Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.09.25

Axevalla Nyhetsbrev!


Ännu en vecka är till ända och det är fullt ös här på kontoret då vi har tävlingar ikväll. Första start är kl. 18.25 och huvudspelet är V5 som börjar i lopp 5. Innan det kör vi en intressant V4-omgång och den sportsliga kvalitén är riktigt bra.

Trav på fredagskvällar framåt höstkanten brukar vara bra tillställningar och då det dessutom är lönehelg tror vi att det kommer en hel del folk. Under kvällen har vi också ceremonier för månadens häst i augusti, världsrekordhållaren Creme de la Creme, och månadens hästägare, David Persson, som bland annat tränar Diggers Elias.

Välkomna ut till oss på Axevalla och vill ni boka bord på Idas Trav så ringer ni som vanligt: 0511-263 07.

Under tävlingarna ikväll har vi också en insamling till den stundande flyktingkatastrofen där alla som vill kan lämna ett bidrag till UNHCR (FN:s Flyktingkommissariat). Insamlingsbössor kommer att finnas vid entrén och vid informationen. När de insamlade pengarna är räknade så kommer även  Västergötlands Travsällskap att skänka motsvarande summa.

Det stundar Kriteriehelg på Solvalla med V75-finaler på lördagen och Svenskt Travkriterium som clou på söndagen. I Kriteriet finns en häst med Axevallaanknytning och det är Gerhard Lindéns uppfödning Copimade. För övrigt så startar 10 Axevallahästar under helgen: Full Fart, American Accent, Enge Turbo, Falco Mahavi, Javier Palema, Lass North Star, Bear Dancer, Sir Corneliani, Top Yllit och Come and See. Vi önskar alla lycka till!

Vi kan med glädje berätta att Fredrik Berg igår fick besked att han är uttagen som Stig H Johansson-stipendiat för 2015! Det är Stig H-Akademien som tar ut stipendiaterna varje år och vinnarna får en fin slant för fortsatt förkovring inom travsporten.
 – Jag trodde inte att det var sant när Stig H själv ringde upp mig. Han har varit min stora idol hela livet, så det här känns jättestort och speciellt. Det här är ett kvitto på att jag uträttat något bra. Stipendiet kommer också perfekt i tiden för mig och att få gå utbildningsprogrammet tillsammans med Marcus gör det hela ännu bättre. Min plan är att gå proffstränarkursen nästa år och att ha igång en fungerande egen tränarrörelse om tre år, säger Fredrik Berg.

Fredrik Berg får stipendiet tillsammans med Marcus Schön.

I onsdags klubbades det igenom att alla hästutbildningar i länet ska förläggas till Axevalla. Det handlar om hästgymnasium, BYS och även vuxenutbildningar. Ett enormt viktigt och stort beslut både för hela hästnäringen i Västra Götaland och såklart för Axevalla Travbana och Västergötlands Travsällskap.

I några år har Skara Hästland verkat och jobbat för att samordna hästnäringen och de olika hästdisciplinerna på Axevalla där man bland annat de sista två åren har arrangerat Hästivalen. Nu kan man minst sagt säga att arbetet gett frukt och storslam. För Axevallas del så finns det en enorm utvecklingspotential i projektet då det handlar om cirka 300 elevplatser med tillhörande faciliteter och lokaler.

Följ oss och få senaste nytt om Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla och twitter: @axevallatravet

Veckans sportcitat: ”Nu har det visst hänt någonting…jaha, han har blåst av matchen.”, Bosse Hansson, legendarisk sportkommentator på SVT.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75-finalerna på Solvalla i morgon:

V75-finaler på Solvalla är alltid häftigt. Det brukar bli tuff körning och rätt som det är dyker det upp en skräll. Här är mina funderingar onsdag eftermiddag då jag snart ska dra till Solvalla för auktioner och trav i tre dagar.
 
V75-1
Precis nu strök nu strök Daniel Redén favoriten 2 Delicious U.S. Tråkigt! Nu blir loppet helt annorlunda och strecken kan vi glömma. 4 Youana blir nog favorit. Det kan bli dödens och med skor på hovarna garderar jag. Jag tror mest på Untersteiners hästar, 3 Eketorpets Tess i ledningen och vindsnabba 9 Fleetfoot Hanover i utvändigt läge. Jag tror mest på 9 Fleetfoot Hanover med de nya förutsättningarna. 1 Donna Di Quattro räknas givetvis från läget och med Björn Goop.
 
V75-2
4 Ochongo Face (10%) har imponerat och nu blir det jänkarvagn och min förhoppning är att han blåser till spets. Kul idé! Visst blir 6 M.T.Joinville (25%) farlig. Han ska troligtvis gå barfota runtom för första gången och det vet vi vad det kan betyda. 11 Serious Try (11%) kvalade in till Svenskt Travderby som etta. I finalen var han inte som bäst. Ändå en stor merit som räcker långt i en klass II final.
 
V75-3
3 Knows Nothing (41%) blir ganska stor favorit. Han är bra men ingen spik. 5 Västerbo Highflyer (15%) har verkligen hittat nya växlar på slutet. Han är första utmanare oavsett position. Tar man med 2 Ringostarr Treb (15%) och 9 Global Money (14%) så har man nog låst loppet.
 
V75-4
På förhand ett helt olösligt lopp och rejäl gardering är att önska. Jag har valt ut två roliga jätteskrällar. 4 Västerbo Arthur (3%) har jag alltid tyckt om. Nu har han fått träna på hos Bergar´n ett tag och han är MYCKET BÄTTRE ÄN RADEN. 9 Lass North Star (5%) är riktigt fin och från ett lämpligt smygläget så tycker jag att han är given på kupongen.
 
V75-5
Min bästa idé i omgången är 2 Emil Tuffing (9%). Han är grymt startsnabb och Jorma är otroligt duktig på att få hästarna att gå undan i ledning. Detta är absolut en chansspik i ett vidöppet lopp.
 
V75-6
Här kommer min andra spik. 2 Shadow Woodland (28%) såg helt lysande ut senast och han är väldigt startsnabb. Det blir barfota runtom igen och trots fina motståndare tror jag att det är klart.
 
V75-7
Här tror jag egentligen att favoriten 2 Nadal Broline (59%) har en bra chans. Han är dock för stor favorit och jag vill chansa på att det blir en skräll i sista för utdelningens skull. 3 Order to Fly (5%) är en mycket gedigen travare som alltid gör sitt bästa. 10 Buzz Mearas (7%) har verkligen tänt till barfota balans. 8 MC Steamy (6%) är helt enkelt en topphäst och skulle Peter hitta ner i ett bra slagläge så sitter skrällen där. 9 Usain Swing (3%) har gjort ett antal spelare mycket rika. Han har också varit bra och nu är det barfota runtom igen och som bortglömd igen kan man strecka för skoj skull.
 
Jag hoppas på en mycket trevlig helg i Stockholm och det önskar jag självklart er också.
 
Med vänliga hälsningar

Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 37-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.