Månadens hästägare november blev Bo Larsson, Skara

2016-12-28 17:00:00

Månadens hästägare november blev Bo Larsson, Skara

Bosse Larsson har synts på Axevallas stallbacke väldigt frekvent sedan i början på 90-talet. Men egentligen började allt mycket tidigare än så…

Bosse växte upp i Skara och bodde granne med tidigare Axevallaproffset Åke Glaas och amatörprofilen Ferry Fridolfsson.
- När jag var i 14-årsåldern började jag cykla med dem ut till travet och när jag senare fick moppe blev det ännu lättare att ta sig ut till Axevalla, berättar Bosse och fortsätter.
- I början smög jag omkring i Folke Sjöbergs stall och sedan kom jag till Göte Östlund han blev tränare på banan.

Travsporten fångande intresset på den unga Bo som hade långtgående tankar på att bli hästskötare efter skolexamen men dessa planer fick ett abrupt slut.
- En dag skulle jag åka iväg på trav med Göte Östlund men var tvungen att åka förbi hemmet först. Det blev så att Göte hamnade i köket över en kopp kaffe med mor och far och han sa då tydligt att travsporten var tuff och det vore bättre om jag skaffade mig ett riktigt jobb och hade travet som hobby. Efter det var det tvärstopp för mig att få börja jobba i ett stall, berättar Bo.

Tiden gick och Bo bildade familj och fick barn och flyttade dessutom från Skara under en period.
- Vi flyttade tillbaka till Skara i mitten av 80-talet och när barnen blev utflugna några år senare kände jag att jag ville ta upp travet och hästarna igen. Jag kontaktade min gamle vän Ferry Fridolfsson och han hjälpte mig att komma igång med licens, hästköp och annat.

Redan året efter han tog sin amatörlicens tog han körlicensen och har sedan dess regelbundet kört sina hästar i lopp.
- Jag är ju gammal fotbollsspelare så tävlingsinstinkten finns där och det finns ingen skönare känsla än när man i ett lopp känner att man har att köra med på upploppet. Jag älskar även hästen som djur och det är otroligt hur hjälpsamma och följsamma de är. En underbar sport som har allt helt enkelt, avslutar Bo Larsson.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag 10 januari. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.


Bo Larssons Way Fill E.R. värmer med Niclas Stenquist inför ett lopp.