Månadens hästägare september blev Kristina Åhsberg och Peder Evhage

2017-10-25 09:02:00

Månadens hästägare september blev Kristina Åhsberg och Peder Evhage

Kristina är född och uppvuxen i Göteborg och även om det mestadels har handlat om olika rid-discipliner för henne i vuxen ålder så var det faktiskt travet som var inkörsporten till hästvärlden.

- Familjen flyttade från innerstaden i Göteborg till Järnbrottet i Västra Frölunda när jag var liten. Där fanns det en bondgård där det fanns travhästar och i tioårsåldern började jag söka mig dit. Jag fick hjälpa till med hästarna och lära mig allt från att sköta dem till att köra, berättar Kristina och fortsätter.
- På gården fanns bland annat Åbytravets bästa kallblod Dossy men även ett varmblod som hette Felix och det var mest honom som jag höll på med.

Efter ungdomsåren har det som sagt varit mycket ridning för Kristina som har hållit på med allt från hoppning till fälttävlan och dressyr. Intresset för travsporten återuppväcktes när hon och maken Peder drev Stallcafét på Axevallas stallbacke för några år sedan.
- Då kom vi så klart i kontakt med massor av travmänniskor och efter det har vi haft någon häst som vi hållit på och tränat själva. Travet passar oss bra för både jag och Peder kan vara involverade i verksamheten även om det mest är jag som sköter träningen. För dagen är det Glorius Man som står i stallet.
- Han är en helt underbar krabat att hålla på med och han ger mig och Peder så mycket glädje. Vi tycker också det är väldigt trevligt med den sociala gemenskapen man hittar på stallbacken och alla kompisar man får när vi är inne och tränar, avslutar Kristina Åhsberg.


Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdagen den 31 oktober. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.


Glorius Man och Kristina Åhsberg ute på ridtur.