Månadens hästägare Maj blev Eva och Claes Bornmarker

2018-07-04 09:30:00

Månadens hästägare Maj blev Eva och Claes Bornmarker

Eva och Claes Bornmarker är ganska nya i travet, i alla fall som amatörtränare. Travintresset och hästintresset har funnits där länge.

- Min mamma jobbade på Axevallas stallcafé när jag var liten på 70- och i början på 80-talet så stallbacksatmosfären är jag uppväxt i, berättar Eva Bornmarker.

Sedan blev det dock mest ridhästar för Eva även om hon hjälpte till lite i Håkan Hellerstedts stall som ung. Claes däremot har haft sitt travintresse länge men bara som hästägare i olika andelshästar. När de sedan slog sina påsar ihop så bestämde de sig att det var dags att skaffa en egen häst.
- Vi köpte ett ställe som ligger granne med Anna Forssell och började hjälpa till lite hos henne och så sätt fick vi blodad tand, säger Eva.

I år tog Eva egen B-tränarlicens och den sexåriga Menhammar-uppfödningen Tee Off köptes in.
- Hon har gjort några starter för oss och det har väl inte gått jättebra hittills men vi tycker båda att det är väldigt roligt. Det roligaste är att följa hennes utveckling och framsteg och givetvis när det sedan är dags för lopp, avslutar Eva Bornmarker.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen fredag den 13 juli. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Tee Off här med Kim Eriksson.