Månadens hästägare mars blev Louise Höglund och Firma Stall Bransby!

2017-04-05 15:50:00

Månadens hästägare mars blev Louise Höglund och Firma Stall Bransby!

Louise Höglund kommer från gården Bransbygget utanför Falköping som också har gett namn åt familjens hästar som heter någonting med Brandsby.

Efter några år i Vårgårdatrakten kom hon tillbaka till hemtrakterna i mitten av 2000-talet och det var också då hon av en slump kom in i travet.
- Jag är ridtjej från början och har ridit i stort sett sedan jag lärde mig att gå. När vi kom tillbaka till hemtrakterna fick vi ett travsto som vi betäckte med en blandhingst för att få en bra avkomma att rida på, berättar Louise och fortsätter.
- I och med att vi stod som ägare för ett travsto fick vi en inbjudan till Axevallas Hingstdagen, jag tror det var 2009, och där uppstod intresset för att betäcka henne med Kiss Francais som då blev pappa till vår Bransby Sweet Kiss.

Louise gick sedan en prova på-kurs på Axevallas travskola och fick ännu mer blodad tand.
- Det var så fruktansvärt roligt att köra travhäst så jag var fast direkt och 2011 gick jag B-tränarkursen och tog ut min B-licens strax efter.

I början fick hon mycket hjälp av Håkan K Persson och nu det sista är det Axevallatränaren Niclas Stenquist som hjälpt familjen mycket med hästarna.
- Jag som kommer från ridsporten från början är förvånad vad hjälpsamma alla är inom travet. Jag har fått oerhört mycket hjälp av både Håkan och hans personal och av Niclas. Det är nästan det allra roligaste med att hålla på med trav, gemenskapen som finns på stallbacken, säger Louise.

Träningsmässigt har hon provat sig fram och blandat lite med sin egen kunskap från ridningen och ren travträning.
- Jag blandar ganska mycket faktiskt beroende på individen och vad jag tror att denne behöver just för tillfället. Nu på slutet har jag tränat mycket på Axevallas nya djupsandbana vilket hästarna tycker är kul och det märks att det ger resultat, avslutar Louise.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag den 11 april. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Louise värmer sin Bransby Sweet Kiss inför en start på hemmabanan Axevalla.