Kan du inte läsa detta mail? Gå till http://www.axevalla.se/nyhetsbrev.php?ID=467
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2012.04.03

Axevalla Nyhetsbrev!

V65-tävlingar ikväll på Axevalla med JACKPOTT. Därför är spelvärdet väldigt stort ikväll och jag rekommenderar alla att spela en slant. Svanstedt och Flemming har rejält laddat och kanske blir utdelningen begränsad men man kan aldrig riktigt veta
 
V65-1     Detta kanske är omgångens mest öppna lopp. 10 Prelude F.H. är säkert fältets bästa häst. Han har dock fått bakspår och därav värt att gardera. 1 Pricken är hypersnabb från början och tar spets, sedan får vi se om Maija väljer att släppa. Senast utmanade han favoriten Prelude F.H. till slut och gjorde ett bra lopp. Barfota runtom gav riktigt bra effekt. 3 Blackward, 6 Tennis är snabba hästar som gör årsdebut. Svårbedömda men tänkbara. 5 Oberon F.H. har snabba tider i kroppen och 9 Zambrottanewport tränas och körs av Flemming som alltid räknas. 
 
V65-2     4 Orange Avenue är klar förstahäst i avdelning två. Han har gjort två fina insatser på slutet och kan vara en chansspik. 5 Jocke gick bra i höstas då han vann flera lopp på rad. Är nu tillbaka efter uppehåll och vi vet att Åkes hästar kan vara svårstoppade. Se upp med 12 Persören som senast galopperade bort en trolig seger i sista sväng. Såg väldigt stark ut i det läget. 10 Dante Loss gjorde flera starka insatser som fyraåring, fart för seger.
 
V65-3     2 Stigaxelsixten är favorit. Han har gjort två starter i mars och gjort det bra. Han har gått barfota fram vid dessa tillfällen men jag blir inte förvånad om han går runtom ikväll, då blir han svårstoppad. Jag har stor respekt för Flemming Jensen och hans hästar. 11 Yolly Tolli T. gjorde senast en fin avslutning på fin tid på Åby. Han hamnade då långt bak invändigt och 500 meter från mål satt han sist. Avslutningen var stark i spåren. Jag tror att han är gynnad av lite längre distans och med lopp i kroppen är han absolut en allvarlig utmanare till favoriten.
 
V65-4     2 Tristan Des Bosc är lillebror till Quarcio Du Chene. Skulle Olle lyckas få honom till ledningen här och sedan få springa på i  jämn fart blir han nog svår att utmana. Får han hästar på sig tidigt kan det bli lite sprattel i benen och han kan spänna sig. 9 Edifice är otroligt speedig och första starten i regi Jensen var grym. Han är min förstahäst i loppet. 1 The Life är en fin fyraåring med bra läge. 8 Com Valle såg fin ut senast och 13 Pavie Vang har suttit fast på slutet och sett lysande ut.
 
V65-5     4 Mathilde Tröjborg är ett toppsto som normalt sett vinner ett
sådant här lopp. Flemming får säkert överta ledningen från 1 Pebbly. Årsdebut är alltid lite vanskligt men det rör sig om ett riktigt bra sto. 9 K.L.M. Prelong gjorde årsdebut på Mantorp nyligen. Hon var grym direkt och är en utmanare att räkna med till favoriten. En härlig match att se fram emot! 1 Pebbly älskar att gå i ryggar för att på kortspeed utmana sina konkurrenter.
 
V65-6     2 Miss Shape avslutade säsongen på bästa sätt och vann flera ståra treåringslopp. Hon har vunnit i både ledning och bakifrån. Årsdebut och lång distans kanske inte är optimala förutsättningar och därför är garderingen på sin plats. Svenstedt har fått in ett intressant nyförvärv i 8 Miss Wall Star. Hon lär dyka upp i årgångsloppen för ston framöver och är kanske redan ikväll mogen att bevisa det. 11 Unleash Face siktar Lars I Nilsson med enbart mot Stochamponatet i juli. Hon vann årsdebuten och har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Har styrka för denna distans. Roligast kanske 10 In Serenity är då hon rensar fint på jackpotkupongen. Hon har fått två lopp i kroppen och har sett fin ut. Hon visade redan i fjol att hon kan tampas med sina kullkompisar.
 
Lycka till med kvällens jackpott!
 
Per Ottosson

 
Nyhetsbrev 23-2012

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Redaktör:
Henrik Johansson
Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.