Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.02.20

Axevalla Nyhetsbrev!


Ännu en vecka är till ända och det är dags att sammafatta den gångna veckan och även blicka framåt. Positivt är att spelet visar fortsatta plussiffror. Riket ligger + 1,1 % och Axevalla + 4,8 % jämfört med samma period förra året.

I måndags arrangerade vi V64 tävlingar vilket kändes både ovant och lite konstigt. Axevalla ska ju köra trav på tisdagar, det sitter i ryggmärgen, och definitivt i alla fall inte en måndagskväll. Nu var detta den enda måndagen i år och det blir mer och mer tisdagar för Axevallas del ju längre året går.

I lördags gick vår travgala av stapeln i vår restaurang. Cirka 130 personer åt gott, trivdes och hyllade de 15 pristagarna och dansade sedan loss till det populära coverbandet Värmlandspojkarna. Ulf Stenströmer tog som väntat de tyngsta priserna men även Sofia Aronsson plockade hem två priser. Läs mer här.

Thomas Dalborg vann kategorin årets kusk på galan i lördags. Han var dock inte på plats för att ta emot priset, det gjorde hans far, då han var på Kalmar och vann V75-lopp. Det var en riktig skräll han slog till med tillsammans med Mikael Wallgrens Siri Lopp som vann V75-5.

V75-cirkusen drar den här vidare till Gävle och återigen är det jackpot och extra miljoner att spela om. Som vanligt hittar ni Ottos analys till omgången sist i nyhetsbrevet.

Ulf Stenströmer berättar att Noras Bean är genomgången av veterinär efter Prix de France-starten och allt ser bara bra ut. Han tränas och laddas nu med sikte på de Skandinaviska storloppen framåt våren. Hans båda stjärnston Your Highness och Darling Boko vintertränar för dagen och allt ser jättebra ut inför deras tilltänkta comebacker i slutet av mars eller början av april.

Apropå Stenströmer så har han gjort klart med en ny sponsor. Nästa lördag när Halmstad kör V75 kommer han att köra i de nya färgerna och den nya sponsordressen för första gången. Det är alltså då det blir officiellt vem det är. Det man kan konstatera så här långt är att det blir vita och röda färger. Det är alltså slut på Hammarbyfärgerna för Uffe vilket garanterat känns i hjärtat då han är en stor Hammarbysupporter.

Den gångna veckan kan vi också konstatera att Jan Björkqvist tog sin tredje årsseger när hans Greenhill’s Devil vann på Mantorp i måndags. Årets komet 2014 i svensk travsport, Eric Martinsson, tog årets första seger i går på Åby då hans Why Not Sensation spräckte segernollan. Förra året blev det ju 31 segrar för den duktiga amatörtränaren.

Veckans citat: ”Gårdagen är historia, morgondagen är ett mysterium, idag är en gåva att ta tillvara på bästa sätt”.

Trevlig helg!

Lars & Benny
 
Ottos analys till V75 på Gävletravet med JACKPOT!
Återigen Jackpot! Jag är dock rädd för att det blir en begränsad utdelning då en del favoriter ser svårslagna ut. Givetvis gör vi ett försök att ta en bra slant imorgon på Gävle.
 
V75-1
Daniel Redén har två toppmärrar i loppet. 2 Miss Sue V. (60%) körs av Björn Goop och har fått ett perfekt läge bakom bilen. Hon  är bra i gång och givetvis blir hon intressant med Björn. Daniel kör själv 5 Bostonz Credit (16%) och det verkar som han tror mycket på henne framöver. Hon har fått ett lopp i kroppen och var då riktigt bra. Två hästar är helgarderat men jag har en känsla av att Daniel själv gärna vinner V75-lopp. Streckmässig är Bostonz Credit mest intressant.
 
V75-2
Här vinner 1 Il Sånna (21%). Han öppnade bra senast men släppte ledningen till en favorit. Han såg grym ut över mållinjen och denna gång lär inte Örjan släppa ledningen.
 
V75-3
7 Digital Ink (78%) har inget motstånd och han bara vinner det här loppet.
 
V75-4
6 Highspeed Call (38%) är ganska stor favorit. Visst har han gjort flera bra lopp men för mig är han bara en av flera. 10 Queasy (16%) har varit toppfin på slutet och är första utmanare. 11 Costatantisoldi (18%) vinner nästan alltid i Finland. Det är enklare motstånd där men nu får Björn chansen vilket är ett stort plus. 2 Västerbo Highflyer (13%) börjar hitta stilen igen och har ju fått läget. Skrällarna är 4 Wannabe Kemp (7%) och 5 Rebellion (8%).
 
V75-5
12 Mel Odin (20%) är en topphäst och motiverad favorit. Han har bakspår på tillägg vilket aldrig är roligt och det gör att man kan tänka sig att gardera. 2 Algot Ålj (7%) har gått fantastiskt bra för Angelica och det kan till och med räcka på V75. Det är väl inte helt omöjligt att skrällen kommer här.
 
V75-6
4 Ready For More (60%) har alltid visat talang och i de två senaste starterna för Reijo Liljedahl har han imponerat. Händer inget oförutsett så vinner han det här loppet. Han har bara gjort 10 starter i livet och det finns en del orutin i honom. Garderar ni ska ni sett upp med 5 Usain Henne (6%). Han är gynnad av den långa distansen och eventuellt ska han gå barfota runtom.
 
V75-7
Sista avdelningen känns vidöppen. Jag tippar 4 Certification (17%) som radat upp bra prestationer på slutet.  Eric Adielsson är en världsartist och fröstärker givetvis i sulkyn. Klar första häst. 5 Bolt Boko (7%) var toppfin senast då han vann V75-mästaren. Robert Bergh brukar inte missa chansen när han får en bra styrning. Kul drag. Helst skulle jag vilja ha alla i sista!
 
Jag är inne på att spela flerkupong denna veckan. Fast jag vet att det är otroligt svårt och vi får väl se hur förutsättningarna blir i morgon med bana och balans. Hoppas ni gör de rätta besluten.
Trevlig helg!
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 8-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.