Månadens hästägare mars blev Magnus & Kajsa Ljunghager

2019-04-23 15:10:00

Månadens hästägare mars blev Magnus & Kajsa Ljunghager

Månadens hästägare för mars blev Magnus & Kajsa Ljunghager. Kajsa är välkänd för de flesta runt Axevalla som framgångsrik lärling, hon vann bland annat Skaraborgsbygdens Lärlingsserie förra året, men hennes pappa Magnus är kanske inte lika välkänd bland den breda Axevallapubliken.Månadens hästägare för mars blev Magnus & Kajsa Ljunghager. Kajsa är välkänd för de flesta runt Axevalla som framgångsrik lärling, hon vann bland annat Skaraborgsbygdens Lärlingsserie förra året, men hennes pappa Magnus är kanske inte lika välkänd bland den breda Axevallapubliken.

- Jag har hållit på med trav och travhästar sedan i början av 80-talet och det är en historia för sig att jag halkade in i sporten, berättar Magnus och fortsätter.
- Jag spelade både fotboll och hockey som ung och till min klubb flyttade en kille som hette Henry Holmqvist ner från Norrland. Vi var släkt på håll, blev bra kompisar och började umgås en hel del även utanför idrotten. Henry kom från en travsläkt och en dag sa han, vi köper en travhäst. Sagt och gjort och sedan var jag fast, berättar Magnus.

I mitten av 80-talet tog han ut egen B-tränarlicens och har efter det både haft en liten uppfödningsverksamhet och några hästar som han har tränat.

- För mig var det en perfekt avkoppling och kontrast till lärarjobbet som jag sysslat med i hela mitt arbetsliv. Man kunde vara ganska trött i huvudet när man kom hem och då var det underbart att gå ut till stallet och pyssla om och träna hästarna, konstaterar Magnus.

Magnus har tre barn varav det yngsta är Kajsa Ljunghager som de flesta som går på Axevalla känner till. Kajsa och hennes sambo David Persson driver ett framgångsrikt amatörstall och de vann ju V75-lopp så sent som på Långfredagen på Färjestad Emmylou. Kajsa vann också Skaraborgsbygdens Lärlingsserie här på Axevalla förra året.

- Kajsa visade tidigt intresse för hästarna och travet och att hon fortsatt att satsa ihop med David är verkligen roligt och en riktig krydda i tillvaron. Vi äger ju också Madjestic Man ihop i familjen och han ståtar med två raka segrar i skrivandets stund.

Magnus och hans fru Ann-Marie är också delägare i en tvååring som heter Track Announcer som även han tränas av David och Kajsa.
- Jag har hjälpt till och tränat honom på slutet och det är en riktig sköning. Han är uppfödd och uppväxt hemma hos mig och Ann-Marie och så fort han hör våra röster som kommer han springandes i hagen. Dessutom väntar vi en halvbror till honom i dagarna så framtiden är förhoppningsvis säkrad, avslutar Magnus Ljunghager.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag den 30 april. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Kajsa Ljunghager vinner med familjens Madjestic Man den 30 mars. Foto: MVA Foto.