Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2014.12.19

Axevalla Nyhetsbrev!


Det lackar mot jul och snart även årsskifte och det börjar bli dags att göra bokslut för 2014 och för Axevallas del har det varit ett bra år på många sätt. Sportsligt minns vi såklart Noras Beans seger i Prix de France som den största framgången men även att så många

Axevallatränare har tagit flera kliv framåt i år gentemot tidigare. Sex av våra proffstränare har kört in över en miljon kronor med Ulf Stenströmer i topp med nästan 9 miljoner inkört och över 100 tränarsegrar.

Vi är inne i en väldigt intensiv tävlingsperiod med tre tävlingsdagar på en vecka. Ikväll har vi årets sista julbord på Idas Travrestaurang. Inom V5 får vi bland annat se G.H.Nemo i sin andra start efter skadan och vi har ett riktigt även fint montélopp i omgången.

Dessutom är det den årliga Lokedagen på programmet där Tomas Lans och hans gäng fyller VIP:en där det garanterat blir bra drag. Vi har även finalen av oddsjakten. Välkomna ut till oss ikväll och gör lite julpengar.

Från och med den här veckan och en dryg månad framåt kommer samtliga hästar som tävlat barfota att kontrolleras efter loppet. Detta görs givetvis för att värna om djurskyddet och att hästar inte far illa av att tävla utan skor.

Rikstravet kommer tillbaka efter ett sabbatsår. Det kommer att bli en del förändringar där andelarna kommer att kosta 500 kronor. Det blir 1500 andelar per stall mot tidigare 1000 andelar och hästarna får vara mellan 3-5 år gamla den här gången. Det blir två hästar i varje region och tävlingssäsongen blir mellan 1 april – 31 oktober. Inom kort får vi veta vilka tränare som blivit antagna.

Åke Svanstedt kommer hemåt för att fira jul och efter en koll på Bergsåkers startlistor 27 december så ser man att han är uppsatt på några hästar vilket blir kul att följa.

I morgon är det V75 på Åby och vi har fyra Axevallahästar som provar lyckan: Lord Rocket (Sofia Aronsson), Quagga (Anders K Brekke), Baroness Boko (Anders Svanstet) och Listas Rafiki (Anders Svanstedt). Dessutom startar Pär Hedbergs jättelöfte Evelina Palema i lopp 1. Vi avslutar som vanligt med Ottos skarpa analys till omgången.

Vi har en tävlingsdag kvar innan årsskiftet och det är tisdag innan nyårsafton. Anmälningar sker på måndag.

Årets julskämt: ”Var det många som dansade runt granen? Ja varenda kotte”.

God Jul önskar alla på Axevalla!
 
Ottos analys till V75 på Åby i morgon:
Åby är absolut en av de roligaste V75-banorna jag vet. Open Strech tycker jag är en ”krydda” som ofta gör att det blir bra utdelning. Här är mina idéer.
 
V75-1
Fyra hästar är lika mycket spelade. 6 October Kronos (23%) är klart mest intressant. Han gör debut hos Peter Untersteiner. Peter tycker ändå att han är svårbedömd men personligen tycker jag att han ska ha toppchans på gamla meriter.  2 Mr Pellegrino (22%) tar ledningen och är en utpräglad sprinter. Han står dock lite tufft inne pengamässigt och kan bli ”soppatorsk” sista biten. 1 Aga Khan Boko (16%) är en riktig kanon som har haft mycket skadeproblem. Har inte startat på ett år men Timo är en mästare på att förbereda hästarna. Från drömläget är han absolut en av flera som kan vinna. 5 Remee La Marc (20%) är en norsk gäst som hävdat sig på V75 tidigare. Han är fjärde och sista häst som har vinstchans i loppet.
 
V75-2
Jag tror väldigt mycket på 1 Westline (18%). Han har gjort två fina insatser i ny regi Johan Untersteiner. Han öppnade bra senast bakom startbilen och här luktar det ledning eller rygg på ”farsan”. Det som känns extra spännande imorgon är att det ryktas barfota runt om för första gången och jänkarvagn. Spik!
 
V75-3
2 Knows Nothing (70%) gjorde Sverigedebut hos Reijo Liljedahl senast. Det var en mersmakande insats och jag har förståelse för att han blir stor favorit i detta på pappret enkla guldlopp. Jag har dock en IDÈ i loppet. 7 Dreams Take Time (8%) var Johnny Takter enormt nöjd med efter värmningen senast på Åby. Han tyckte att hästen vuxit till sig en klass och spred lovord. Väl i loppet fick han dödens men höll ändå tappert som fyra. Detta var första starten sedan i april och ni kan räkna med att han går framåt med det loppet i kroppen. Jag rekommenderar att gardera favoriten med Dreams Take Time. (Chansspika!?)
 
V75-4
1 Priamo Caf (54%) har imponerat stort i sina två segrar för Peter Untersteiner. Det har varit topprestationer och han visade också att han kan öppna snabbt från innerspår näst senast. Här känns det som EN ELLER ALLA. Det är lockande att gardera då fler skapliga hästar rensar otroligt bra.
 
V75-5
Direkt när jag såg startlistorna så tänkte jag att jag skulle SPIKA 4 Quagga (5%). Det är en härlig fartfylld märr som blir väldigt spännande med Stefan Söderqvist. Jag fick senare se att hon står ganska tufft inne i loppet och det gör att hon bara blir ett roligt streck på kupongen. 1 No Credit Broline (34%) är lovande och Johan är säker från start. Perfekta förutsättningar här. Pappa Peter kör 12 Alvena Take It (19%). Hon gjorde en topprestation från ledningen senast på Solvalla. Spår 5 på tillägg känns lite vanskligt med visst har hon fart för att runda hela gänget. Hon har fått väldigt snabba pengar på sig. 9 Jetset (19%) har gått jättefint för Björn Goop men denna gång kan det bli skor runt om vilket känns tråkigt för oss spelare. 10 Angel France (6%) är bortglömd men värd ett streck till sin låga procent. TROLIGEN BARFOTA RUNT OM!
 
V75-6
4 Odin Töll (40%) har plockat fram STARTSNABBHETEN på slutet. Detta gör att han startar med bra chans då han troligtvis får sitta i ledningen. En motiverad favorit. 9 Dencos Nemo Kilab (12%) ska gå barfota runt om för första gången. Han fastnade invändigt senast och sköt till bra vid sen lucka. Lär köras betydligt mer offensivt imorgon. 5 Sensational Dream (5%) har gjort fina insatser nu på senhösten. Eventuellt blir det barfota runt om och det känns spännande på Timos skräll. Superskrällen är 10 Return To Sweden (1%). Han är inte alls så tokig och nu blir det barfota runt om igen.
 
V75-7
3 West Wing (37%) är en TÄNKBAR SPIK. Näst senast gick han riktigt bra på Åby men fick stryk av en bra konkurrent. Senast gick han barfota runt om för första gången och vann trots att han vandrade utvändigt ledaren. Här har han chans att få överta ledningen och då blir han väldigt svårfångad. Jag gillar 4 Listas Rafiki (13%). Han har gjort topprestationer hela hösten och han är klart första utmanare. 1 Sander Esterel (6%) och 2 M.T.Follow Me (9%) är hästar som kan sitta bra till på Open  Strech. De har fart att speeda till skrällseger.
 
Jag hoppas på ganska bra julpengar imorgon. Det är också mycket trav i helgerna och det skulle sitta fint med lite spelmaterial. Jag är optimistisk och räknar kallt med sju rätt.
 
Lycka till!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 53-2014

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.