Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.10.16

Axevalla Nyhetsbrev!


Supertävlingarna i tisdags med de sista Breeders’ Crown-försöken inför semifinalerna på Solvalla innehöll de flesta av de bästa tre och fyraåringarna i landet och man kan än en gång konstatera att bra sport drar mycket publik och spel.

Restaurangen var helt fullbelagd, det var gott om folk även ute på publikplats och omsättningssiffrorna var fina. Det var en ren fröjd att se Timo Nurmos Kriterievinnare Readly Express som för Jorma Kontio vann försöket för de treåriga hingstarna och valackerna. Han har en enorm utstrålning och det är faktiskt lite Maharajah-feeling när man ser honom.

Vi hade även två uppskattade kortlopp för Islandshästar i tisdags. Ett par av de bästa Islandshästarna och ryttarna var på plats på Axevalla och det gick verkligen undan. Inom kort kommer vi att bygga en Islandshästbana på vår innerplan och det känns kul att kunna erbjuda de bästa förutsättningarna för dylika tävlingar och knyta ännu en hästras till det framtida hästcentrumet på Axevalla.

Det har blivit hela tio Axevallasegrar på bortaplan den gångna veckan och som vanligt så kan ni läsa om dessa och se bilder under Axplock på www.axevalla.se. Bland annat så tog duktiga lärlingen Beatrice Hårleman andra raka segern med sin arbetsgivare Ulf Stenströmers Opus Ribb på Åby igår. Bea sköter om Opus Ribb även till vardags och hon fick Både Axevallas och Uddetorps ungdomsstipendium i våras och även Agrias och Axevallas stipendium förra året.

Sofia Aronssons stall fortsätter att gå som tåget. Stallet har gjort 12 starter hittills i oktober och tagit fyra segrar där V86-segern med Star Advisor Joli i onsdags på Solvalla sticker ut mest. Ulf Stenströmers mycket intressanta nyförvärv Rolex Bigi gjorde en strålande debut för honom när han vann på Mantorp i måndags. Det här är en riktig topphäst som blir väldigt intressant att följa i Uffes regi.

Travsportens tävlingskalender för 2016 ska fastställas under eftermiddagen idag och det står redan sedan tidigare klart att Axevalla får hela fyra V75-dagar. Nästa vecka publiceras den färdiga kalendern och givetvis kommer vi att ha med den både på hemsidan och i nästa veckas nyhetsbrev.

Det är med en liten tår i ögat vi kan konstatera att kommande måndag är en historisk dag på Axevalla. Historisk på så sätt att vi då har vår sista anmälningsdag innan ST tar över då alla startanmälningar ska ske centralt från och med tävlingsdagen 1 november. I alla år har de flesta banorna skött sina egna anmälningar och för oss som har jobbat med detta känns det både vemodigt och tråkigt att så inte blir fallet i framtiden.

Det nya anmälningssystemet ser ut som följer: Anmälan sker dag 1 framtill kl. 10.00. Därefter publiceras listorna och det blir möjligt att korrigera bort sin häst fram till kl. 08.00 dagen 2 till en kostnad av 375 kronor. Därefter skall listorna kompletteras med körsvenner där de uppsatta kuskarna väljer vilken häst man ska köra, fram till kl. 13.00. Det blir också åter möjligt att lämna spårförbehåll (ex ej 7,8,11,12). Läs mer HÄR för en fullständig förklaring hur det ska fungera.

V75 drar i morgon vidare till Örebro med bland annat det stora tvååringsloppet Svampen där vi har en hemmahäst som provar lyckan i Raoul Engbloms Barbroked. För övrigt är det två Axevallahästar inom V75-omgången, Ulf Stenströmers Gitano i V75-2 och Greenleaf Slim i V75-3.

Vi avslutar som vanligt nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Veckans sportgroda: ”Ja, det var en sanning med variation”, Radiosporten.

Följ oss i sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, twitter: @axevallatravet

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Örebrotravet i morgon:
Det känns som en spännande omgång på Örebro imorgon. Jag försöker fälla några stora favoriter för att om möjligt ta de riktigt stora pengarna.
 
V75-1
2 Balero Mearas (36%) är alldeles för stor favorit. Spår 2 i voltstart är aldrig kul och det finns nog galopprisk också. Bara en av flera. 3 New Generation (23%) är också mycket betrodd. Björn är säker och lär hitta ett bra läge från sitt fina startspår. Ändå ingen stjärna. 6 Spicy A. (17%) har ett gott rykte och tre raka segrar på topptider. Bör streckas men vansklig att gå på. Min superskräll är 8 Cinnamon Prince (2%). Micke J har smygläge här och han vara jättefin senast på Solvalla. Kanske tar jag med hästarna 5, 7 och 12 också.
 
V75-2
2 Sauveur (69%) ÄR GRYM. Normalt sett vinner han. Spår 2 i volt är aldrig roligt även om Åke säger att han aldrig galopperar i voltstart. Man blir ändå SUGEN på att gardera när topphästar knappt är streckade överhuvudtaget. 5 Ni Talar Bra Latin (11%) är ju en kanon som antagligen är iväg före favoriten och en given utmanare. 6 October Kronos (2%) har verkligen hittat stilen igen. 7 Dernier Viking (3%) var otroligt tapper senast vid seger på Åby senast efter ett tungt lopp och hon älskar distansen. 10 Lover Face (3%) har väl sällan varit så lite streckad och det vet vi ju alla hur bra han kan vara ibland.
 
V75-3
2 Thai Broadway (41%) sitter säkert i spets igen. Där blir han inte lätt att fånga in och motiverad favorit. 4 Quid Pro Qou (17%) såg strålande ut senast på Bollnäs då han vann enkelt från andra utvändigt. Nu kan det bli barfota bak vilket säkert är ett plus. Får han en rygg till upploppet kan han speeda enormt och han är klart första utmanare. 10 Magiccarpetride US (5%) är tuff i spurten. Skulle det av någon anledning bli körning i loppet lär Jorma utmana över upploppet.
 
V75-4
Här spikar jag 1 Apollonia (18%). Hon var grym för tre starter sedan. Senast blev det dock ett för tufft upplägg mot hårda hästar och det är bara att glömma. Hon har alldeles för lite pengar på sig för sitt kunnande och här leder hon från start till mål!
 
V75-5
8 Borups Powerful (27%) vann på ett imponerande sätt senast från dödens på topptid. Jag tror ändå att favoriten FÅR DET SVÅRT. Han lär hamna illa till och då är det oerhört svårt at vinna på den här distansen. 2 M.T.LeBron (27%) vann på ett fint sätt på Solvalla senast och verkar ha fin uppfattning. Han öppnade bra bakom startbilen och har ett fint läge. DET ÄR DOCK TVÅÅRINGAR OCH HÄR KAN PRECIS VAD SOM HELST HÄNDA. Flera av motståndarna har gått bra och det kan absolut skrälla. 4 Dixi Sisu (8%) vann lätt senast från ledningen. 5 Gareth Boko (4%) var verkligen förbättrad senast. 6 Racing Mange (3%) är Jocke Lövgren jättenöjd med och jag tar också med Axevallahästen 9 Barbroked (2%) som ser talangfull ut.
 
V75-6
1 Only One Winner (57%) VINNER OM HAN KAN HÅLLA SPETS. Senast var han toppfin efter en tung inledning så körde Björn till ledningen. Det är inte omöjligt att 4 Mr Lindy (7%) kan utmana om ledningen och då förstöra för favoriten. Jag tror inte mycket på honom men då kommer flera andra in i matchen. 3 Linslusen A.U. (9%) var otroligt förbättrad senast i Svante Båths regi. 6 Unique Julia (2%) är en utpräglad sprinter som höll fantastiskt senast från dödens. 8 Napoleon C.D. (2%) är en topphäst med dåligt spår och givetvis måste man gardera med 11 Global Patriot (10%) som nästan alltid vinner.
 
V75-7
Jag tar ställning och spikar 4 Mellby Diamant (30%). Jag har förhoppning om att Uffe kör till spets här och då är det toppchans. Näst senast tog han ledningen väldigt enkelt från innerspår och senast galopperade han med segerkrafter kvar i sista sväng. Hela vägen!
 
Örebro är nästan hemmabana för mig och där trivs jag fint. Hoppas att mina idéer gör detsamma.

Trevlig travhelg!
 
Per Ottosson 
Nyhetsbrev 40-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.