alla lycka till och som vanligt avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till finalomgången.

Missa inte att följa Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportgroda: ”Detta har varit en morot för oss alla och nu har den släckts”, Rolf Zetterlund, legendarisk fotbollstränare.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 

Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon:

Jag hoppas kunna bjuda på ytterligaren ”fräck spik” denna vecka. Tobacco satt ju perfekt förra veckan. Med hjälp av min sexprocentare imorgon hoppas jag på stora pengar på Solvalla.
 
V75-1
2 Takethem (40%) radar upp kanoninsatser och Sten Juul verkar lyrisk. Bra läge och visst har han bra chans. Det finns dock flera riktigt bra hästar emot och jag garderar första avdelningen. 5 Global Patriot (18%) är ju en vinstmaskin med ett utgångsläge den här gången. Inte lätt att stå emot. 4 Usain Henna (13%) med lopp i kroppen, 10 Napoleon C.D. (8%) livsfarlig vid högt tempo och 12 Diamond (7%) som såg helläcker ut senast barfota runtom. Superskrällar 1, 3 och 9.
 
V75-2
Jag går emot favoriten 7 Mellby Diamant (21%). Han är bara tre år och har ett dåligt startspår. Jag tror att inledningen blir för tuff så nej tack. 6 Quintessense (18%) verkar tuff och Flemings hästar är på gång. 9 Global Respons (16%) är kuskförstärkt med Björn och även jänkarvagn. 12 Salong (18%) verkar riktigt talangfull och kan vinna trots spåret. 10 Titan Lavec (8%) är man väldigt nöjda med och Huselius berättar att de har siktat på det här loppet en längre tid. Given. 8 Ågårds Mats (6%) var HELT OTROLIGT NÄST SENAST  på Åby. Senast var han ofräsch och är behandlad och därför lite svår bedömd. Han är ändå given på min kupong.
 
V75-3
8 Delicious U.S. (75%) har ju varit helt enorm en längre tid. Jag har försökt att fälle henne flera gånger men jag har varit helt snett ute. Personligen kommer jag att fortsätta gardera då det är skor på och ett jobbigt startspår. Väl medveten om att hon kan vara totalt överlägsen. Jag garderar med 2 Mind Your Face (1%), 7 Quid Peo Quo (4%), 9 Volstead (7%) och 10 Thai Broadway (6%).
 
V75-4
HÄR JAG MIN STORA IDÉ! 8 Stepping för Money (6%) hon återkom efter en paus senast och såg väldigt fin ut. Hon avslutade fint på Open strech inte långt efter vinnaren. Jag har sms:at med Anders Bräcke och han är oerhört nöjd med sin märr. Hon har stora kvalitéer i sin klass och hon står faktiskt perfekt inne i detta lopp. Grym idé i ett annars olösligt lopp.
 
V75-5
5 Nuncio (80%) visade senast att han är i form på allvar och då är han överlägsen i detta gänget.
 
V75-6
12 Fossens Bonus (23%) är en undantagshäst som bara vinner. Man måste nog gå emot favoriten från spår 12 och gardera loppet. Första motbudet är 6 Total Value (15%) han är riktigt tuff och given på min kupong. Superskrällen är 2 Tack Wee (7%) som gått fint en längre tid och som ni får Björn Goop i ”jollen” plus ett prefekt startspår.
 
V75-7
4 Sauveur (44%) är motiverad favorit. Han gör allt rätt och med ett fint startspår så har han givetvis god chans. 6 Venkatesh (28%) är väldigt beroende av rätt lopp. Får han gå med i hårt tempo och rygg kan han slå de flesta. Utmanar. 7 Shadow Woodland (10%) tar spets och leder loppet väldigt längde då han har toppform.
 
Jag hoppas på bra chans till sjuan om min idé Stepping for Money sitter. Då kan det bli en riktigt trevlig lördagkväll. Lycka till!

Lycka till!

Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 44-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.