Kan du inte läsa detta mail? Gå till http://www.axevalla.se/nyhetsbrev.php?ID=460
   AXEVALLA NYHETSBREV (Besök: www.axevalla.se för mer tips, resultat och nyheter...)
Publicerad: 2012.03.02

Axevalla Nyhetsbrev!

Fyra Axevallasegrar på Åby igår. Åke Svanstedt vann med Ulla Bergs Milford Sound, samt egentränade Golden Boy vilka båda segrade på bra vis. Den som imponerade mest var dock Roger Janssons Head First som i sin andra start vann från dödens på 15.9. Mycket imponerande!
Det som kanske ändå gladde mest var Stefan Granlunds vinnare i P 21-loppet Siam Bay körd av Björn Goop. Stefan har haft en jobbig tid och har precis kommit tillbaka efter cancerbehandling i halsen.
-Det här var en härlig vecka säger en strålande glad Stefan. I måndags kunde jag äta min första middag på 7 månader och så sätter man dit en vinnare på torsdag. Dessutom var ju min egen Steve Fourty trea och kändes jättefin enligt körande Mikael J Andersson.
Ett stort grattis till Stefan och Carina Granlund!
 
Nu är det full fokus på vår V75-dag imorgon. Vår banmästare Reino Olausson har suttit i traktorn hela natten och gick hem och vilade en stund nu på morgonen. Och det verkar också ge resultat, banan ser ut att bli i mycket bra skick och det är valfri balans som gäller.
Ta med familjen i morgon till Axevalla. Barnens Rum är öppet mellan 12.00-18.00 med ansiktsmålning, fiskdamm, filmvisning m.m. I totohallen anordnar Billinge Golfklubb puttningstävling och säljer kläder. Falköpings Mejeri säljer ost och juice. Du kan köpa kaffe billigt, 4 paket för 100 kr. Det är även utlottning av På Landet biljetter.
 
Vi spelar ju också om en Jackpot där en ensam vinnare kan ta hem runt 50 miljoner. Det är ju precis två år sedan en Uddevallabo tog hem hela potten på 67 miljoner!  Nu gäller det att gå ihop med vänner och bekanta och göra ett lite större system. Och sen tar man givetvis ett sidospel med hjälp av vår vän Harry Boy.
Har vi någon bra vinnare då? Flemming Jensen är på besök och det vet vi hur det brukar sluta. Han är definitivt inte här för att kolla Sommarlands öppettider.

 
Axevallasegrar på bortaplan den gångna veckan 
Åby 1 mars
Siam Bay, 2/2180 17,9 12.000, Goop Björn (Granlund Stefan)
Milford Sound, 8/2140 17,6a 25.000, Svanstedt Åke (Berg Ulla)a
Head First, 3/2140 15,9a 25.000, Svanstedt Åke (Jansson Roger J)a
Golden Boy, 3/2140 15,2a 40.000, Svanstedt Åke
 
Åby 28 februari
Allaballakaitoz, 5/1640n 15,2a 25.000, Svanstedt Åke
 
Örebro 26 februari
Wirano Wallstreet, 5/2140 19,8g 20.000, Andersson Mikael J (Johansson Dag)a
Fleur Teemer, 4/2140 19,8 12.750, Svanstedt Åke (Wännström Christer)a
Åhlunda Noblessa, 1/2140 18,0 20.000, Andersson Mikael J (Johansson Birgitta)a
 
Kalmar 24 februari
Ottens Vigo, 2/2180 15,2 40.000, Persson Håkan K
 
 
Ottos V75-tips
V75 och jackpot på hemmabanan Axevalla. Det var ju precis vad jag önskade mig. Dock ser det verkligen svårlöst ut och jag har ingen stenklar vinnare än så länge, men en hel del idéer.
 
V75-1     2 Montgomery Hill (74 %) blir nog veckans största favorit. Det är en tuffing som har hög segerprocent. Han har fått ett lopp i kroppen och då såg han väldigt fin ut då han lätt spurtade ner ett enklare gäng på Halmstad. Spår två är nog optimalt så förutsättningarna kan inte bli bättre. Han är ny i klassen och möter några rutinerade silverdivisonshästar. Självklart kan han vinna men han är alldeles för stor favorit för min smak. 9 I Saw You (13 %) radade upp fina prestationer i höstas. Det var i hård silverdivisionsklass och han är riktigt bra. Nu har han inte startat sedan annandag jul men Åke Lindblom verkar riktigt nöjd med honom. Jag tycker han är bäst när han får anfalla bakifrån och han är första utmanare. 3 Rano (9 %) har haft ett långt skadeuppehåll men har nu startat tre gånger. Han har varit bra utan att riktigt komma upp i sitt rätta kunnande. Det är svårbedömt om han någonsin gör det eller om det är redan i morgon. På det man vet är han värd ett streck från sitt fina utgångsläge. 1 Ridgehead Cahore (8 %) verkar bli bortglömd på sin dåliga rad på slutet. Man ska komma ihåg att han har mött hårda silvergäng tidigare och hävdat sig bra. Han har några lopp i kroppen och till den låga streckprocenten är han intressant. Skulle favoriten ha en dålig dag så finns det fler luringar i vassen.
 
V75-2     11 Hurricane Blue (58 %) är motiverad favorit. Han har två raka segrar i Luddes träning. Enligt Lutfi är han lite "stegig" från början och inte helt att lita på. Går han felfritt så tror jag att det bär av mot ledningen och där kan han bli svårpasserad. 3 Gigant Sånna (30 %) fick ett kanonlopp senast och vann överlägset. Erik Adielsson sitter upp i morgon och han är säker, ett motbud. Tre roliga: 5 Hyacint (9 %) gör debut i Åke Svanstedts regi och kommer nog att gå barfota. Står lite tufft inne men vi vet vad Åke kan få till. 6 La Zona Broline (13 %) kan komma till spets och han har visat fina takter. 8 Pampas S.I.R (8 %) är en riktigt fin spurtare och lyckas Torbjörn Jansson köra det optimala loppet och få fritt på upploppet kan det smälla till.
 
V75-3     Loppets bästa hästar har fått bakspår. 12 Operett Ribb (58 %) är grymt bra när hon fungerar fullt ut. Brukar gå ett par starter men sedan brukar hon behöva fräschas upp. Senast var hon väldigt brunstig och man såg tidigt att inte allt stod rätt till. Jag pratade med Ulf Stenströmer idag och hästen känns precis som vanligt. Han tycker dock att hästarna har tävlat lite sämre de senaste veckorna över lag och han vågade inte säga att Operett Ribb bara vinner. Detta gör att jag tror mest på 10 Jacky Glide (28 %). Hon lever på sin styrka och skulle Erik Adielsson lyckas ta sig fram utvändigt om ledaren här i tid tror jag att hon blir tuff att stå emot. 3 Emma Nips (10 %) tror jag är ledaren i loppet. Åke tycker hon gör sina bästa lopp i den positionen och jag tror inte någon utifrån kan ta en längd på Emma Nips. Väl där kan hon också vinna.
 
V75-4     Ett stolopp över lång distans för lärlingar. 12 Password (45 %) är mycket betrodd. Hon är rejäl men ställer till det för sig ibland. Spår tolv är aldrig bra och bara ett garderingsstreck. Min förstahäst är 3 Tofu (37 %). Hon är riktigt tuff för att vara ett sto och har tävlat mot betydligt hårdare konkurrenter över lång distans. Tänkbar chansspik. 1 Braås Palema (48 %) är också mycket betrodd. Har ett perfekt läge och är startsnabb men personligen är jag inte säker på att hon trivs på den långa distansen. Outsiders är 2 Renate Bowl (11 %) som kommer smyga invändigt och har toppform för tillfället och 7 Miss My Money (13 %) som är en fin märr som fått ett lopp i kroppen, en stark spurtare.
 
V75-5     5 B.B.S. Mandarino (43 %) är favorit i ett öppet lopp. Han kontrade till sig segern näst senast och gjorde det bra. Det känns som en väldigt lämplig insats den här gången då motståndet är ganska enkelt. Han har nog bra chans att komma till ledningen där han verkar trivas fint. Robert Berghs hästar går riktigt bra för tillfället och han kan vinna på sina fina förutsättningar.
Bakom är det ganska olösligt. Jag tycker att 8 Fighter Gull (15 %) ska ha bra vinstchans här. Läget är värdelöst men hästen gillar jag. Jag tror på en bra insats av Fighter Gull. 10 Nestor Gel (32 %) är mycket betrodd. Han är beroende av att smyga så länge som möjligt och de gångerna han får det serverat brukar han spurta sylvasst. Tål dock inte så mycket grovjobb. Hemmahästen 4 Super Ferrari (10 %) har hittat tillbaka till fin form igen. Han ska smygas in i det längsta men är också en fin spurtare.
 
V75-6     Jag tror att 3 Lotus Elan (18 %) tar hand om ledningen. Han älskar den korta distansen och är inte helt borta, tack vare de fina förutsättningarna. 4 Vermo (58 %) var okej senast på Halmstad efter en paus och bör vara lite vassare nu. Han är ändå svårbedömd på kort distans och inget jag vill ha som stor favorit. 6 Art On Line (42 %) gjorde ett strongt lopp utvändigt ledaren senast i tuff omgivning. Han är bra men risken är att det blir ett tufft upplägg även i morgon, dödens? Blir det hård körning i loppet finns det många som kan skrälla. 9 Mafioso (11 %) är en av dem som senast spurtade bra som tvåa på Bergsåker.
 
V75-7     9 Admiral Newport (61 %) lär nog bli mycket spikad i sista avdelningen. Voltstart är ändå ett frågetecken då han är mycket orutinerad med den startmetoden. Bakspår är en fördel och det är inte helt omöjligt att Erik styr på tidigt och får överta ledningen. Han har varit riktigt bra vid sina segrar. 1 Nimbus Hackstable (11 %) spurtade som ett lokomotiv näst senast i V75- mästaren och senast var han ute i ett lopp där det blev enorm körning. Han har fått en lite paus men från detta drömläge är han med där framme. 3 Goofy Bermon (15 %) lär bli ett stallskrik på den fina insatsen senast. Det strulade flera gånger i loppet och avslutningen var femstjärnig. Lyckas Olle Alsén få till sin styrning så är det det roligaste draget i loppet.
 
Banan verkar bli fin och det lutar åt att det går att köra med valfri balans. Glöm inte att Axevalla har Sveriges längsta upplopp (227 meter). Som ni märker är jag tveksam till de flesta favoriter och de har verkligen haft svårt att hävda sig på Axevalla inom V75 på slutet. Det kan bli riktigt hög utdelning.
 

 
Nyhetsbrev v.9-2012

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
Tel. 0511-263 00
Fax. 0511-263 11

Redaktör:
Linda Friberg
Ansvarig utgivare:
Benny Ternemar

Önskar du avsluta prenumeration på detta nyhetsbrev? Klicka här.