Kan du inte läsa detta mail? Gå till denna sida
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2014.10.10

Axevalla Nyhetsbrev!


Trots rejält oväder med blåst och regn kunde vi räkna in 1364 personer i tisdags vilket 230 personer fler än föregående år motsvarande dag. Restaurangen var återigen fullbokad och det är ett härligt flyt på Axevalla just nu. Även spelet går bra och vi ligger på plus med över fem procent.

Roligt från tävlingsdagen i tisdags var också att så många hade nappat på erbjudandet via ATG-ombuden där vi bjöd på entré och program.

Ett första förslag på tävlingsdagar har sänts ut och nu återstår lite finjusteringar på sina håll men tanken är att dagarna skall fastställas måndag den 27 okt. För Axevallas del kommer vi att tävla 39 gånger nästa år varav fyra av dagarna är breddtrav. Stor frihet kommer att finnas hur man placerar sina breddloppsdagar. Möjlighet kommer att finnas att köra breddtrav lördag eller söndag förmiddag vilket känns som ett intressant alternativ att prova.

Framgångarna för Axevallatränarna fortsätter och den gångna veckan har de tagit 8 segrar på bortaplan. Läs mer på här på Axplock.

Som ni säkert känner till så levererar Per Ottosson en daglig vinnare på vår hemsida www.axevalla.se. Nytt sedan någon vecka är att hans DD-förslag ligger med på samma stället. ”Otto” har verkligen toppform för dagen och de senaste 39 dagarna, sedan 1 september, har han satt 16 stycken vinnare. Missa inte att följa ”Otto” på hemsidan där han även har analyser till samtliga V75-omgångar och till våra egna tävlingar. Plus att det finns direktlänk till hans DD-tips i Radio Treby och dessutom webb-tv inslag med analyser inför alla Axevallas tävlingar.

Nytt på hemsidan är också att vi sedan ett par tävlingsdagar lägger ut alla förhandsintervjuer i webb-tv där ni kan ta del av den senaste och hetaste informationen från tränarna och kuskarna på stallbacken.

Apropå V75 så bjuds det på topptävlingar på Åby i morgon där flera svenska mästerskap ska avgöras. Hela 15 Axevallahästar provar lyckan varav fem inom V75. Ulf Stenströmer har laddat rejält med fyra hästar på V75 där Your Highness  tillhör favoriterna i Sto-SM, Divas Revansch provar lyckan i Lärlings-SM och Noras Bean i stora SM. Lycka till önskar vi alla inblandade.

Nästa vecka är det tävlingsfritt och vår nästa tävlingsdag är ett lunchtrav torsdag den 23 oktober.

Veckans citat: ”Vill du ha hjälp av någon ska du fråga dom som är upptagna, dom andra har inte tid”, Micke Frödén, ST

Trevlig helg!

Benny & Lars


Ottos analys till V75-omgången på Åby i morgon:

V75 avgörs på Åbytravet med temat Svenska Mästerskap. Open Stretch finns till hands och det är inte ovanligt att det dyker upp några riktiga skrällar där. Jag hoppas ha de rätta dragen för att bli en vinnare på V75.
 
V75-1
5 Fleetfoot Hanover (48%) har varit makalöst bra på slutet. Sprinterdístans är optimalt och jag har förståelse för att hon blir favorit. Peter sa till och med att det fanns krafter kvar senast då hon såg helt lysande ut. Det känns som om hon kommer till spets även i morgon och då är hon svårfångad. Det finns dock flera bra motståndare här så därför garderar jag. 4 Västerboonthenews (19%) har också hittat stilen rejält i sina senaste två starter. Han är absolut värd ett streck vid gardering. 9 Royal Fighter (13%) utvecklades ju helt fantastiskt under sommaren. Han har fått en paus men brukar gå bra efter vila. En sådan kanon är svår att lämna från sin kupong. Open Stretchvinnaren kan vara 2 Mr Chicago (5%). Han är kraftigt på väg uppåt i form och nu ryktas det om helstängt huvudlag och jänkarvagn. Han kan vara hästen som sitter i rygg på favoriten. 10 Underpaid Hanover (6%) är i toppslag och kan vara tänkbar med strul för favoriten.
 
V75-2
11 Lover Face (47%) skryter Veijo om otroligt mycket. Han har varit fantastiskt bra men man är ju allergisk mot bakspår på Åby. Jag garderar. 3 Dixie Exclusive (6%) är en spännande utmanare. Han gillar den långa distansen och har lottats till ett perfekt spår. TROLIGTVIS BARFOTA RUNTOM FÖR FÖRSTA GÅNGEN. 5 Super Streamline (9%) var fantastiskt bra näst senast på Jägersro. Jag spikade honom sedan på Solänget gången efter på V75. Då gjorde han en toppinsats efter att ha avslutat sista halvvarvet jättesnabbt.
 
V75-3
5 Your Highness (32%) blir favorit till Sto-SM. Ulf Stenströmers märr är oerhört gedigen och värd en stor seger. Eventuellt blir det jänkarvagn för första gången. 2 Eketorpets Tess (24%) har utvecklats på bästa sätt och trivs i ledningen. Leder loppet länge. 12 Canaka B.F. (20%) har de bästa meriterna men bakspår är aldrig kul. Nu blir det barfota runt om. Jättesusaren är 11 Britt Hudson (2%) hon är helt bortglömd. När hon går barfota runt om är hon riktigt vass och det ska troligen bli så.
 
V75-4
2 New Steel (25%) verkar vara riktigt på gång. Jorma har läget och visst är han värd att streckas. 4 Dencos Nemo Kilab (20%) är en kapabel herre som kommer med bra form från Veijo Heiskanens kanonstall. Jag vill ha med tre riktiga luringar. 3 Chipping (4%) (barfota runt om), 1 Mordor Broline (2%) mycket bättre än strecken visar och 5 Jetcane Harvester (8%) med formtoppade Niclas Benzon.
 
V75-5
3 Even´s First Boy (52%) får en chans till! Han var ute i finalerna senast på Solvalla. Då satt Johnny kvar då han inte ville gå ut framför hästens tränare Fleming Jensen. Han avslutade återigen bra som trea. Förutsättningarna här är helt perfekta och det är dagens sundaste spik.
 
V75-6
6 Remember My Name (18%) gillar jag skarpt. Han var toppfin i sina tre senaste starter. Nu är han tillbaka efter en kortare paus och han blir min chansspik denna vecka då han tål att göra en hel del själv i loppen.
 
V75-7
Svenskt Mästerskap känns vidöppet denna årgång. 7 On Track Piraten (18%) blir mitt första val. Han har verkligen visat toppform vid sina två segrar på slutet. 4 Mosaique Face (32%) är ju riktigt vass när han fungerar fullt ut. Adrian har spetsläge här och där brukar han göra fina insatser och är tidig. Axevallahästen 8 Noras Bean (6%) gjorde comeback senaste på Årjäng efter att tanken var att lägga skorna helt på hyllan. Han var kanonfin direkt och jag vågar inte räkna bort honom med sin vinstvana. 1 Nahar (10%) är upp och ner men given. 12 B.B.S. Sugarlight (16%) är grym men har fått sämsta spåret. Jag streckar också Claes Boko (3%) och 6 Digital Ink (8%).
 
Denna tävlingsdag påminner mig alltid om när Soraya Laday (2008) vann Sto-SM. Nu hoppas jag bli lika glad när jag sätter sjuan med bra betalt.
 
Hoppas ni får en toppenhelg!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 43-2014

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.