Månadens hästägare juni blev Ulla & Frida Berg.

2019-08-15 11:55:00

Månadens hästägare juni blev Ulla & Frida Berg.

Mor och dotter Ulla och Frida Berg är välkända på Axevalla sedan många år. Det är Ulla som står som tränare men de är båda lika delaktiga i träningen och skötseln av familjens just nu fyra hästar.

- Nästa år blir det nog så att Frida tar över och står för hästarna, berättar mamma Ulla när vi når henne på telefon.

Frida har en gedigen travbakgrund som hästskötare och lärling hos framförallt Håkan K Persson och Åke Svanstedt här på Axevalla under många år. Hon arbetar numera som polis i Lidköping vilket innebär skiftgång och bra möjligheter att träna hästarna på fritiden.

Ulla kom in i travet från ridhästsidan genom sin travintresserade man på 80-talet.
- Jag fastnade ganska fort för travet då det är lättare att komma fram och få lite framgångar gentemot inom ridsporten. Dessutom är travhästarna fantastiska individer som är väldigt lätta och tacksamma att hålla på med, berättar Ulla och fortsätter.
- Tävlingsmomentet är också ganska viktigt för mig som en extra krydda även om det är att få pyssla med hästarna som är det allra viktigaste. Både jag och Frida vill ha hästar omkring oss, det trivs vi bäst med.

Just nu har de fyra hästar på träningslistan varav Adamant och Mithril är de som är igång och startar.
- Adamant är med i V75 på lördag (i skrivandets stund) och det är ju jätteroligt att vi har lyckats få en häst som kommer med där, avslutar Ulla Berg.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag den 27 augusti. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Adamant värmer upp inför ett lopp här på Axevalla i juli. Foto: MVA Foto.