Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2015.01.02

Axevalla Nyhetsbrev!


God fortsättning på er alla och här kommer årets första nyhetsbrev. Vi hade sista tävlingsdagen förra året dagen innan nyårsafton då vi arrangerade V64-tävlingar. Det var fullt ös hela kvällen med massor med ceremonier som sig bör en sådan tävlingsdag. Ulf Stenströmer blev firad som tränarchampion på hemmabanan för första gången i karriären. Björn Goop blev kuskchampion på Axevalla för fjärde gången. Niclas Benzon blev amatörchampion, Frank Nilsson lärlingschampion och Åsa Svensson ryttarchampion.

Åke Svanstedt är hemma i Sverige och firar jul ett par veckor och gästkörde hos oss den här kvällen. Han körde fyra hästar åt sonen Anders och en åt Raoul Enblom. Två segrar bokförde han sig för då han vann med Anders Lasken Palema och Mr Crazed. Gå in på www.axevalla.se så kan ni se en nästan sju minuter lång intervju med Åke där han berättar öppenhjärtligt om sitt första år ”over there” och en hel del annat.

Dagen för julafton beslutade Axevallas Banveterinär Björn Sandgren om barfotaförbud tills vidare under Axevallas tävlingar. Samma beslut är taget av Åbys Banveterinär Anders Bergqvist gällande Åbys tävlingar. På resterande travbanor i Sverige ska beslutet tas av en kommitté utefter förutsättningarna varje tävlingsdag.

Årspremiären på Axevalla sker torsdag 8 januari då vi kör igång med lunchtävlingar och fem lopp på programmet. Det blir populärare och populärare att åka ut till Axevalla, avnjuta en god lunch på Idas Trav och följa tävlingarna. Kom ut du också!
I morgon drar V75-cirkusen vidare till Jägersro och vi avslutar det här lite kortare nyhetsbrevet med Ottos analys till omgången.

Årets nyårscitat: ”Man ska inte oroa sig om vad man äter mellan jul och nyår utan vad man äter mellan nyår och jul”.

Väl mött på Axevalla 2015.

Team Axevalla

Ottos analys till V75 på Jägersro 3 januari:

Nytt år och nya V75-vinster tror jag på! I morgon inleds V75-cirkusen på Jägersro. Jag kommer gå på tre spikar och sedan hoppas jag på skrällar. Häng med!
 
V75-1
Favoriten 3 Calvin Borel (53%) var helt enorm senast. Conrad hade gjort ett antal justeringar som verkligen föll ut på bästa sätt. Visst finns det lite galopprisk men som han såg ut senast så tar jag ställning och spikar.
 
V75-2
Här är det betydligt mer öppet och jag nämner tre spännande hästar. 10 Rattigan (17%) är en dansk häst som imponerat. Han trivs på den långa distansen och startspåret är inga problem då han ändå inte är så startsnabb. 6 New Revolution (6%) han blir bara bättre och bättre och han är väldigt spännande med tanke på strecken. Superskrällen är 12 Liza With A Z. (2%) hon är mycket lovande och trots sitt tråkiga spår ska hon med på en garderad kupong.
 
V75-3
Förra gången tippade jag Dreams Take Time (29%) och då vann han enkelt som skräll. Han får en chans till från detta perfekta utgångsläge och han är startsnabb och för mig är det givet att spika.
 
V75-4
Jag pratade med Frank Nilsson om 3 Quantum Outlook (52%) på Axevalla i tisdags. Han lovordade sin favorit och tyckte det var en toppchans. Jag lyssnar på Frank och spikar rakt ut!
 
V75-5
1 Staro Hollywood (31%) har gjort fina insatser på slutet och är motiverad favorit från sitt fina startspår. Det är dock sällan som jag spikar i den här typen av stolopp. 10 Hippie (20%) var jättefin senast då Jocke Lövgren vann med henne trots ett svårt utgångsläge. Nu är det voltstart vilket inte den här tyska tjejen är van vid. Fart för vinst men ändå strulrisk. 8 Min Finish (11%) var förbättrad senast och hon vinner nog lopp när som helst. 7 Sassafras (13%) fick äntligen en seger senast. Hon har utvecklats på slutet och är given. 15 La Prinsess (4%) har verkligen tänt till men bakspår på tillägg är tufft men ändå värd ett streck om ni har ett antal hästar.
 
V75-6
4 October Kronos (27%) vann från dödens senast och var stark. Han såg dock inte rolig ut innan och frågan är om han har blivit sämre med loppet i kroppen eller sämre? Det finns vissa tveksamheter och garderingen är given. 9 Västerboonthenews (26%) är ju i grunden en riktig skjutare. Han är på väg till formtopp och givetvis kan han vinna det här loppet. Jag gillar 7 Rooibos (13%) som lever på sin styrka. Han var fin senast på Eskilstuna då han vann trots en galopp efter 500 meter. 10 Prince Di Poggio (7%) har ett stort spelvärde då han är alldeles för lite streckad. Superskrällen är Youana (3%). Hon är riktigt vass när hon får rätt lopp. Formen är lite osäker men hon kan vara värd att strecka då hon rensar oerhört på V75.
 
V75-7
11 Shadow Woodland (44%) vann ett ganska enkelt V75-lopp senast från ledningen på Gävle. Vi måste helt enkelt få bort den här favoriten för att få lite utdelningen den här veckan. Spåret är ju besvärligt på den korta distansen och det finns flera roliga emot. 4 Perl´s Fortune (9%) satt en bit bak senast i ett lopp som gick i lågt tempo. Bra avslutning i skymundan. 5 Elmer Gold (4%) är inte alls så tokig och trivs med framspår. Kommer sitta bra till här. 7 Maffioso Face (12%) har verkligen hittat stilen och vann på kort distans näst senast. Han gjorde senast ett bra lopp i finalen mot stentuffa motståndare. Han är ruskigt startsnabb men det kan kosta en del om han ska ta ledningen här. JAG SKULLE VILJA HA ALLA HÄSTARNA I SISTA AVDELNINGEN!
 
Det är lika bra och ta en sjua direkt när första omgången körs. Jag tror 2015 kommer att bli ett kanonår på alla sätt och vis. Lycka till!
 
Otto
 
Nyhetsbrev 1-2015

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.