Månadens Hästägare januari blev Team SMH Trav AB, Vara

2019-03-22 10:30:00

Månadens Hästägare januari blev Team SMH Trav AB, Vara

Bakom stallpseudonymen Team SMH Trav AB står Mikael Helgesson som håller till strax utanför Edsvära där han bor och har sina två hästar Le Tortin och H.P.R.Dominica.

- Jag har ungefär fem minuters väg till Stall Palema och även om vi mest tränar här hemma så händer det att jag åker till Stall Palemas anläggning och tränar ihop med Mack Dragan och Morgan Wilhelmsson, berättar Mikael när vi når honom på mobilen.

Mikael kom in i travets värld genom sin far och farfar som båda åkte mycket till Axevalla förr i tiden.
- Farsan var också delägare i olika hästar hos proffstränare och har hållit på mycket med ridning och ridhästar tidigare. När han tog ut pension i början av 2000-talet tog vi hem någon av hästarna och började träna själva. Det var i början av 2000-talet och då tog jag också min B-tränarlicens, berättar Mikael.

Mikael arbetar till vardags som lastbilschaufför och de två hästarna tränas på fritiden.
- Le Tortin är det mest min far som tränar även om vi hjälps åt. H.P.R.Dominica är det mest jag som kör men båda är väldigt trevliga att hålla på med.

Vad är roligast med travet?
- Jag är tävlingsmänniska och har hållit på med både fotboll och golf som aktiv så tävlingsbiten och spänningen runtomkring när hästarna startar är en höjdare för mig. Sedan är det också en väldigt bra avkoppling från jobbet att pyssla i stallet på kvällarna. Hästar är underbara djur som ger så mycket tillbaka, avslutar Mikael Helgesson.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen lördag den 30 mars. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Le Tortin inför en start med Thomas Dalborg.