Det är dubbla V75-omgångar den här veckan. Först ut är Halmstad på lördag där det återigen spelas om jackpot där en ensam vinnare kan ta hem runt 47 miljoner. På söndag är det Solvallas tur att ta hand om V75-spelet. Ottos idéer hittar du längre ner i nyhetsbrevet.

Vår nästa tävlingsdag är tisdagen den 10 mars då vi kör V64-tävlingar med första start kl 18.15. Innan tävlingarna blir det hingstvisning i veterinärstallet där elva hingstar kommer att visas upp: Aperfectyankee, Caballion, Jaded, Noras Bean, Olimede, Pato, Perhaps Love, Pojke Kronos, Quevert, Russel Hill och Torvald Palema.

Reservera fredag den 1 maj i almanackan. Då blir det nämligen bygdetrav på Bjertorp. Det kommer att köras travlopp, montélopp och ponnylopp. Det blir också massor av aktiviteter för hela familjen.

Många kritiska röster har höjts över ATG:s reklamkampanj med hästen Vinnie. Var och en får tycka vad man vill men den senaste filmen lär ha setts av över 6 miljoner!  Det känns som succé!

Imorgon är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. Årets alltid  mest omdiskuterade och utskällda  program men ändå sitter över tre miljoner och tittar varje gång. Måns Zelmerlöw har många anhängare och är favorit. 

V75 drar vidare till Halmstad den här veckan och vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan. Seven Jersey och Ipod från Ulf Stenströmer och Mr Vida och The Editor från Raoul Engbloms stall. Som vanligt hittar ni Ottos analys till omgången sist i nyhetsbrevet. På söndag är det som sagt extra V75-omgång på Solvalla och även där levererar Otto lite idéer.

Det blev fina framgångar för Axevallatränarna under Mantorps V64-omgång i måndags med hela fem segrar. Bäst var Ulf Stenströmer med en dubbelseger (Winchester Bay och Tokio Hotel Hall) men även Eric Martinsson (Amazing Dream), Jan Björkqvist (Prince F.P.Romsås) och Pär Hedberg (Love Palema) slog till med en pinne. Som vanligt så läser ni om alla Axevallavinnare på bortaplan under Axplock på www.axevalla.se.

Veckans citat: Pessimisten ser svårigheter i varje ny möjlighet. Optimisten ser möjligheter i varje ny svårighet. (Winston Churchill).

Missa inte att följ Axevalla på sociala medier: www.axevalla.se, www.facebook.com/axevalla, och Twitter: Axevallatravet @axevallatravet.

Trevlig helg!

Benny & Lars

Ottos tankar till V75-omgångarna lördag och söndag:

Det blev återigen Jackpot på V75. Det är alltid extra spännande och snart blir det en omgång med hög utdelning. Halmstad är kända för sin fina bana och det lär bli möjligt att köra med optimal balans. Nu är det dags att få lite utdelning på de fina idéerna. Häng med!
 
V75-1
Naglo´del Nord (38%) var en fin vinnare senast då han plockade bort många system i första avdelningen. Han fick ett fint lopp och avgjorde väldigt enkelt. Som favorit är han inte lika intressant. Han kommer sitta en bit bak i fältet och jag går emot. 7 Falcon Håleryd (17%) har gjort två toppinsatser i Frankrike på slutet. Första utmanare! 10 On Hold (15%) har fått ett lopp i kroppen och är ju tuff när han är som bäst. Superskrällarna är 3 Caliber T.T (2%), 5 Alama Boko (9%) och 12 October Kronos (3%).
 
V75-2
1 Gordonston (60%) är en riktig snackhäst. Han vann enkelt från spets senast. Nu är det lärlingar och innerspår på stressiga 1640 meter. Jag har väldigt svårt att spika ett sådant ekipage till 60%. 3 Seven Jersey (11%) gör bra lopp hela tiden men senast var han riktigt vass. Han är bäst på kort distans och läget är perfekt. En häst som är helt bortglömd är 6 Glamour Håleryd (2%). Hon var fantastiskt bra senast då Frank körde fram i dödens via tredje spår i första sväng. Sedan måttade han in segern. Skulle Jonna ha lite flyt och komma ner i ett utvändigt läge så kan skrällen sitta där. 10 Primo Caf (9%) har siktat på det här loppet en tid. Inte borta om det blir fart i loppet.
 
V75-3
4 Västerboonthenews (56%) blir min spik. Han har gjort rent hus i silverdivisionen. Detta guldlopp håller ingen vidare klass och han vinner direkt i sin debut. Omgångens sundaste spik.
 
V75-4
Detta klass II lopp över lång distans känns vidöppet. Jag helgarderar. Glöm inte 7 Photo Hudson (4%). När han går barfota bak har han imponerat och han har också vunnit på lång distans.
 
V75-5
4 Usain Henna (18%) gör gedigna lopp hela tiden. Han har fått ett bra utgångsläge och nu får Örjan Kihlström chansen. Det rycktas om barfota runtom! 2 Wilda Tigern Jack (17%), han var ett stort stallskrik på Axevalla senast då fick han ett tufft lopp och felade på upploppet med platschans. Bra läge och eventuellt barfota runtom.
 
V75-6
4 Livacious Lindy (42%) blir stor favorit. Hon tar ledningen och där lär hon vara länge. Till linjen? Nja… Det är tuffare motstånd den här gången och bland annat så är far och son Kolgjini med i loppet. Då kan det bli åka av. Jag tippar 8 Diego M.Boko (8%). Han är i grymt slag och med lite flyt från det svåra utgångsläget så vinner han även på Halmstad. 9 Quick Fix (8%) har fått snabba pengar på sig. Har dock utvecklats bra sista tiden och han får plats på min kupong.
 
V75-7
Tre hästar sticker ut. Favoriten 8 Geisha Sund (43%) gjorde en prestation som nästan inte går att förstå senast. Nu är det andra förutsättningar men hittar Jansson ut lär han köra fram mot dödens direkt. 11 Uranium (15%) har också varit fantastisk och imponerat stort. Hon lär hamna långt bak från början men hon lär mosa de flesta i loppet. 7 Windy Ways (17%) är en av Redéns lovande hästar. Springspår, barfota runtom och Björn Goop i spets blir helt enkelt att fånga in.
 
Jag har inte någon riktig skräll som jag vågar chansspika ännu. Jag skulle vilja ha Västerboonthenews och en chansspik och sedan gardera fem lopp så mycket jag orkar. Hoppas du hittar rätt lösning.
 
Ideér till V75 Solvalla 1 mars

Jag tror på två spikar och ett tvåhästarslås. Här kommer dessa hästar.

V75-3
5 Sciacallo O.M. har imponerat så stort att jag spikar trots att han möter flera fina konkurrenter. 

V75-5
Lover Face vinner normalt sett. Men jag är orolig för volt start från spår 4 och låser loppet med 7 Zonguldak. Han hade otur senast. Nu tror jag att han sitter i ledningen med Björn Goop och gör favoriten bort sig så är han klar.

V75-6
7 Random Shot har alltid visat hög kapacitet. Nu har han hittat stilen och då har han toppchans i ett sådant här gång. Spik!
 
Hoppas du blir en söndagsvinnare!
/Otto