Kan du inte läsa detta mail? Gå till http://www.axevalla.se/nyhetsbrev.php?ID=463
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2012.03.20

Axevalla Nyhetsbrev!

Ikväll är det V65-tävlingar på Axevalla och det gör det alltid lite extra spännande. Åke Svanstedt tar ut en av sina mest intressanta hästar i årsdebut i V65-1. Kolla tipsen här nere.
 
V65-1      7 Mr Picolit utvecklades i Åke Svanstedts regi till en riktig kanon i höstas. I kväll gör han årsdebut och motståndet känns överkomligt. Allt talar för favoriten, även om det är lång distans och eventuellt skor. Kul att få se Mr Picolit igen och given spik.
 
V65-2      Normalt sett går det åt ett antal hästar i det här loppet men jag väljer att tippa 9 Trick Express som lite chansspik. Jag pratade med Lars Wester som kör  häromdagen och han var väldigt nöjd med bakspår då hästen har varit för ivrig i ledningen. Håller han sig lugn kan det vara en riktigt rolig idé här i V65-2.
 
V65-3     Det är svårt att gå emot 2 Eiron Tooma som gjort två starter i Åke Svanstedts regi. Först blev det galopp och sedan tog han ledningen på Mantorp senast. Han blev utsatt för ganska hård press i ledningen och när han ryckte undan in på upploppet blev det en stenhård strid mot hästen som kom loss från rygg ledaren. Han fick ge sig på linjen men det var ändå en fin insats. Klar förstahäst på läget. 3 Persören är klar första utmanare. Senast gjorde han en riktigt fin upphämtning efter galopp och han har tidigare visat att det är en vinnarhäst. Nu ryktas det om barfota runtom och det känns ju spännande. Spåret gör ändå att det är fördel Svanstedt.
 
V65-4     Här blir nog danske 11 Picobal favorit, knappt före 9 T.Rex Karsk. Det är möjligt att dessa hästar gör upp om det då motståndet är beskedligt. Ändå är de för mycket streckade och jag skulle rekommendera en rejäl gardering i detta loppet.
 
V65-5     6 Manalapan är en riktigt talangfull unghäst som i fjol visade att han kan hävda sig bland sina jämnåriga kullkompisar. Nu har han haft en paus och han är lite svårbedömd. Skulle han vara någorlunda i ordning blir han nog svårstoppad här. 5 Diggardej är startsnabb och har visat riktigt bra form på slutet. Han har möjlighet till en fin position här och då ska han vara med som gardering. 7 Nico Öland spurtar alltid bra och har sett bra ut i sina två senaste starter på Åby. Lite jobbigt spår men ändå streckvärd. 10 Cool Caviar har vunnit 7 lopp på sina 22 starter. De siffrorna visar på en riktig löpskalle och formen verkar bra.
 
V65-6      Ett stolopp i låg klass där vi har flera intressanta
Axevallahästar. Åke Svanstedt brukar alltid bli favorit på strecken och här har han 10 Jolene Af Solnäs. Glenn H Persson säger att hästen har tränat bra och att det kan bli seger direkt. Hon har haft en paus och med bakspår så är det inget för mig. 5 Fridhems Flamma var ett ganska rejält stallskrik senast. Hon fick vandra i dödens och höll bra. Jag kan tänka mig att kort distans passar bra och hon är given. 3 Dean Carro blir nog mycket betrodd på sin fina programrad och Björn Goop. Kanonläge bakom bilen är också ett plus och hon räknas tidigt. Jag vill också ha med 2 Syesha L.G. som avslutade fint senast på Färjestad efter sen lucka.
 
Mr Picolit är ett härligt vårtecken och nu börjar kanonerna komma ut. Vilken härlig tid vi har att se fram emot.
 
Hälsningar!
 
Per Ottosson
 
Nyhetsbrev 19-2012

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Redaktör:
Henrik Johansson
Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.