Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.10.23

Axevalla Nyhetsbrev!


Tävlingsschemat för 2016 är nu spikat. Nästa vecka kommer ATG/ST att publicera dagarna. För Axevallas del blir det 42 dagar nästa jämfört med 39 i år. Fyra V75-omgångar (23 jan, 9 april, 23-24 juli) 15 V64 omgångar, 3 V65 (lördag), 4 V5, 11 lunch och 4 bredd).

V65-tävlingar hos oss imorgon kväll med första start kl 18.55 och vi bjuder vår publik på fri entré. På Idas trav serveras Wienerschnitzel på tyskt vis för 189 kronor. Boka bord på 0511-26307. Efter travet blir det livemusik med Buchmann Trio förstärkt med Lasse Lee (känd från Bluebirds).

Björn Goop avstår V75 på Jägersro och laddar för Axevalla. Björn är förstatippad i sex lopp på förhand och efter kvällen har han nog med största sannolikhet återtagit taktpinnen i körsvensligan där han innan kvällen är en seger efter Carl Johan Jepson som leder med 20 segrar.

Från och med tävlingsdagen den 1 november kommer anmälningarna att bearbetas centralt i Stockholm. Efter anmälan (dag 1) kommer listor att publiceras och det kommer mot en avgift på 375 kronor vara möjligt att ta bort sin häst fram till 8.00 dag 2.

Listorna kompletteras med kuskar och kommer att vara klara runt 13.00 dag 2. Det innebär att vårt program kommer att komma ut en dag senare än vad som varit fallet tidigare. Om det här systemet ger bättre tävlingar och besparingar vilket är målet återstår att se. Mer info finns på www.travsport.se.

Ulf Stenströmer har tappat sin stjärna Your Highness efter sin senaste insats där hon var sjuk. Hästen ska gå i träning till Fabrice Souloy. Det var en mycket besviken Ulf Stenströmer som också bad ägarna att flytta de övriga tre hästarna som fanns i Ulfs träning.

Your Highness hann med att göra 39 starter i Uffes regi där hon segrade 16 gånger  och tjänade drygt 2.7 miljoner!
Pär Hedberg har fått in ett mycket intressant nyförvärv i den amerikanska topptravaren Billy Flynn som ägs av Karl-Erik Bender.

Den treåriga Cantab Hall-sonen inledde karriären ifjol som tvååring med åtta raka segrar innan han förlorade första gången mot dominanten Pinkman i International Stallion Stake på The Red Mile i Lexington. I år har han inte tävlat lika framgångsrikt även om han tjänat runt 85.000 dollar. Totalt har Billy Flynn vunnit åtta lopp på 20 starter och tjänat 419.179 dollar.

Apropå Pär Hedberg så fortsätter han att fira fina framgångar på tävlingsovalen. Igår på Åby tog stallet en dubbelseger genom Diva Deo och Aron Palema.

Veckans V75:a drar vidare till Jägersro där fem Axevallahästar provar lyckan: B.O.Ris och Staro Happy Hour (Per Berg Thomsen), Ritzo, Editor Boko och Oliver Kronos (Ulf Stenströmer). Som vanligt så avslutar vi nyhetsbrevet med Ottos V75-analys.

Följ oss på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”Vi tog emot dem med öppna servetter”, Rolf Zetterlund, Fotbollstränare.

Trevlig helg!

Benny & Lars
 
Ottos analys till V75-omgången på Jägersro i morgon:

Jag tycker omgången ser spännande ut och det är alltid extra kul med Jackpot. Här kommer väldigt kortfattat mina idéer för att sätta Jackpotten.
 
V75-1
Här finns omgångens sundaste Jackpotspik. 6 Shadow Woodland (60%) är vindsnabb från start och väldigt gynnad av kort distans. Han har toppchans att leda från start till mål. 
 
V75-2
Här måste ni absolut gardera med 8 Total Value (14%). Han var grym senast på Åby och trots ett svårt startspår ska han med på kupongen. 
 
V75-3 
Jag hoppas och tror att Jonas Moberg kan skrälla på V75. 6 Paleo Pride (6%). Paleo är i grunden en riktigt bra häst. Nu verkar han vara i fint slag och då är hans bra att han kan leda det här loppet från start till mål. Härligt Moberg!
 
V75-4 
Har man ingen jätteidé i de här stoloppen så är det bara att rekommendera helgardering. Den här veckan är en sådan vecka.
V75-5
HÄR TROR JAG MYCKET PÅ 4 UNITY KNICK (8%). Han gjorde comeback senast på Åby. Han avslutade då vasst till seger. Detta är en talang som kommer vara ännu vassare imorgon på Jägersro. Chansspik! 
 
V75-6
4 Scellino Luis (50%) är motiverad favorit. Jag vill ändå gardera då det finns några hyfsade emot och jag vill också ha lite garderat till slut. 10 Napoleon C.D. (9%) är en kapabel rackare som jag alltid vill ha med. 1 Takethem (26%) har ett fint utgångsläge och har mött tuffa konkurrenter på slutet. 
 
V75-7
5 Alfas Da Vinci (32%) blir favorit efter sin uppvisning i SM senast. Han fick ett perfekt lopp då och nu kanske han får göra mer i loppet som favorit så jag garderar. 10 Global Money (11%) gick strålande bakom favoriten senast och är väldigt aktuell i loppet. 12 Delicious U.S. (32%) är mycket betrodd på sina fina insatser. Hon känns inte så het på lång distans och spår 12. Jag lär fylla på med några skrällar då det rensar enormt om det går utanför ramen. 
 
Jag tror att det finns chans att sätta V7:an även om jag befinner sig i Spanien. Får se när jag kommer hem. 
 
Hälsningar, 

Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 41-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.