Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.10.02

Axevalla Nyhetsbrev!


Det är redan fredag igen och dags för ett nyhetsbrev. I morgon lördag är det breddtrav här på Axevalla med första start kl. 11.15. Det var mycket anmält till loppen och man kan helt klart konstatera att det finns ett behov för den här typen av tävlingar. Under tävlingarna arrangerar Axevalla travförening loppis på publikplats där alla som vill får vara med och sälja. Det är bara att gå dit och priset för att få sälja är 100 kr/bord.

Vi har både en V4:a och V5:a i morgon och det är ju perfekt att lämna in ett system till Axevalla för att få ihop pengar till V75-omgången på Skellefteåtravet senare under dagen där det är jackpot. Gå in på www.axevalla.se och kolla in Per Ottossons web-TV tips för att få lite idéer.

Ulf Stenströmers stallform verkar onekligen på gång igen efter en lite svacka. I fredags på Axevalla blev det fem segrar till stallet. Han får in intressanta hästar hela tiden och har fördagen 92 hästar på träningslistan!

Tisdagen 13 oktober har vi riktiga supertävlingar här på Axevalla med de sista Breeders’ Crown-försöken innan det är dags för semifinaler. Känslan är att det kan bli en av de sportsligt bästa tävlingskvällarna någonsin på Axevalla då i stort sett alla kulltoppar måste starta här för att komma med i semifinalerna. Det kan bli så att vi får hit både den svenska och den norska Derbyvinnaren till exempel.

Anmälningarna sker på onsdag nästa vecka. Mycket spännande!
Boka in lördag 24 oktober hos oss då vi arrangerar V65-tävlingar på kvällen med första start kl. 18.55. Vi kommer att ha Oktoberfest med allt vad det innebär och det lär säkert bli fullt ös i restaurangen. Boka på: 0511-263 07.

Västergötlands Travsällskaps styrelse tog häromdagen beslut att det ska byggas banor för Islandshästar på tävlingsbanans innerplan. Byggandet drar igång snart och allt beräknas vara klart redan innan årsskiftet. Det här är ytterligare ett steg i Axevallas vision för att bli ett hästcentrum för alla discipliner.

Glöm inte att följ oss på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet.

Veckans sportcitat: ”That is that, that that is doing” (översättningen av det är det som susen gör), Lennart Bergelin, tennisorakel och Björn Borgs tränare.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-omgången på Skellefteå i morgon. JACKPOT med 30 miljoner kr extra i potten:

Veckans V75 avgörs på Skellefteå. Det är Jackpot och det tycker vi om. Dock känns omgången väldigt favoritbetonad och med Lannem Silje på kupongen så blir det bara sex lopp att reda ut. Nu kör vi!
 
V75-1
6 Pastor Dee (34%) är faktiskt riktigt bra för klassen. Hur snabb han är i voltstart är svårbedömt. Det känns ändå som Örjan kan få iväg honom bra från start. Skulle han nå spets så är det klart och jag tror även på den här favoriten. 4 Officer C.D. (16%)är bra även han för klassen men spår fyra är inget önskespår och han är bara ett garderingsstreck. 2 Victor Ruda (11%) har gått bra i enklare gäng och är absolut med och strider och det strular för favoriterna. 9 Princess Sally (3%) är alldeles för lite streckad. Jag ger henne chansen som stor skräll.
 
V75-2
5 Lannem Silje (87%) behöver ingen motivering. HON ÄR HELT ÖVERLÄGSEN.
 
V75-3
1 Cool Keeper (37%)har bra chans att hålla spets här och då är han svårslagen och motiverad favorit. Det är bara fyra hästar som är streckade. 3 Amaru Boko (32%) är gedigen och gör alltid bra lopp. Nu kan det bli tufft löpningsförlopp. 2 Francais Du Gull (16%) är stratsnabb och han har en liten chans att nå spets. Annars rygg på ledaren. Kan vinna. 8 Kash´s Cantab (19%) har sämsta startspåret av de betrodda men har mött stentuffa motståndare hela sommaren och kan med flyt vinna ändå.
 
V75-4
13 Narold Vox (17%) har jag stort förtroende för när det gäller lång distans. Nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM och då är Narold som allra bäst. Bakom min vinnare är det i första hand 10 Speed Delicious (19%) och 14 Aristocat Boko (14%) som utmanar i första hand.
 
V75-5
2 Titan Lavec (52%) verkar verkligen ha hittat stilen nu. Han var helt grym senast och han står oförskämt billigt inne i klass II. Händer inget oförutsett är han stenklar.
 
V75-6
1 Sir Ratzeputz (42%) har mött hårda motståndare en längre tid och nu har han fått drömförutsättningar mot för honom ett betydligt enklare gäng. Start till mål och stenklart!
 
V75-7
1 Mr Vox (20%) visade senast att toppformen är nära. Här laddar Erik för spets och väl där blir han jättesvår att fånga in. 4 Unique Julia (21%) är första och enda motbudet. Hon statt fast senast och såg jättefin ut. Hon är gynnad av distansen och får hon lite hjälp på vägen så kan hon om möjligt utmana min vinnare.
 
Som ni ser så tror jag ovanligt mycket på många favoriter denna omgång. Personligen kommer jag att spela en flerbång denna gång. Men givetvis går det ju att försöka fälla några favoriter och få en fin slant ändå då det är Jackpot.
 
Lycka till!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 38-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.