Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.10.30

Axevalla Nyhetsbrev!


På tisdag är det dags för den 25:e upplagan av Ullbergs Minne med 100.000 kronor till vinnaren. Förra året segrade B.B.S.Sugarlight och tidigare har här det loppet vunnits av stjärnhästar som Copiad och Fridhems Ambra. Årets upplaga ser lite öppnare ut med hästar som Arazi Boko, Montgomery Hill, Partout Simoni och hemmahästen Greenleaf Slim som håller på att växa in i högsta klassen.

Stall Palema fortsätter att gå som tåget och Pär Hedbergs hästar vinner lopp i parti och minut. Den senaste veckan har stallets hästar gjort elva starter och tagit sju segrar och två andrapris. Bland annat vann Evelina Palema och Jetta Palema sina semifinaler till Breeders’ Crown och Bethel Hanover vann V86-lopp på Solvalla i onsdags med 125.000 kronor i förstapris. Samma kväll hade man Helga Palema ut i ett lopp tidigare under kvällen och även hon vann. Imponerande!

Totalt har det blivit 10 Axevallasegrar på bortaplan under den gångna veckan och man kan läsa om samtliga och även se en del bilder på www.axevalla.se under Axplock.

Det nya anmälningssystemet är nu sjösatt med ljus anmälan och möjlighet till korrigering efter att startlistorna publicerats. Till den här anmälningsdagen anmäldes 155 hästar. Bland de ordinarie hästarna var det 5 hästar som valde att stryka bort sig mot en avgift på 375 kronor. Anmälningssystemet gör ju att programmet kommer att komma ut senare än tidigare och vid tisdagstrav finns det ute först dagen innan på måndag. Vi är tacksamma för alla som har synpunkter på anmälningssystemet oavsett om det är positiva eller negativa funderingar. Maila gärna till info@axevalla.travsport.se

På söndag är det ponnytävlingar på Axevalla med första start kl. 12.00. Nio lopp står på programmet och alla är hjärtligt välkomna och i helgen (tor-sön) pågår det också westerntävlingar på Axevalla i vår populära körhall. Välkommen ut och titta.

Siv o Göran Andersson (Stall Gasa) är amatörtränare på Axevalla och håller till i Norra Lundy där de tränar och har tränat sina hästar i många år. Just nu har de tre hästar på träningslistan och i tisdags skrällde deras Talktothehandshake ett V4-lopp på Åby under lunchen. Det var hennes 26:e start i livet och första segern när hon nu vann på nya rekordet 17,4/2140a. Det här var också Stall Gasas första seger sedan 1999. Trägen vinner sa en mycket glad Siv efter loppet. Vi är många som stämmer upp i gratulationskåren.

Tävlingsschemat för 2016 är nu helt färdigställt och officiellt. För Axevallas del har vi 42 tävlingsdagar som bland annat innefattar hela fyra V75-dagar och 14 V64-dagar. Vi kan också konstatera att vi har 20 tisdagar vilket ju alla vet är Axevallas dag!


Följ Axevalla och få alla nyheter på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Nu känner hon lukten av guldsmak”, Fredrik Belfrage, SVT.

Trevlig helg!

Benny & Lars
 
Ottos analys till V75-omgången på Bergsåker i morgon:
Jackpot på Bergsåker! Det finns några starka favoriter men det räcker med någon smällkaramell så brukar det ändå bli fina pengar när det är jackpot. Nu kör vi!
 
V75-1
Här tror jag mest på de betrodda hästarna. SPETSSTRIDEN KAN BLI AVGÖRANDE. 6 Bolt Boko (20%) visade näst senast att han är väldigt startsnabb från springspår. Erik Adielsson är en mästare från dessa utgängslägen. Bolt Boko är spetsfavorit och då är mycket vunnet och kan vara en chansspik direkt i första avdelningen. 1 Unique Julia (18%) är riktigt bra i ordning och är också startsnabb. Det finns en liten chans att Ulf Ohlsson kan hålla spets från innerspåret. Hur som helst får hon ett fint lopp har hon givetvis vinstchans. 9 Digital Collection (19%) är bästa hästen. Han har mött stenhårda kullkamrater och det är möjligt ATT HAN ÄR HELT ÖVERLÄGSEN TROTS BAKSPÅR. Barfota runt om denna gång.
 
V75-2
11 Tekno Odin (72%) blir veckans största favorit. I grunden är han en av de absolut bästa nordsvenska hästarna i världen även om han inte har varit lika överlägsen i år. Senast visade han dock fin form och vann från ledningen. Ulf Ohlsson upp för första gången känns också som ett plus. Jag litar dock inte på favoriten. 14 Norheim Järv (5%) var med i samma lopp som favoriten senast och tog ett antal längder på honom över upploppet. Erik har lyckats fint med den här ”pållen”. Robert Bergh kan kanske lura favoriten med 3 Qravatt (7%) han var kanonfin senast och Bergh kan nog välja tempo i ledningen och om möjligt hålla undan för favoriten.
 
V75-3
4 Quid Pro Quo (53%) är absolut bästa Jackpotspiken! Såg toppfin ut senast med krafter kvar. Spets och slut.
 
V75-4
5 Be Spontaneous (22%) blir knapp favorit. Denna fyraåring har mött tuffa hästar och står bra inne i loppet. Minus är att han troligen ska gå med bakskor och då är det inget att gå på. Bara gardering. 8 Balero Mearas (21%) defilerade hem en enkel seger senast från ledningen. Spår 8 är aldrig kul bakom bilen och han är också bara ett streck i mängden. 6 Camilo Boko (16%) fick ett perfekt lopp senast från bakspår och avgjorde enkelt och är givetvis en att räkna med. Mitt BÄSTA DRAG är 13 Magic Number (4%) som nu åter ska gå barfota runtom och som mött stenhård konkurrens. Här kan det lura någon superskräll i ett lärlingslopp.
 
V75-5
11 Salong (50%) var fin senast vid vinst från utvändigt ledaren. Han är motiverad favorit men det är alltid svårt att vinna V75 från svåra lägen. Jag garderar åtminstone med 10 Rekord Amok (6%). Han känns väldigt stark och denna gång är det Ulf Ohlsson i sulkyn och det är givetvis ett stort plus. Han blir min idé i loppet.
 
V75-6
11 Venkatesh (54%) har gjort en fin säsong då han har börjat fungera fullt ut. Han kan dock strula till det ibland och därför garderar jag. 7 Usain Swing (11%) är HÖSTENS HÄST på V75. Han har helt enkelt utvecklats enormt på slutet och kan absolut ge favoriten en match. Jätteskrällarna är 5 Elit Håleryd (5%) och 6 Gimeheaven Sisu (3%).
 
V75-7
FÖR MIG GÄLLER EN ELLER ALLA. Jag tror mycket på 3 Källna Orlando (13%). Han gjorde debut i ny regi senast och fick krafter kvar i mål. Då körde tränaren själv. Nu är det Erik Adielsson i sulkyn och det luktar SPETS LÅNG VÄG. Jag tror helt enkelt att han leder loppet från start till mål. Bakom är det vidöppet!
 
Som ni märker så litar jag på ERIK ADIELSSON denna vecka. Hoppas han kan hjälpa oss så vi får ta del av den stora Jackpotten.

Lycka till!

Otto
 
Nyhetsbrev 42-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.