Månadens hästägare juni blev Charlotta K Lindgren AB, Lidköping

2017-07-10 09:07:00

Månadens hästägare juni blev Charlotta K Lindgren AB, Lidköping

Charlotta Lindgren är utbildad equiterapuet och kiropraktisk behandlare av hästar och jobbar med ren kiropraktik. Hon jobbar åt Husaby Hästklinik och det var också arbetet där som gjorde att hon och hennes man, Sten Carlsson, hamnade på våra breddgrader för två år sedan.

Men vi tar det från början. Charlotta var ren ”ridtjej” och kom in i travet genom en equiterapeutkurs som hon gick.
- På den kursen gick även Petra Edqvist, den välkända och duktiga amatörtränaren från Sunnemo, och hon berättade mycket om travsporten. Jag började lära mig mer och mer och hade massor av frågor att ställa och på så sätt kom intresset mer och mer, berättar Charlotta och fortsätter.
- När jag sedan började arbeta som equiterapeut så var jag mycket på Västerbo Stuteri och där stod The Bad Boy och David Ceda. Framförallt den förstnämnda blev jag lite livmedikus för och jag behandlade honom varje vecka under hans framgångsrika tävlingskarriär i Sverige.

Anders Lindqvist hade en framgångsrik filial i Sverige på den tiden och tränade bland annat både the Bad Boy och David Ceda som tjänade 6,6 miljoner kronor respektive drygt 5 miljoner kronor.
- Jag började arbeta mer och mer åt Anders både i Sverige och Frankrike. Jag och Sten hade en gård utanför Köping där vi hade många hästar åt honom och även en del egna hästar, säger Charlotta.

När man tittar på Charlottas träningslista och går tillbaka i tiden så ser man att det är många riktigt bra hästar som har passerat revy genom åren. Baronet Won, Faon de Couronne, Hungry Heart, Bertuzzi och Thurst My Step till exempel.
- Thrust My Step är nog ändå den som var bäst men Baronet Won var också en helt underbar häst som tjänade över 2,6 miljoner kronor. Han var med och tjänade fina pengar i Gulddivisionen som tolvåring. Thrust My Step älskade verkligen att tävla och var även han en helt underbar individ.

Just nu har hon bara en häst på träningslistan, Fedex Cup.
- Det är medvetet för vi har så mycket att göra med arbete och den nya gården just nu. När allt är på plats så kommer vi att ha några fler hästar, fyra-fem stycken tycker jag är lagom, konstaterar Charlotta.

När Husaby Hästklinik startade sin verksamhet ville de ha en equiterapeut knuten till sig och valet föll på Charlotta.
- Jag kände direkt att det klickade perfekt mellan oss och i början pendlade jag mycket mellan gården utanför Köping, Frankrike och Husaby. Jag kände att det blev ohållbart i längden och därför köpte vi gården mellan Vara och Lidköping och nu är jag heltid på Husaby.

Det Charlotta tycker är roligast med travet och det som gjorde att hon fastnat så mycket för sporten är spelet mellan häst och människa.
- Ja så är det och tävlingsbiten. Det är så fascinerande med hästarnas tävlingsinstinkt och att det går att hjälpa dem så mycket rent mentalt. Travhästar behöver en bra coach som sätter vissa gränser och som motiverar dem på rätt sätt. Viljan att tävla och vara först har de flesta hästar i sig, det gäller bara att få dem att förstå det fullt ut, avslutar Charlotta Lindgren.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen fredag den 14 juli Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.