Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2014.10.31

Axevalla Nyhetsbrev!


Det var ordentligt tryck hos oss senast Det var fullspikat på samtliga matställen Idas serverade över 600 matgäster vilket motsvarar en normal V75-dag. Publiksiffra uppgick till 1525 personer är ett bevis på att bra sport fortfarande lockar extra folk. Den norske superstjärnan B.B.S. Sugarlight var givetvis en bidragande orsak och han vann Ullbergs minne trots en mycket oförmånlig resa och det här kan bära hur långt som helst. Hästen visar gång efter annan att han helt enkelt vill vara först i mål och tränaren Fredrik Solberg har siktet högt ställt inför framtiden med all rätt.

En publikundersökning pågår just nu över hela landet där vi gärna vill ha in dina synpunkter som banbesökare. Tack på förhand! Lämna dina synpunkter här.

Nästa travdag blir nu på tisdag då vi är saxbana mot Jägersro. Med anledning av Malmös Champions Leaguematch kommer Jägersros tävlingar att starta 17.30. V64-stoppet ligger dock som vanligt 19.08 (lopp 6).

Kommande dag är söndag 9 november och då kommer vi i samarbete med Bert Karlsson att bjuda hit 390 flyktingar som bor ett stenkast från Axevalla. Vi kommer med hjälp av tolkar försöka informera om travsporten och Axevalla.

Tävlingsdagarna för 2015 är nu klara och inom kort kan du hitta dem på vår hemsida.

Lördag och söndag är det stortävlingar på Sundbyholm med V75 båda dagarna. Breeders’ Crown-finalerna under söndagen är såklart helgens clou På lördagen är det 6 stycken Axevallahästar som provar lyckan på V75: Love Palema, Greenhill’s Cindy, Lasken Palema, Linus Wibb, Send in the Clowns och Bear Dancer. Inom söndagens V75:a har vi fyra Axevallaekipage: Neo’s Victory, Paduca Dream (jagar sjätte raka segern), Rokkakudo (Axevallas enda representant i BC-finalerna) och Big Love. Stort lycka till önskar vi alla inblandade. Som vanligt så hittar ni Ottos V75-analys sist i nyhetsbrevet.

En av Axevallas mest framträdande och framgångsrika lärlingar de senaste åren Fredrik ”Knugen” Claesson har sagt upp sin körlicens och även sin anställning hos Ulf Stenströmer. ”Knugen” känner inte den rätta motivationen just nu och har också en son på tre år som han har varannan vecka vilket försvårar situationen med många sena tävlingskvällar. Han kommer säkerligen på ett eller annat sätt att vara fortsatt involverad i travet men inte som lärling på ett tag i alla fall. Förra året körde ”Knugen” in över 800.000 kronor och vann 14 lopp. I år hann det bli 7 segrar och 320.000 kronor inkört innan licensen lämnades in den 17 oktober. Vi önskar ”Knugen” lycka till i framtiden.
 
Veckans sportcitat: ”Tränaren gjorde rätt som gick ner på tre man i fyrbackslinjen”. (Thomas Nordahl, TV 3)

Trevlig helg

Benny & Lars
 
Ottos analys till Sundbyholm:
Jackpot på Eskilstuna och en väldigt svårlöst omgång. VARNING nu är hösten här och det betyder att banförhållandena varierar. Det är alltid jobbigt med hästar som får på sig skorna efter barfotakörning. Så pass upp på skoinfo. (Mosaique Face gick ju med skor senast och då var han ju en favorit i fara).
 
V75-1
2 Time Machine (39%) blir ganska stor favorit. Han är riktigt bra MEN kan han ta ledningen? Jag tror det blir svårt och då är han direkt i fara. Jag tror mer på andrahandsfavoriten 5 Food Money (29%). Han är riktigt startsnabb och jag tror att Mercan sitter i ledningen även den här gången. Han biter ifrån sig fint och jag tror inte att någon orkar utmana Food Money. Bakom är det oerhört öppet.
 
V75-2
12 Sylvester America (26%) är en topptreåring. Han har mött de bästa och han har gjort det på ett utmärkt sätt. Det är ändå svart att stå tillägg på så fina konkurrenter och för mig är det svårt att spika. 10 Muchmoremuscles (19%) har utvecklats jättefint och med lite flyt lär han vara med och göra upp. Jag GILLAR VERKLIGEN 8 Hagentoy (5%). Han hade problem i somras och hann inte bli färdigt till Kriteriet. Är han bara fullt tränad räcker han absolut här. 4, 5 och 9 kan vara tänkbara skrällar!
 
V75-3
En ganska tunn Gulddivision där 3 Oasis Bi (47%) blir favorit. Han har mött de bästa under sommaren och varit med och krigat om segrarna i storloppen. Senast var han inte till sin fördel. Björn Goop styr säkert till spets här och han är  givetvis ett bud. Jag har ändå svårt att svika när formen är oviss. 5 Chelsea Boko (17%) är på väg i rätt riktning. I grunden är han riktigt vass och han kan vinna om han får ett vettigt lopp. Dödens senast gick inte. 9 Digital Ink (11%) är mycket bättre än raden och här kan startspåret vara det rätta. Takter lär smyga och sedan kan det bli en virvlande avslutning till seger.
 
V75-4
Detta loppet löser jag på två hästar! favoriten 7 Bart M.M. (37%) verkar tuff och oöm. Han får nog ett tufft lopp men han har visat att han tåkl det och han är motiverad favorit. Rysaren är 5 Wojtyla Gene (4%). Han har gått riktigt bra en längre tid. Denna gång blir det jänkarvagn för första gången och kuskförstärkt med Peter Ingves. Han kan också öppna bra bakom bilen och han är alldeles för lite streckad.
 
V75-5
Ett riktigt jobbigt lopp! Ritmo Di Poggio (47%) och 4 Lasken Palema (21%) är två starka hästar som tävlar om att komma först till spets. Jag tror det blir Lasken men det är lite osäkert. Det är lärlingar och mycket kan hända. Här vimlar det av superskrällar och jag vet inte hur jag ska lösa loppet.
 
V75-6
3 Montdore (46%) har gjort fyra starter för Robert Berg. Facit är tre segrar och en andra plats. Det har dock varit i enklare gäng och jag köper inte favoriten som så stor favorit. 1 Linus Wibb (13%) var grym senast då han vann ett långlopp på Solvalla. Han är trög från start och Jorma måste lösa problemet och komma ut i tid och då har han absolut chans. 4 Sonata Ås (1%) ska troligen gå barfota runtom för första gången. Jag vågar knappt ta bort en enda häst i detta loppet.
 
V75-7
10 Coldtown (37%) är favorit efter fyra väldigt fina framträdanden. Jag kan inte spika från bakspår och jag tycker det finns flera roliga skrällar bakom. 2 Send in the Clowns (7%) är riktigt på gång efter halsoperation. Han brukar inte fungera som bäst i spets och Anders lär släppa till en bra konkurrent. Får han en lucka är skrällen ett faktum. 6 Quality Questioned (18%) är mycket betrodd efter två segrar. Han är rejäl men har spår lite väl långt ut för att vara någon spik. Ta med 4 L´Heritier (15%) och 8 Bear Dancer (8%).
 
V75 söndag Eskilstuna
Det är V75 även på söndag. Jag tycker att det finns två spikar, en favorit och en luring och ett tvåhästarslås.V75-2 tror jag att favoriten 4 Shadow Woodland vinner. Han lekte hem segern senast och så helläcker ut. Min andra spik är i V75-3 Florida Queen. Hon har utvecklats enormt och nu är André Eklundh inne på att köra barfota runt om och jänkarvagn. Han kommer också köra i spets och jag chansspikar. I V75-6 blir Ivar Sånna stor favorit. Han är nog oslagbar men jag tar med 2 Charrua Forlan som har gjort enorma insatser i ledningen på slutet.
 
Vi kan se fram mot en härlig travhelg med två V75:or. Jag tror det blir ruggig utdelning på lördag och kanske kan man snika till sig en rejäl slant även på söndag. Hoppas du gör rätt!
 
Otto
 
Nyhetsbrev 46-2014

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.