Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.11.06

Axevalla Nyhetsbrev!


På tisdag har vi tävlingar igen och en småtrevlig V5-omgång. Sofia Aronsson startar Rapsodia Bigi, Carame och Omero d’Asolo där de två sistnämnda jagar tredje raka segern och den här gången får Rudolf Haller i sulkyn. Rudolf Haller har vunnit över 2000 lopp i Österrike och Tyskland. Det är han som har förmedlat ovanstående hästar till Sofia Aronsson och han passar på att köra dem i lopp när han ändå är här på besök.

Inom kort kommer vi att få två nya proffstränare i Rickard Svanstedt och Eric Martinsson. Båda går just nu den avslutande kursen på Wången. Rickard har ju jobbat hos sin bror Anders men väljer nu att köra under egen flagg. Eric har ju skaffat sig ett stort namn genom många fina framgångar som amatör och han blev ju som bekant utsedd till årets komet 2015. Vi tror båda dessa talanger har stora möjligheter att klara sig bra i den tuffa travkarusellen.

Till helgen är det finaler i Breeders Crown på Eskilstuna och Axevalla har två representanter med. Båda är tränade av Pär Hedberg och ägs av Stall Palema och båda startar i finalen för fyraåriga ston. Evelina Palema (spår 2) körs av Erik Adielsson och Jetta Palema (spår 3) körs av Johnny Takter.
I finalen för 3-åriga hingstar/valacker blir Kriterievinnaren Readly Express stor favorit efter mycket imponerande segrar. Vi får också se Nuncio i fyraåringsfinalen för hingstar/valacker som mycket överraskande åkte dit mot Owen Face i sin semifinal. Han lär nog svara för en bättre insats nu.

Det är V75 både lördag och söndag på Eskilstuna och på lördagen provar Anna Forssell sin Global Spellbound i V75-4. På söndag har vi hela åtta Axevallahästar inom V75: Yrsa Brick, Stoms Mia, Dark Chocolate, Evelina Palema, Jetta Palema, Helga Palema, Siri Lock och Eternity of Joy. Vi önskar samtliga lycka till och som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos analys till båda omgångarna.

Ulf Stenströmers stall passerade i veckan nio miljoner kronor inkört hittills i år. De närmar sig med stormsteg fjolårets toppresultat på drygt 9,3 miljoner trots att stjärnan Noras Bean har lagt tävlingsskorna på hyllan.

Sofia Aronssons Go Johnny Gogogo tog en fin seger på franska Chatelaillon-banan i lördags. Det var ett montélopp för lärlingar och Pierre Houel satt i sadeln vid vinsten som gav 101.624 kr.

Apropå Sofia så har nog en del noterat att hennes Rikshäst Gambler Zon var den enda av Rikshästarna som inte såldes på internetauktionen i veckan. Anledningen är att han ska undersökas grundligt då han har underpresterat kraftigt i sina senaste starter. Vi återkommer i ärendet.

Idas populära julbord kommer att dukas upp tisdag 24 nov (kväll), Tisdag 1 dec. (lunch), Tisdag 8 dec. (kväll) samt tisdag 15 dec. (lunch) Priset är 395 kronor resp. 195 kronor. Boka hos Marie på 0511-263 07.

Det nya anmälningssystemet gör att vårt travprogram trycks en dag senare. Det dyker alltså upp på måndag.

Som vanligt följer ni Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans citat: Sverige är på väg utför i en allt brantare uppförsbacke, Lasse Granqvist.

Trevlig helg!

Benny & Lars
 

Ottos analys till V75-omgångarna på lördag och söndag:

Imorgon har jag en spännande idé som gör att jag tycker omgången på Eskilstuna ser kul ut. Med hjälp av ytterligare någon spik så kan man nog ta en riktigt fin utdelning.Här kommer mina idéer.
 
V75-1
2 Usain Henna (61%) var enorm senast på Åby då han krossade motståndet från dödens. Nu är det Silverdivisionen och det finns några bra hästar emot. Det verkar också som Oskar ska köra lite snällare upplägg den här gången och då kan det bli svårt att hinna ikapp spetshästen. 3 Next to None Sib (15%) såg ut som han studsade fram senast i ledningen på en topptid. Trots att det är femhundra meter längre nu så såg det ut som han kunde springa i den tempot hur långt som helst senast. Därför är han given på min kupong. Skulle de två nämnda hästarna köra mot varandra så kanske det är dags för 9 Order to Fly (9%). Han sprang utanför Next to None Sib senast och höll farten bra. Skulle han sitta i rygg på favoriten in på på upploppet så har han kapacitet att vinna. 
 
V75-2
På förhand är det tre kanoner som gör upp. Jag står över 4 King Sir Kir (22%) då Claes meddelar att hästen ska gå med skor. JAG LÅSER LOPPET PÅ 3 Polycrates Face (20%) och 10 Day or Night In (31%). Ludde har läget och Johan Unterstiener antagligen bästa hästen.
 
V75-3
Jag gör det lätt för mig och spikar favoriten 1 Alvena Pele (44%). Han har verkligen hittat gammal god form och med sin startsnabbhet så är det toppchans att leda från start till mål. Jag gillar 7 Food Money (11%) men spåret är för svårt för att rubba min vinnare. 
 
V75-4
HÄR KOMMER MITT BÄSTA DRAG I OMGÅNGEN. 8 Tobacco (7%) har visat att han kan slå de bästa i kullen. Jag tycker han är superintressant i detta 3-åringslopp. Det snackas om barfota runtom vilket ökar segerchansen ytterligare. Hittar bara Haugstad ut och får ett vettigt lopp så kan det bli en riktigt trevlig lördag.
 
V75-5
Vilket härligt Stoelitlopp över lång distans! Gör 3 Dernier Viking (13%) om loppet från Åby näst senast så blir hon väldigt tuff att stå emot. Hon är dock för ojämn för att våga lämna ensam på kupongen. 1 Amazon Am (25%) är en stentuff dam som näst senast visade att formen finns där i Sto-SM. 4 Ariel Boko (19%) är van i tuffa gäng och också väldigt gynnad av den långa distansen. Detta är tre hårdingar som räknas först. Vill ni gardera ytterligare så kan ni strecka 2, 5 och 6 på era kupong.
 
V75-6
Jag är tveksam till favoriten 7 Only One Winner (62%). Han strular till det ibland och det är flera startsnabba hästar innanför och som sagt han är alldeles för mycket streckad. Bakom haglar det av roliga skrällar. 5 Stay Alert (6%) är under stark utveckling och lär få ett fint lopp härifrån. 4 Handsome Knight (6%) är UTPRÄGLAD SPRINTER som står prefekt inne i loppet med 2500 kr. Drömmatchning! 1 Evert´s First Boy (6%) kan vinna vid lucka, 9 Johan Roc (9%) och 11 Ski to the Max (8%) kan båda spurta vasst om det blir tempo i loppet. 
 
V75-7
Här hoppas jag att ni har råd att helgardera. Min idé är 9 Dark Xray (6%). I detta gäng tycker jag att han är helt bortglömd och det innebär att jag kommer spela med honom på Dagens Dubbel då det kan bli ett jätteodds då jag tror på skräll i DD1. Håll i gång Håkan K!
 
Mitt tips denna veck bygger mycket på att Kenneth Haugstad ska skrälla med Tobacco. Lyckas det finns det fin chans att sätta sjuan. 
 
Eskilstuna söndag 8 november

Det är också  V75 på Eskilstuna på söndag. Här kommer ett kortare axplock av några idéer. 
 
V75-1
Jag tror mycket på 2 Dolan Spring (4%). Han var helläcker senast med barfotabalans. Det finns lite chans på spets och då är skrällen verkligen het.
 
V75-2
Axevallahästen 2 Yrsa Brick (14%) har drömläget! Spets och kort distans gör Yrsa till en tänkbar chansspik.
 
V75-3
Finalen för 4-åtiga ston är vidöppen. Givetvis håller vi tummarna för Pär Hedbergs hästar 2 Evelina Palema och 3 Jetta Palema. 
 
V75-4
Här vinner 3 Ochongo Face (55%) och är omgångens sundaste spik.
 
V75-5
3-åriga ston på höstkanten. STOR GARDERING!
 
V75-6
Jag tippar 2 Cashier Center (11%). Men egentligen så vill jag ha alla 15 då de här stoloppen brukar sluta med skräll.
 
V75-7
En härlig avslutning väntar i sista avdelningen. Elithästen 5 Nuncio (53%) var lite ringrostig senast. Säkert mycket bättre nu men ändå möter han hästar som har toppform och jag garderar. 1 Buzz Mearas (11%) såg lysande ut senast i spets och där lär han köras denna gång. 3 Volstead (19%) är bra varje gång och också en utmanare. 9 Conlight Ås (7%) vann ju derbyt och nu är det optimal balans och rejält påställt. Det är många fina hästar bakom och det är inte omöjligt att det lurar någon jätteskräll i vassen.
 
Hoppas mina idéer kan hjälpa dig att bli en vinnare på Eskilstuna i helgen. Tummen upp!

Lycka till!

Otto
 
Nyhetsbrev 43-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.